maanantai 28. joulukuuta 2009

Vuoden parhaat 2009

tunnetila: miten aika meneekin niin nopeasti

Taas on "Vuoden parhaat" postauksen aika. Vuoden 2008 parhaat löydätte täältä. Vuonna 2008 tuli todella ostettua "parhaita" juttuja, olen nimittäin käyttänyt niitä kaikkia tänä vuonna ihan jatkuvasti. Ilman UGGeja olisin täysin pulassa, Chevignonin mekkoa rakastan edelleen ehkä kaikista vaatteistani eniten ja kapeita mustia perushousuja ilman olisin ollut asujeni kanssa täysin umpikujassa ehkä 200 päivää tämänkin vuoden aikana. Must juttuja siis. Entäpä tänä vuonna, onko tullut ostettua mitään oikein spesiaalia? Pysytään samoissa kategorioissa kuin viime vuonna.


paras (ja ainoa!!) korkkariostos 2009
kiilakorko Benetton (en ostanut koko vuonna yksiäkään "oikeita" korkkareita!!!!!)

Image and video hosting by TinyPic

paras (talvi)kenkäostos 2009
Thelma Vagabond

Image and video hosting by TinyPic

paras laukkuostos 2009
pikkulaukku 2or + by YAT

Image and video hosting by TinyPic

paras yläosaostos 2009

pellavajakku Your Face

Image and video hosting by TinyPic

paras alaosaostos 2009
lyhyet pussihousut

Image and video hosting by TinyPic

TAI

graafinen hame Alexander McQueen

Image and video hosting by TinyPic

paras mekko/tunikaostos 2009
mekko Tiger of Sweden

Image and video hosting by TinyPic

paras juhlavaate 2009
Thaimaassa teetetty pikkumusta

Image and video hosting by TinyPic

paras asusteostos 2009
seeprakoru Claire Pain

Image and video hosting by TinyPic


Siinä listattuna vuoden 2009 parhaat hankinnat. Tykkään noista kaikista niin paljon että tulen varmasti käyttämään niitä ensi vuonna koko ajan. Parin viime vuoden aikana on tullut hankittua niin paljon ajattomia ja laadukkaita vaatteita että varsinainen uuden tarve alkaa olla aika vähäistä. Superia! Miltäs teidän saldonne menneeltä vuodelta näyttää? Onko tullut hankittua jotain "maailman ihaninta" jota tiedät käyttäväsi vaatteen hajoamiseen asti, tai jotain täysin kummallisia riepuja?

14 kommenttia:

  1. Kaikki parhaat ostokset näyttäis olevan aika samassa linjassa. Monikäyttösiä ja laadukkaita. Ja toi seeprakoru on edelleen ihan mieletön! :)

    Musta tuntuu, ettei omassa ostamisessani ole mitään logiikkaa. Kuvittelen myös usein jaksavani fiksata pienet muotovirheet hankkimistani vaatteista, mutten yleensä ehdi / jaksa / muista :S

    Ja olen taas herännyt siihen todellisuuteen, että mulla on ihan liikaa vaatteita. En varmaan saisi edes aikaan yhtä jäsenneltyä 'parhaat' tai 'kurjimmat'- postausta :D

    VastaaPoista
  2. Meinasinpa pudota tuoliltani, kun näin parhaat talvikenkäsi.. Jopa, samaiset Thelmat napottavat kunniapaikalla takanani lipaston päällä, vauveleiden ensimmäinen yö kotona on juuri alkamassa. :D

    Eli sama täysjärkiseen sävyyn.. Löysin Nilsonilta tänään nuo aivan upeat kengät, jotka todellakin lunastanevat paikkansa ykköskorkkareinani. (Korkohan se kiilakorkokin on.. ;)) Tepsuttelin kengillä koko illan, johon perheenjäsenet totesivat huomaavaisesti, että "sähän olet.....pitkä" ja myöhemmin: "lakkaa jo juttelemasta kengillesi".

