torstai 1. heinäkuuta 2010

Etsii etsii, ei silti löydä

tunnetila: epätoivo

Olen etsinyt itselleni hyvää silmänympärysvoidetta varmaan 15 vuotta. Kyselin vinkkejänne viimeksi täällä (sen jälkeen kun olin todennut mm. Diorin, Elizabeth Ardenin, Lancômen ja Cliniquen tarpeitani vastaamattomiksi) ja sainkin vinkin Louis Widmerin voiteesta. Ostin voiteen heti mutta se taisi olla "vanhalle" iholleni liian kevyt. Toki se kosteutti ohutta silmänympärysihoa, mutta muuta ominaisuutta en siinä huomannut.

Widmerin jälkeen käytin tuubillisen Dermalogican Intensive Eye Repairia, ei mitään. Juonteet eivät muuttuneet pienemmiksi eikä silmänaluset vaalentuneet. Dermalogicasta siirryin RENiin ja Anti Wrinkle-voiteeseen. Nada. Ei eroa entiseen.

Minusta alkaa jo tuntua, etten oikeasti tiedä mitä silmänympärysvoiteen kuuluisi tehdä. Kaikki kosteuttavat kyllä, eli iho ei kiristä eikä hilseile, mutta eikö niiden kuuluisi häivyttää/vähentää jo muodostuneita juonteita, poistaa turvotusta ja/tai häivyttää tummuutta? Olenko ihan hakoteillä?

Image and video hosting by TinyPic


Viimeisin yritykseni oli paluu Cliniqueen ja sen uutuustuotteeseen, All About Eyes Serumiin. Löysin uutuuden lentokentältä ja kohtuuhintaisena otin sen mukaani. Tuubin päässä on metallipallo joka tuntuu iholla jääkylmältä ja sen viilentävä ja sitä kautta rauhoittava vaikutus tuntuu iholla heti. Seerumin pitäisi pääasiassa poistaa turvotusta, mutta en ole huomannut siinä tuota ominaisuutta. Tai ehkä silmäni eivät ole koskaan olleet tarpeeksi turvoksissa, hah-fuckin'-hah!

Jatkan testailua, mutta aika epätoivoiselta tämä tuntuu. Kaikki vinkit otetaan kiitollisuudella vastaan ja niitä tullaan mahdollisuuksien mukaan testaamaan. Eli kiitos Widmer-vinkistä lukijalleni Kaisalle, testattu on mutta taisin olla liian vanha ja ryppyinen vinkkaamallesi voiteelle. Hmph...

10 kommenttia:

  1. En tiedä, oletko jo ehtinyt kokeilla Biothermin first signs of ageing -voidetta, sellainen vihreä pieni pumppupullo. En itseasiassa edes osaa sanoa, toimiiko se, mutta sitä käytän, kun moni muu aiheuttaa kutinaa :)

    VastaaPoista
  2. Käsittääkseni mikään rasva ei poista jo olemassa olevia juonteita, elleivät ne sitten ole kuivuudesta aiheutuneita. Ja vähän sama juttu tummien silmänalusten kanssa...huonosti nukutun yön oireita voidaan kait jossain määrin lievittää, mutta rakenteellisista syistä johtuvaa tummuutta (esim. verisuonet lähellä ihon pintaa) ei mikään rasva voi poistaa. Joten luulenpa, että juuri se kosteutus ja ihon suojaus ovat ne tehtävät, mitä silmänympärysvoiteelta voi edes realistisesti odottaa:/

    Mitään vinkkiä hyvästä voiteesta en kyllä osaa antaa. Itsekin vielä sitä oikeaa metsästän:)

    VastaaPoista
  3. Mä toistan nyt itseäni, olen nimittäin suositellut käyttämääni silmänympärysvoidetta useammallekin ihmiselle, myös blogimaailmassa.

    Tähän malliin kehuin YSL:n silmänympärysvoidetta viime vuoden elokuussa Liloulle: "Olen menestyksekkäästi käyttänyt ja kaikille kiinnostuneille mainostanut YSL:n Contour Expert Eyes (Lifting and Anti-puffiness Eye Care) -silmänympärysvoidetta (noin 53 euroa). Se todella toimii!

    Olen käyttänyt kyseistä silmänympärysvoidetta ainakin kolme viimeistä vuotta, eikä tarvetta vaihtaa toistaiseksi ole. Ilmeryppyjä ei ole käyttöaikana mielestäni ilmestynyt silmien alle, ja kaiken lisäksi voide poistaa parissa minuutissa mahdollisen turvotuksen alaluomista, jos sitä aamulla on.

    Täytän kohta 33 vuotta, ja olen käyttänyt silmänympärysvoidetta 26-vuotiaasta, aluksi Clinique All About Eyes -voidetta. Se ei mielestäni vaikuttanut mitenkään silmänympärysihoon eikä edes turvotukseen.

    Suosittelen testaamaan YSL:n voidetta, se on riittoisaakin ja taatusti hintansa väärtiä!"

    Paitsi että kohta täytän 34 vee! Ja väitän, että silmänalus- ja ympärysihoni kestävät tutkiskelua lähempääkin, kiitos paljon tuon silmänympärysvoiteen.

    Juonteisiin voiteet eivät tietääkseni auta, mutta tummat silmänaluset johtuvat käsittääkseni vajavaisesta nestetasapainosta. Eli kun juo tarpeeksi (eli paljon) vettä päivän mittaan, silmänalusetkin ovat kirkkaammat. Monet meistä unohtavat, että esimerkiksi tee, kahvi ja alkoholi ovat kaikki diureetteja, jotka poistavat kehosta nestettä. Niiden lipittämisen jälkeen pitäisi juoda vettä kaksin verroin enemmän.

