perjantai 31. elokuuta 2012

Vaatteet pakattu!

tunnetila: soveltaminen

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

maksimekko Tiger of Sweden, neuletakki Max&Co,
huivi Marimekko, balleriinat Tory Burch

Suunnittelin syksyn matkapuvuston pari päivää sitten ja pakkasin jo suurimman osan vaatteista matkalaukkuun. Mukaan reissuun lähtee oikeastaan kaikki lempparivaatteet, joten pukeutuminen on tällä hetkellä aika haasteellista. Haluan keksiä kivoja asuja kaappiin jäävistä jutuista sillä en jaksa kaivella jo kertaalleen pakattua matkalaukkuani auki. Voin kertoa että on ihan älyttömän hankalaa miettiä mitä laittaa päälle kun mikään lempivaatteista ei ole saatavilla. 

Yksi poikkeus oli kuitenkin pakko tehdä. En pärjää enää ollenkaan ilman uutta mustaa neuletakkiani. Monta vuotta etsimäni pidempi ohut musta neuletakki (ylimmässä kuvassa) löytyi muutama viikko sitten Max&Co:sta ja vaikka se pääsi asuun mukaan se lähtee silti matkalle kanssani. Kun vihdoin löysin kriteerini täyttävän neuletakin en päästä sitä silmistäni hetkeksikään. 

Miten "juuri sen oikean" neuletakin löytäminen voikin olla näin hankalaa?? Olen muutaman vuoden aikana ostanut kolme edullisempaa mustaa neuletakkia joista jokainen on nyppyyntynyt, kulahtanut tai muuttunut muuten vain epäsiistiksi muutaman viikon käytön jälkeen. Sen jälkeen satsasin peräkkäin kahteen hieman hintavampaan neuleeseen. Toisessa oli olkapäässä reikä (huomasin onneksi heti kotona ja sain sen palautettua) ja toinen nyppyyntyi hyvin nopeasti ja kutistui (hellävaraisessa käsinpesussa) pois muodostaan. Tämä Max&Co:n neuletakki oli hintavin kaikista hankkimistani neuletakeista, toivottavasti tämä osoittaa olevansa hintansa arvoinen.

Arvatkaapa muuten oliko vaikea miettiä vaatteet reissuun? No ei! Pakkasin mukaan kaikki lempivaatteeni ja hämmentävää kyllä, matkalaukkuni toinen puoli jäi kokonaan tyhjäksi. Näinä hetkinä sitä on tyytyväinen että oma tyyli on simppeli ja että vaatteet sopivat lähes kaikki hyvin toisiinsa. Kenkien kanssa olikin sitten hankalampaa. New Yorkissa on vielä helteet (tänään +34) joten mukaan tarvitsee ainakin sandaalit ja balleriinat. Juhlavampia asuja varten tarvitsen korkkarit, syksyä varten nilkkurit ja pitkien matkojen kävelykengiksi otan mukaan lenkkarit. Helteestä syyssateisiin, mukaan tarvitsee ainakin viidet kengät. Viidet kengät ja kosmetiikkapussi, sillä se matkalaukun toinen puoli täyttyykin. Uh, kukahan tuon laukun sitten kantaa..?

12 kommenttia:

  1. Ihanan kutkuttavan lähellä on lähtö! :) Mun paras ja kestävin neuletakkikaksikko on yllättävä kyllä kotoisin Lindexilta ja H&M:ltä! Lindexin pidempi musta perusneuletakki on puuvillaa ja varmaan noin 8 vuoden takaa, hintakin tais olla 19,90. Lyhyempi harmaa H&M neuletakki on kans puuvillaa ja ainakin jo viisivuotias. Kumpikin toki jo jonkin verran ovat saaneet osumaa ja musta on hieman jo mennyt ohueksi takapuolen kohdalta, mutta molempia voi huoletta käyttää näyttämättä homssuiselta.

    PS. Laitoin sulle seurantapyynnön Instagrammiin. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, lähdetään ihan kohta mutta en ollenkaan ymmärrä sitä. :) Tekemistä on aivan valtavasti mutta jotenkin tuntuu että vain siirtelen tavaroita paikasta A paikkaan B. No, sitten kun istuu koneessa niin sit varmaan vasta alkaa muistaa mitä kaikkea jäi tekemättä.

      Huomasin seurantapyyntösi ja hyväksyinkin sen. :) Eilen tosin päätin muuttaa Instargamini ihan julkiseksi ja linkkasin sen myös tuohon blogin sivuun. Ajattelin, että olisi kiva laitella sinne reissukuvia kun New Yorkissa kuitenkin on kiireitä eikä blogin päivitystä ehdi välttämättä joka päivä tehdä.

      Ja niin, onpa neuletakkisi kestäneet hyvinä! Puuvillaiset eivät kyllä muuten mene miksikään paitsi usein niistä lähtee värit ja ne haalistuu aikalailla.

      Poista
  2. Tosi kaunis asu! Tässä taas nähdään kuinka less is more :)

    Apua te lähdette jo ihan näillä näppäimillä! En malta odottaa sun Nyki-postauksia. Iik! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nina! :)

      Niinpä, lähtöön on en enää muutama päivä. Tulevan syksyn aikana tiedossa on paljon postauksia New Yorkista, toivottavasti ette kyllästy lukemaan niitä. :)

      Poista
  3. Jännitän sun puolesta, kun on niin kivaa, että pääset lähtee :) Petra

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Petra! On kyllä tosi kiva lähteä. Ja muakin alkaa jo jännittää. :)

      Ps. Koodisana Olotila. :)

      Poista
  4. Jep, kohtuuhintaisia ja hyvälaatuisia, luonnonkuituisia villatakkeja tuntuu olevan mahdoton löytää. Erityisesti sellaisia, joissa ei ole resoria hihoissa tai helmassa. Saa vinkata mullekin, jos joku tietää.

    Mahtavaa syksyä ja seikkailumieltä metropoliin! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä takissa taitaa olla resori molemmissa (heh, olen asunut tuossa neuletakissa monta päivää enkä muista onko helmassa resoria, luultavasti on...) mutta jos resorittomaan törmään niin ilmoitan heti! :)

      Ja kiitos kovasti, seikkailumieltä siellä varmasti tarvitaan! Ihanaa syksyä sinullekin!

      Poista
  5. Täälläkin jännitetään teidän lähtöä! Jännää. Melkein kuin itsekin pääsisi mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kiva kuulla että olet hengessä mukana. On tosi kiva mennä kun tietää että on ihanien ihmisten tuki taustalla. <3

      Poista
  6. Niin ja milloin se teidän lähtö onkaan? Anteeksi kun kysyn luultavasti päiväselvää asiaa, mutta olen vähän sekaisin monista muistakin asioista täällä reissun päällä että en enää muista. :)
    Minä pakkasin kuukauden matkalle suht järkevän määrän vaatteita, niin että viikon pärjää ilman pyykkäämistä, mutta voi että miten hankalaa sitä ylipainoista matkalaukkua on nostella paikallisjuniin ja muihin korkeisiin paikkoihin! Jo rotvallin reunus tuntui tänään parinykmmenen kilon laukun kanssa työläältä puuhalta. Note to self - ei enää isoa matkalaukkua kiertolaismatkalle, ei vaikka miten olisi tarvetta isolle määrälle tavaraa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lähtö on huomenna heti aamusta. Kiertolaismatkalle paras varustus on ehdottomasti rinkka, olen niin mukavuudenhaluinen että painavan laukun mukana raahaaminen ei tulisi kuuloonkaan. :) Mukavaa loppureissua sinulle!!!

      Poista