tiistai 14. elokuuta 2012

Sunnuntaina Flowssa

tunnetila: muistelu

Image and video hosting by TinyPic

Vietin viime viikonloppuna rennon sunnuntain Flow-festareilla. Ostin sunnuntailipun karkeloihin heti kun kuulin Björkin esiintyvän vihdoin Suomessa, muita sunnuntaina esiintyviä bändejä tuskin tunsin. Selailin Flown ohjelmaa ja ilokseni huomasin festareilla esitettävän myös uusia musiikkidokumentteja. Niinpä makasin heti festien alkuun puolitoista tuntia Film Garagen lattialla Fatboyssa ja tutustuin Berliinin edesmenneen (sittemmin eri paikassa uudelleen avatun) Tresor-klubin syntyyn ja tuhoon. Dokkari oli mielenkiintoinen ja olen iloinen että myös dokumentit on otettu mukaan musiikkifestivaaleille.
 
Oman Flowni kohokohta oli kuitenkin Björkin keikka joka täytti Suvilahden viimeistä piirtoa myöten. En ole kuunnellut Björkiä vuosiin, hänen uusin tuotantonsa on siis minulle aika vierasta. Halusin kuitenkin nähdä livenä nuoruuteni kiinnostavimman hahmon jonka uraa seurasin silloin tiiviisti. Sunnuntain keikalta jäin kaipaamaan muutamaa vanhaa hittiä jotka olisivat kruunanneet illan, mutta pidin silti persoonallisesta ja valovoimaisesta tähdestä kovasti. Kaikkine omituisuuksineen ja eriskummallisuuksineen keikka oli mieleenpainuva ja tähden asu sai Lady Gagan näyttämään kopioijalta, ei ennakkoluulottomalta suunnannäyttäjältä. 

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

pusero Marimekko, toppi Cubus, huivi Noolan,
housut Vila, laukku Gianni Chiarini, espadrillokset Accent

Image and video hosting by TinyPic

Oma asuni sen sijaan koostui maailman yksinkertaisimmista ja helpoimmista, tavallisista elementeistä: raitapaita, huivi, mustat kapeat housut ja mukavat kengät. Illaksi otin mukaan vielä lämmintä vaatetta (neuletakki ja takki) ja UGGit joille tuli käyttöä ennen Björkin keikan alkua. Minua huvittaa ihmisten pukeutumispaniikki festareille, eteenkin Flowhun. Muistan kun viime kesänä kuulin Helsinki 10:ssä kun viimeisen päälle Gantin vaatteisiin pukeutunut nuori nainen etsi vaatteita. "Mun on pakko löytää täältä jotain illaksi Flowhun että näytän hipsteriltä." Heh, anna mun kaikki kestää!!

Arvatkaa muuten mikä on tämän kesän tärkein varuste jos haluatte olla trendeissä ajan hermolla? Fjällrävenin Kånken -reppu. Kun jonotin sisään festarialueelle edessäni jonotti kymmenen ihmistä joista JOKAISELLA oli selässään Kånken. Vitsit että hymyilytti. Itse festareilla näin varmaan yli sata Kånkenia, niihin alkoi oikein kiinnittää huomiota. (Ja että uskotte etten narraa, tässä teille Flowssa kuvaajana toimineen kanssabloggarin kuvakavalkaadi aiheesta.) Hyvä Fjällrävenille, heidän myyntinsä on luultavasti moninkertaistunut viimeisen vuoden aikana.

Itse luotin näillä festeillä kangaskassiin johon pakkasin vaihtovaatteet ja istuinalustan sekä pieneen nahkalaukkuun jota pystyy väenpaljoudessa pitämään näppärästi kiinni kämmenessä laukun päällä olevan remmin avulla. Loistava idea kaikkiin laukkuihin joita voi käyttää myös ilman hihnaa clutchina.

Hyvät oli festit ja tunnelma alueella oli iloinen. Saapa nähdä mitä bändejä Flowssa on ensi vuonna tarjolla, Flow kun tuntuu nykyään olevan ainut festari jossa jaksan käydä. Syynä kiinnostavien artistien lisäksi myös se, että alueelta pääsee yöllä kävellen kotiin ja nukkumaan pääsee omaan sänkyyn.

Kiitos kuvista Vimps!

10 kommenttia:

  1. Isäni osti sinisen Kånkenin 90-luvulla työrepuksi. Muistan siskoni sosialisoineen sen 90-luvun lopulla tai 2000-luvun vaihteessa pariksi vuodeksi, jolloin Kånkenit oli Eastpackin rinnalla vaihtoehtoreppuja. Hivutin omat hartiani pikkuhiljaa samoihin olkaimiin, sillä tavalla kun vain pikkusisko voi isosiskon tavaroihin kyntensä iskeä. Sama Kånken, kettureppu, on edelleen minulla käytössä, vaikka vetoketju reistaa ja pohjasaumaa olen korjaillut kertaalleen. Salaa oon haaveillut uudesta violetista ketturepusta, mutta vasta sitten, kun vanha on valmis loppusijoituspaikkaansa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, tuo kyllä kertoo repun kestävyydestä jo paljon. Ei siis olisi huono sijoitus varmaan tänäkään päivänä.

      Poista
  2. Mistäs seuraavaksi kirjoitettaisiin? ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmm, täytisi varmaan pitää palaveri seuraavista postausaiheista. :)

      Poista
    2. Niin ehdottomasti täytyy! :D

      Poista
  3. Oli kyllä kivaa! Mutta olihan Friendskin tosi hyvä, vai mitä? Ja French Films!

    Kaksi vuotta sitten se it-hipsterikostyymi Flow'ssa oli raitapaita, mutta tänä vuonna teitä raitapaitaisia oli huomattavasti vähemmän.

    PS. Se on FjällrÄven, ei -reven... repesin, hahahhh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me klassiset pukeutujat kuljimme tänä vuonna raitapaidoissa. Kuten useina muinakin vuosina, muodista viis. Tyylikkyys pysyy, muoti vaihtelee. ;)

      Ja reven, räven, mitä näitä nyt on... :D

      Poista
    2. Raitapaidathan on parhaita! Siksi minäkin pukeudun raitapaitaan aina vaan.

      Ja hahahhh, tuon "Reven, räven, mitä näitä nyt on." -sloganin ajattelin napata välittömästi itselleni, jos sopii!

      Poista
  4. "Että näytän hipsteriltä"! Voi elämä! Tosin itse kun olen tällainen
    vintage-fani/mekkotyttönen, niin oli hiukan orpo olo keskiviikkona Flowssa Bon Iverin keikalla. Katseltiin miehen kanssa "pukeutumiskoodia" ja tajuttiin ettei oltu ihan niinkuin muut. =D Mutta onhan se kiva erottua massasta. Ja näin kyllä siellä tosi upeitakin asuja. Ja bongasin Antti Asplundin! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se on, kaikilla festareilla on oma "pukeutumiskoodinsa". Tuskassa suurin osa festarivieraista näyttää samalta, ihan samalla tavalla kuin ihmiset Flowssa näyttävät tyylillisesti samalta.

      Poista