    VastaaPoista
  4. Kuten ensimmäisellä kommentoijalla, mullakin käytössä Biotherm, mutta sellainen oranssi pumppupullo. Taitaa olla Multi Recharge. Tummiin silminalusiin ei mitkään valtakunnan voiteet tehoa, mutta turvotusta tuo silmänympärysvoide kyllä laskee. Aamulla kun ensimmäisenä laittaa voiteen silmänympäryksille, niin töihin mennessä näyttää jo lähes ihmiseltä. Eli tuo voide sekä kosteuttaa ja vähentää turvotusta, enkä enempää uskalla silmänympärysvoiteelta toivoakaan. Kun aikoinani aloin käyttää voiteita, tämä Biothermin pullo oli järjestyksessä toinen, jota kokeilin. Välissä tuli kokeiltua kaikkia muita, mutta aina palasin tuohon Biothermiin - en vain tahtonut uskoa, että olisin noin pian silmänympärysvoideurallani törmännyt just sopivaan. Omani hankin Englannin kanaalin nettikaupoista, joissa voide maksaa murto-osan siitä, mitä Suomessa.

    VastaaPoista
  5. Hmm, näiden kommettien jälkeen tunnenkin oloni hyvin asiantuntijaksi, varmaan parempi etten sanoisi mitään :D Mutta käsitykseni mukaan silmänympärysvoiteet ei toimi kuin kauneuskirurgia, jos ryppyjä on, ei niitä voiteiden avulla pois saa, vaan täytyy turvautua botoxiin..mutta siihen uskon, että ahkerasti rasvaamalla ja pitämällä itsestään huolta muutenkin, niitä ryppyjä voi ennalta ehkäistä :)

    Mulla on käytössä se Vichyn stick, joka viilentää, jos se ei mitään muuta tee, niin ainakin herättää aamuisin-toimii melkein parempana herättäjänä kuin kahvi :)

    VastaaPoista
  6. Kannattaa panostaa ryppyjen ehkäisyyn eli auringolta suojautumiseen :) Ei niitä olemassa olevia mikään poista, jokin rasva voi tosin optisin konstein vähän niitä juonteita tasoittaa...

    VastaaPoista
  7. Anonyymi2/7/10 14:18

    Siskoni kärsii tummista silmäalusista ja juonteista, ostin hänelle Vichyn silmänympärys puikon ja ainakin hän on tykännyt siitä, ainakin keväällä niitä myytiin vielä apteekissa, toivottavasti vieläkin :)

    ~Menninkäinen~

    VastaaPoista
  8. Lilou: En ole kokeillut koskaan ainoatakaan Biothermin tuotetta, en tiedä yhtään miksi. Hyvä jos olet löytänyt omalle ihollesi sopivan voiteen, kamala jos iho kutisee väärän voiteen vuoksi. :(

    Lovely: No vitsit.. Silloin kun ostin tuon Dermalogican voiteen niin kosmetologi katsoi silmänympärysjuonteitani ja sanoi että "Kyllä nuo pienet juonteet tällä voiteella saadaan pois!" Sitä hetkeä olen siitä lähtien odottanut. Ei kai se sitten ole mahdollista. Pöh! :(

    Vimps: Kiitos vinkistä, luulenpa että ostan tuota voidetta seuraavaksi. Mä juon niin paljon vettä päivän aikana että turvonneet silmänaluset saattavat johtua siitä eikä nesteen puutteesta. :) :)

    Netta: Kiitos myös sinulle vinkistä Netta. Taidan nyt ensin testata Vimpsin suosittelemaa tuottetta, seuraavaksi listalle täytyy ottaa Biotherm.

    Salka: Viilentävään vaikutukseen tuossa omassa puikossani olen ihan tyytyväinen, muuten en kyllä osaa sanoa siitä mitään.. Ehkä pidemmässä käytössä huomaa eron.

    Noora: No tuo puoli on kyllä kunnossa. Liikun nykyään ulkona aina Ruusperilasit silmillä. :)

    Menninkäinen: Hei kiitos muistutuksesta Menninkäinen! Tuota Vichyn puikkoa on mullekin joskus kehuttu!

    VastaaPoista
  9. Anonyymi8/7/10 10:52

    Harmi, ettei Widmer toiminut! Sitä on myös paksumpi versio purkissa, jos kokeilit vinkkaamaani putkiloa! Kosmetologiystäväni varoitteli noista rolleripäisistä silmänympärysvoiteista, pyörivät pallerot voivat kerätä sisäänsä likaa iholta ja sitten sitä vedellään silmen alle päivästä toiseen... Toivottavasti löydät hyvän voiteen, jatkuvat kokeilut on hermoja raastavia! Tulin lomalta käymään pikaisesti kaupungissa, ja luen nyt innolla kaikki juhannuksen jälkeiset postauksesi kerralla, ihanaa!

    Hyvää kesää, Nina!

    -Kaisa

    VastaaPoista
  10. Kaisa: Kaisa, sä olet ihana ja teet päivistäni aina paremman. Kiitos! :)

    Hyi, tuo kosmetologisi vinkki on varmaan totta. Miten en itse tullut ajatelleeksi edes moista?

    Hyvää kesää sinullekin!

    VastaaPoista