tiistai 19. kesäkuuta 2012

Lista tehtäviä asioita

tunnetila: puuhastelu

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

neule Samuji, mekko H&M Trend, 
avainpussi Riivari, balleriinat Tory Burch

Puhelimen muistissa odottava "to do" -lista ehtii kertyä täyteen tekemistä kun makaa useamman päivän flunssaisena sängyn pohjalla

- vie paketti postiin, hae samalla paketteja itselle
- hae valmis jakku ompelijalta
- osta suutarilta nahkapohjia suojaavat liukuesteet
- käy vaateliikkeessä näyttämässä ostamaasi paitaa josta irtosi jo ennen ensimmäistä käyttökertaa nappi ja napin irtoamisen kohdalle tuli kankaaseen reikä (!!)
- käytä kesäkuun lopussa umpeen menevät lahjakortit sillä palaat juhannusreissulta vasta heinäkuun puolella
- käy apteekissa
- pese pyykkiä
- pese kashmiria sisältävät kotihousut käsin
- pakkaa juhannusreissua varten
- hae vintiltä vanhat kumisaappaat ja muista pakata ne juhannukseksi mukaan
- valitse kaapista juhla-asu rippijuhliin ja muista ottaa myös tämä asu mukaan juhannukseksi, samalla keikalla kun juhlitaan mökkijuhannusta ja seuraavalla viikolla rippilasta
- osta rippilahja

Sitä ei huomaakaan miten paljon juoksevia asioita tulee hoidettua kun on terve ja paahtaa kaupungilla ympäriinsä päivittäin. Nyt vasta kun makasin yli viikon ja kirjasin kaikki tehtävät ylös tajuan, miten hirvittävästi kaikkea tehtävää onkaan. 

En tiedä olenko vieläkään ihan kunnossa, tolpillani jo kuitenkin, joten nyt on vaan otettava itseä niskasta kiinni ja ryhdyttävä hoitamaan keskeneräisiä asioita. Vaikka määrä tuntuu paljolta, niin paras hetki silti on se, kun saa yksi kerrallaan vedettyä listasta yli jo tehdyt hommat.

Elättekö Te listojen mukaan vai muistatteko kaiken mitä pitää tehdä ilman listojakin? 

17 kommenttia:

 1. Olen ihan listafriikki! =D
  Periaatteessa muistan hoidettavat asiat ilman listaakin, mutta nautin niin paljon listojen tekemisestä, että teen niitä joka tapauksessa. Ja kyllä, se on ihana tunne kun voi vedellä viivaa tehtyjen hommien yli.
  Mahtavaa juhannusta ja toivottavasti olo paranee ihan kokonaan! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tein myös ennen noita listoja ihan muuten vain, siis siksi kun listat on kivoja, mutta nykyään musta tuntuu että pää on muuttunut niin hataraksi etten muistaisi ilman listoja mitään. :) Tai en ole varma sillä en uskalla kokeilla elämää ilman niitä. :D

   Kivaa juhannusta sinullekin Virpi, olo alkaa olla jo aika hyvä.

   Poista
 2. Mä olen kans listaihminen, koko ajan on vähintään kolme to do -listaa kesken ja mikä pahinta, limittäin. :D En voisi elää ilman listoja. Oikeasti muistan kyllä kaiken ilman listaakin mutta jotenkin se paperille kirjoittaminen selkeyttää.

  Mun listalla on muuten sun tapaaminen eli milloin karkaat juhannuksen viettoon? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ou nou, sun tapaaminen unohtui mun listasta ja tietty me lähdetään Ouluun jo heti huomenna kukonlaulun aikaan eli 6.50. (Härätys neljältä, kiva... :/)

   Mutta heti heinäkuun alussa kun ollaan taas kotona niin sit treffataan. Laitan sulle viestiä tarkemmasta aikataulusta.

   Poista
  2. Näin teemme. :) Hauskaa juhannusta!

