maanantai 3. joulukuuta 2012

Hetki paluusta

tunnetila: voimaton

Image and video hosting by TinyPic

Koti. Mitä siitä nyt oikein sanoisi?

Koti tuntuu kummalliselta. Kauniilta mutta liian suurelta. Elimme syksyn kahdestaan 20 neliön yksiössä. Teimme siellä töitä, vietimme aikaa, lepäsimme, söimme ateriamme kyyristellen sohvapöydän ääressä sillä asunnossa ei ollut ruokapöytää. Vaikka tunnelma oli tiivis, mahduimme silti hyvin. Nyt kun yritämme olla luontevasti kotimme 76 neliössä tuntuu yksinäiseltä. Huoneissa kaikuu, kivilattia on kylmä.

Onneksi tuttuja asioita on ympärillä paljon. Asioita, jotka tuovat vähän lämpöä talveen. Poltan kynttilöitä joka huoneessa aamusta iltaan. Laitoin kylpyhuoneen tasolle Sri Lankasta tammikuussa ostamani kanelitankotuoksun ja ripottelin päälle kaneliöljyä. Ihana tuoksu joka muistuttaa Sri Lankan kuumuudesta ja samalla lähestyvästä joulusta. Myös ajatus joulusta perheen parissa lämmittää. 

Helsinki tänään: pakkasasteita -11 ja valtavat lumikinokset. New York tänään: lämmintä +15 ja aurinkoista. Vaihtaisitko?  

19 kommenttia:

 1. Tervetuloa Suomeen! Menipä syksy nopeasti, kiitos kun kirjoitit blogia ja laittelit kuvia nettiin :) Oli ihana seurata seikkailuanne! Sain itsekin inspiraatiota ja rohkeutta unelmointiin; unelmat saa toteutettua!

  Ja ainahan pääsette takaisin Nykkiin :) Maailma on pieni. Muistoja ei vie mikään pois. Varmasti on kultuurishokki palata tänne pitkän reissun jälkeen, mutta kyllä se siitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, onneksi voimme palata sinne aina. Tuo ajatus lohduttaa ja pitää järjissään. Eiköhän tämä tästä, kohta on joulu ja sitten pian jo kesä. :)

   Poista
 2. Tervetuloa kotiin! Kestää varmasti aikansa ennenkuin koti alkaa taas tuntua kodilta. Mulla iskee paluuahdistus aina pitempien lomamatkojen jälkeen, joten voin vain kuvitella miten kummalta susta tuntuu monen kuukauden jälkeen. Mutta toivotaan että pian kaipuu vaihtuu onneen siitä, että onnistuitte toteuttamaan yhden ison haaveen - ja että vielä niitä unelmia riittää toteutettavaksi tämänkin jälkeen! Musta on kiva, että oot taas Suomessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaisailona! Kotiutumisessa kestää varmasti aikansa, mutta yritän koko ajan tehdä olostani täällä mahdollisimman mukavan. Toivoin mm. joulupukilta lahjaksi uusia lämpimiä karvatossuja jotta viihtyisin kotona entistä paremmin. Toivottavasti pukki kuulee toiveeni. ;)

   Poista
 3. Kauniinhaikea kirjoitus. Ihanaa tunnelmointia. Onneksi tiet ovat aina avoinna takaisin eikä siltoja poltettu, joten elämä voi kuljettaa vielä sinne, takaisin ja mihin päin tahansa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. merryhey, juuri noin. Hienosti sanottu. Kaikki on vielä mahdollista! :)

   Poista
 4. Tervetuloa kotiin! :) Kauhean nopeasti meni aika, jestas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nina! Juttelin juuri ajan kulumisesta ystäväni kanssa. Kerroin, että ihmisillä arjessa aika menee nopeasti, mutta meillä aika New Yorkissa tuntui ihan valtavan pitkältä. Teimme ja koimme siellä niin älyttömän paljon. Tuntui kuin olisimme olleet siellä vähintään vuoden. :) Hyvä niin. Olisi kamala ajatella ettei ehtinyt tehdä yhtään mitään.

   Poista
 5. Tervetuloa takaisin _kotiin_ :) Varmasti aika sekaisin fiilikset tuollaisen täydellisen irtioton jälkeen, ja palata vielä sään puolesta kauheimpaan aikaan takaisin. Ihminen on tosin jännä olento, että se tottuu kyllä kaikkeen. Mutta tarvitsisiko sen? That is the question... Mukavaa Joulun odotusta! Nyc <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Sanna, kiitos! Kaikkeen kyllä tottuu, mutta kun ei haluaisi. Olen ollut nyt pari päivää kotona ja on ihan selainen olo kuin en poissa olisi ollutkaan. Postauksia on syksyn ajalta mielessä miljoona ja haluaisin ehtiä kirjoittamaan ne kaikki ennen kuin unohdan. En halua unohtaa enkä sopeutua. Haluan takaisin! *kiukuttelee ja käyttäytyy lapsellisesti* :D

   Poista
  2. Ihanaaaa...hihh...Just noin! :) Voin niin tuntea sun fiilikset :D Mutta muista että takaisin pääsee aina. Ja sulkemalla silmät, olet jo siellä...

   Poista
  3. Hyvä vinkki! Taidan kulkea jatkossa kaikki päivät silmät kiinni... ;)

   Poista
 6. Sään puolesta en vaihtaisi missään nimessä, ihanaa kun on talvi! Mutta New Yorkissa olisi ihanaa päästä käymään vaikka joka vuosi näin joulun alla. Joulukaupungeista parhain! <3 Vaikka kyllä Helsinkikin ihan söpöltä näytti jouluvaloissaan, kun eilen ratikan ikkunasta katselin. :)

  Tervetuloa takaisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kyllä! Mä olen ollut New Yorkissa kolmesti joulun/uuden vuoden aikaan ja varsinkin jos siellä on lunta niin siellä on TÄYDELLISTÄ!!! <3

   Ai niin, te asutte nyt täällä!!! Silloin kun mä olin täällä te asuitte Tukholmassa ja nyt kun te olette olleet täällä me asuttiin New Yorkissa. No mutta vihdoin ollaan täällä yhtä aikaa joten voisi treffailla joku kerta. :)

   Poista
  2. Olisiko tässä aineksia yhteismiittiin? Meilläkin oli Nekun kanssa jonkinlainen tapaamissuunnitelma eikö vain? :)

   Poista
  3. Oi, olisi ehdottomasti!!! Loistava idea kottaraiska! Aletaan vaikka heti suunnittelemaan.

   Poista
  4. Noniin! Loistavaa! Minähän olen käytännössä päivät pitkät työhuoneella Lönnrotinkadulla, miltä teidän kalenterinne näyttävät?

   Poista
 7. Minä tulin eilen takaisin oltuani vain viime torstaista asti poissa ja olen ihan tolaltani. En voi edes kuvitella miltä sinusta tuntuu. *halauksia*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halit takas!! Pikku hiljaa olo jo paranee mutta pienessä sumussa täällä vielä tallustellaan.. :) Tsemppiä sullekin!

   Poista