    ;) Tämän päivän alekierroksesta selvittiin siis voittoisissa merkeissä - ei hutiostoksia, yhdet jumalaiset kengät, yksi t-paita ja yksi laukku. :)

    VastaaPoista
  3. Todella hyviä ja ajattomia ostoksia olet tehnyt! Ei mitään kertakäyttökamaa. Voisinpa itse sanoa samaa...Olen kantanut vuoden aikana kymmeniä vaatekappaleita kotiini, mekkojakin varmasti lähemmäs 30 (jep, mitä järkeä?!). Sen sijaan housuja olen tainnut ostaa koko vuonna vain yhdet (farkut). Vielä pari vuotta sitten käytin lähes poikkeuksetta aina housuja (pl. juhlat), sen jälkeen lähes poikkeuksetta hameita ja mekkoja. Luonnollisesti minulla ei kovin paljon alussa ollut hameita/mekkoja ja tuota vajetta olen kahden viime vuoden aikana paikannut onnistuneesti. Mutta alkaiskohan riittää jo?! ;)

    Yksi lempiostoksistani tänä vuonna on ollut Malene Birgerin upea juhlalaukku (jota nyt en ole vielä käyttänyt kertaakaan...mutta voisin tuijotella joka päivä) sekä Hilfigerin tummanharmaa hame, joka on ollut ahkerassa käytössä.

    Ensi vuonna yritän paremmin selkiyttää vaatekaappia, kyllä ihan hiton paljon vähemmälläkin tulisi loistavasti toimeen :)

    VastaaPoista
  4. Valitettavasti omissa ostoksissani löytyy huteja luvattoman paljon... Liittynee pakkomielteeseeni shoppailla, "kun vaan on niin halpa"-tyyliin :/.
    Ehkäpä siis minun uuden vuoden lupaukseni voisi liittyä tähän asiaan ;)

    Ihania, fiksuja ostoksia sinulla!

    VastaaPoista
  5. Todella tyylikkäitä valintoja... ja onhan se niin, että kun ei saa ostaa paljon, ostaa sitten mieluummin laatua, ja vain tositositosi ihania juttuja!

    Ensi vuonna voisit julkistaa myös urheilukaappisi sisällön. Olisi hauska nähdä, miten salillakin voi pukeutua tyylikkäästi ja persoonallisesti ;)

    VastaaPoista
  6. Hyvältä näyttää kaikki sun parhaat hankinnat! Ja onneksi joku muukin luottaa mustaan pukeutumisen kivijalkana.

    Huomasin itsekin alennusmyynneissä pyörittyäni, että kun on muutamissa hankinnoissa tullut panostettua laatuun, niin eipä tarvitse edes vilkuilla kauppojen tarjontaa niiden juttujen osalta. Ihanan vapauttava tunne.

    VastaaPoista
  7. Hyvältä näyttää parhaussaldosi.

    Oma vaatekaappini koki mullistuksen syyskuussa. Raivasin tilaa vaatekaapista ja tulihan sitä, kun kirpparille lähti monta kassillista vaatetta (puolet vaatteista). Ihanasti kävivät kaupaksi ja hyvällä mielellä olen ostanut uusia tilalle.

    Hankintoja on tehty tarkasti miettien. Uusia vaatteita on osteltu max 15 kpl viimeisen puolen vuoden aikana, joten vaate/kk ei onnistunut. Ajatonta arkivaatetta (lämpimiä villaneuleita ja parit farkut) ja yksi juhlavampi mekko. Kenkiä on tullut ostettua 7 paria, kaikki kylläkin hyvästä alesta (viimeinen satsi vagabondin nettikaupan alesta). Ja käsilaukkuja vain 3 kpl =)).

    Vaatekaappi huutaa vielä laadukasta jakkua ja mustia farkkuja. Alesta niitä ei taida löytyä, joten jäämme odottamaan kevään mallistoja.

    Vaatekriisi iskee taas keväällä, kun ilmat lämpenee eikä voi enää kulkea turvatamineissa eli villapaidassa, farkuissa ja talvisaappaissa. Silloin tulee ostettua ne hudit ja kummalliset rievut.

    VastaaPoista
  8. Pikkumustan sain hankittua! Ja siihen sopivan neuleen (kiitos vielä konsultoinnista!. Ellokselta tilasin "toppakengät", niillä tarkenee hangessa ja pakkasessa. Eli aika ajattomia ja monikäyttöisiä hankintoja myös. Siinäpä huiput...

    VastaaPoista
  9. en ostanut mitään maailman parasta tänä vuonna, mutta hyviä käyttövaatteita tuli hankittua kasa ja yksi aika hyvä juhla-asu + kengät.

    olen keskittynyt laatuun enemmän kuin määrään.