   Poista
  3. Sitä samaa, sitä samaa! :)

   Poista
 3. Ehdottomasti listaihmisiä. Usein asiat muistaa ilmankin, mutta tosiaan se riemu, kun saa vetää tehtäviä yli ja sitten heittää listan lopuksi paperinkeräykseen :) Pienet on ilot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, tota "pienet on ilot" mäkin aina hoen kun innostun tai saan kiksejä ihan kummallisista pikkujutuista. Mutta toisaalta nuo ilot on myös halvat, eli hyvä niin. :D

   Poista
 4. Mä oon ikäni rakastanut laatia listoja. Niitä löytyy eri aiheista, kauppalistoista Tee-listoihin (mulla on aina lukenut suomeksi tee otsikkona, enkä sitten oo periaatteesta suostunut vaihtamaan sitä englanninkieliseksi to doksi), nämä osaset puuttuvat vielä vaatehuoneesta -listoista nämä levyt levyhyllystä -listoihin. Ja töissä on tietty omat listansa myös.

  Listojen tekeminen on paitsi kivaa myös käytännöllistä: mulla on niin hapero muisti (tai ehkä se on vain valikoiva), että parempi laittaa asiat ylös, niin ne tulevat tehdyksi myös. Toisaalta pidän listojen elämän hahmottamista helpottavasta piirteestä muutenkin erityisen paljon.

  Siis KYLLÄ listoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä suosin yleensä kaikessa suomea, mutta Tee-lista kuulostaa niin käskevältä että "To do" on sopivasti lempeämpi. Toisaalta jotkut listoistani kulkevat nimellä "Tehtävää", joten siinä on tuo lempeys mukana. Hoidan siis hommat mielummin lempeällä lähestymistavalla kuin kärkkäällä Tee -käskyllä. :)

   Elämän hahmottamisessa listat kyllä auttavat ja ovat ainakin omassa kiireessä ja hässäkässä korvaamattomia.

   Poista
 5. Ennen tein vieläkin enemmän listoja, nykyisin vaan jos oikein innostun jostain :)

  Ihana ihana asu, tykkään tästä kovin. Ihailen, miten jotkut osaa yhdistää maksimekon niin, että se näyttää hyvältä, ja tässä se näyttää todella hyvältä! Tuollainen maksimekko -neulepaita yhdistelmä on upea. Ehkä juju on tarpeeksi lyhyessä neuleessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Little M! Asun salaisuus on juurikin tuo tarpeeksi lyhyt neule. Neule on napapaita-mallia jos alle ei laita mitään, mutta kun alle laittaa mekon, pitkän puseron tai oikeastaan mitä vaan, niin siitä tulee tosi nätti. Tykkään itsekin asusta paljon. :)

   Poista
 6. Mä rakastan listoja ja olen tehnyt niitä aina ja kaikesta. Veljeni kerran nauroi mulle että mulla on varmaan listallani: "käy suihkussa" :DDD

  Ellu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhahahaha! Mun olisi kipeeänä täytynyt tehdä lista jossa lukee "syö", sillä unohdin syödä kun mikään ei maistunut miltään. :) Mutta ihana että meitä hc-listaihmisiä on näin paljon. :D

   Poista
 7. Toki listailen, pelkät kalenterimerkinnät (esim. lääkärikäynnistä) unohdan... Yhdistelen sitten asiointeja samalle reissulle.

  Lisääpä listallesi rentoutuminenkin :) Ja Lahden-reissu, eikös ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee Heidi, mahtava idea! Lisäsin nimittäin juuri aamulla listaani rentoutumista ja raivasin kalenteriin viikon jolle en suunnittele yhtään menoa. Saapa nähdä miten kauan tuo tyhjä viikko kalenterissa kummittelee, yritetty on nyt ainakin! Ja Lahden reissu olisi niiiiin kiva tehdä, missähän välissä se mahtuisi listalleni?? :)

   Poista
 8. Tosi ihana asu! :)

  Teen itse aina stressilistoja iltaisin, mutta yleensä seuraavana päivänä jo unohdan ne. Useimmiten vieläpä moni listatuista tehtävistä jää tekemättä, mutta silloin iltaisin niiden ylös kirjaaminen jotenkin kummasti helpottaa. :D

  Mutta aina jos olen lähdössä vaikka reissuun niin listaan kyllä mukaan pakattavat tärkeät kamat, muuten ei tule pakkaamisesta mitään vaan unohdan kaiken. Tai ainakin juuri ne tärkeimmät.

  VastaaPoista