    VastaaPoista
  10. niin, ja haluan huomauttaa, että kävin eilen aleostoksilla. ostin miehelle neuleen ja itselle 3 paria sukkahousuja. juu kyllä, sukkahousuja. :o

    VastaaPoista
  11. Ihania kaikki, sä teet vaan hyviä ostoksia selkeesti (erityisesti rakastan tuota hametta, se on upea!!)

    Musta on kuluneen vuoden aikana taas tullut piirun verran fiksumpi kuluttaja - ensi vuonna aion olla vieläkin fiksumpi! Sun inspiroimana aion kehittää jonku ostorajoitteen - haluan tehdä vain huippu-ostoksia :) Kohta pääsee taas viemään kirpputorille kaikki ne virhetikit.

    VastaaPoista
  12. Ihan mielettömiä hankintoja - oikein tyylikkäitä ja ihastuttavia. :)

    VastaaPoista
  13. Jalouse: Kiitti, seepra on myös minun suosikkini. Mulla on myös ollut tapana ostella noita "jos mä tätä ihan vähän fiksaan" vaatteita ja 80% niistä menee kotona suoraan kirppiskassiin. Onneksi olen oppinut etten jaksa/ehdi kuitenkaan muokata niistä mieleisiäni ja ostelen niitä nykyään hyvin harvoin.

    Allegra: Jee, Thelmat on ihanat! Ja sinä onnekas sait ne vielä alennettuna! :) Ale-kierroksesi kuulostaa muutenkin hyvältä, toivottavasti sama onnekas saldo jatkuu koko vuoden! :)

    Tiina: Kiitos Tiina! Kolmisenkymmentä mekkoa kuulostaa kyllä aika paljolta ja luulen, että vähemmälläkin pärjäisit.. :) Mutta hei, välillä täytyy tehdä niitä hankintoja että sitten voi taas karsia kaappia vähemmälle. Toivottavasti olet käyttänyt jokaista mekkoasi vaikka niitä paljon onkin. Laput kiinni roikkuvat vaatteet ahdistavat kaikkein eniten! :)

    Joy: Kiitos! On minullakin huteja tullut tänä vuonna (esim. jo tekstissäni mainitut t-paidat), mutta joka vuosi vähemmän ja vähemmän.. Jokaisesta huti-ostoksesta oppii. Kai. ;)

    Anonyymi: Kiitos! Ja apua! :) Pukeudun nimittäin treenatessa monta vuotta vanhoihin riepuihin joita pidän ja pesen tauotta vuoden ympäri. En usko että ketään se oikeasti kiinnostaisi.. Persoonallista se pukeutuminen ei ainakaan ole. :D

    Auri: Musta on aina ollut pukeutumiseni kivijalka ja tulee varmaan olemaankin. En voi kuvitella muuta. Ja niinpä, on ollut hyvin vapauttavaa kun ei tarvitse vilkuillakaan hameita ale-rekeissä. :)

    Piksi: Vaatevuotesi/-syksysi kuulostaa hyvältä. Karsiminen tekee aina valtavan hyvää ja vain tarpeeseen ostamisesta tulee hyvä mieli. Hankintasi kuulostavat järkeviltä, joten ei haittaa ettei yksi vaate kuussa onnistunut.

    Vielä tuosta keväästä, olen kanssasi ihan samaa mieltä. Jotenkin sitä keväällä riehaantuu ja ostelee vähän mitä sattuu. Jospa noin ei kävisikään tänä keväänä.. ;)

    Heidi: Ole hyvä, oli kiva olla avuksi! Ja toppakengät kuulostaa todella hyvälle hankinnalle!

    I May Say: Hienoa, laatu vs. määrä on minullakin kallistunut viime vuosina huomattavasti tuon laadun puoleen ja olen siitä todella iloinen.

    Jos muuten ale-saldosi tältä keväältä on 3 paria sukkahousuja voit olla todella, todella ylpeä itsestäsi! :)

    wikke: Mahtavaa jos voin olla inspiraation antajana. Se on bloggaamisessa parasta! Ja hei, kirppiksellä tavataan! :)

    Christina: Kiitos Christina! Olen itsekin saldoon hyvin tyytyväinen. :)

    VastaaPoista
  14. Hei! Ihana seepra! Mistä minä löytäisin omani?

    VastaaPoista