perjantai 28. joulukuuta 2012

Kultaakin kalliimpaa

tunnetila: tykkäys

Image and video hosting by TinyPic

Syksyn aikana syntyneen kultainnostuksen myötä jouduin kultakierteeseen. Ensin oli kultainen ranneketju, sen jälkeen tuli sormus. Sitten hankin kellon ja lopulta halusin ostaa myös korvikset jotka sopivat muiden korujen kanssa yhteen. 

Asuimme Lower East Sidella, muutaman korttelin päässä Manhattanin uudesta trendialueesta Nolitasta. Alueella sijaitsi muutama suosikkiravintolamme (apua, ravintolavinkkipostaukset on tekemättä!!), useita kivoja vaate- ja sisustusliikkeitä (mm. Ivana Helsingin liike, liikkeestä kuvia Paola Suhosen haastattelun yhteydessä täällä) ja iki-ihana korukauppa Erica Weiner.  

Image and video hosting by TinyPic

Liikkeessä myydään Erican omaa korumallistoa, mutta myös hänen upeita vintage-löytöjään maailmalta. Valikoimissa on palasia Yhdysvaltain historiasta mutta myös aarteita Marokosta, joka on yksi Erican suosikkikohteista maailmalla. Vitriinit notkuvat toinen toistaan upeampia ja kallisarvoisimpia ikiaikaisia sormuksia joista moni hääpari käy valitsemassa omansa elämän tärkeimpiin hetkiin. Viereisellä pöydällä on röykkiöittäin pieniä vintage-sormuksia hintaan $6. Liikkeestä löytyy koruja jokaiselle kukkarolle ja miltei jokaiseen tarpeeseen.

Yksi suosituimmista Weinerin tuotteista on kultalangasta väännellyt rannerenkaat joissa lukee naisen nimiä. Pengoin koria toista tuntia useampaa otteeseen. Yritin etsiä omaa nimeäni sekä tuliaisiksi sopivia nimiä kuten Emilia tai Kati. Valitettavasti korissa enemmistö nimistä oli tyyliä Barbara tai Cathy (jälkimmäinen oli jo niin lähellä Katia että harkitsin jo ostavani sen), joten ystäväni jäivät ilman tuliaisia.

Oman löytöni tein Weinerin puodin vintage-puolelta jossa ihastuin kauniiseen korvakorusettiin. Settiin kuuluu mustat sekä kirkkaat suorakaiteen muotoiset kristallit. Mustat korvakorut ovat hieman kirkkaita pienemmät ja niistä tuli suosikkikorvikseni arkeen. Kirkkaita kristalleja säästän enemmänkin juhlakäyttöön.

Image and video hosting by TinyPic

Korut ovat ihan parhaita reissuhankintoja. Ne mahtuvat aina mukaan kotimatkalle vaikka matkalaukku olisi miten täynnä. Puhumattakaan siitä muistojen määrästä mitä ne tuovat tullessaan. Näihin korviksiin liittyy kauniiden muistojen lisäksi myös hieman jotain muuta.

Vierailin syksyn aikana lähellä sijaitsevassa koruliikkeessä useita kertoja ja tutustuin liikkeen henkilökuntaan. Eräänä aamuna juuri ennen Suomeen palaamista ajattelin käydä kuvaamassa liikettä jotta saisin blogiini siitä kuvia. Kun pääsin paikalle liikkeen suuri näyteikkuna oli rikki ja henkilökunta kauhuissaan. Liikkeen ikkuna oli yöllä rikottu ja murtovaras oli yrittänyt sisään. Samainen varas oli murtautunut myös viereiseen liikkeeseen ja oli vienyt sieltä paljon tavaraa. Weinerilta ei viety mitään. Ehkä joku oli huomannut ikkunasta sisään yrittäneen varkaan ja hälyytti poliisit paikalle.

Kävin seuraavana päivänä katsomassa miten liike ja henkilökunta voivat. Kaikki oli kunnossa ja sain kiitollisen hymyn ja lämpimän halauksen huolenpidostani. Nuo muistot ja tuo lämmin halaus ovat muistoja ihanasta syksystä ja uusista tuttavuuksista joita jäi New Yorkiin iso liuta. Voitte vain arvata että muisto noista ihmisistä ei helpota ollenkaan kaipuussani takaisin Nolitan kaduille.

Paras uutinen Erica Weinerin koruihin ihastuneille tulee tässä: Erica Weinerin tuotteita saa nyt myös Suomesta!!! En ollut uskoa silmiäni kun törmäsin Uudenmaankadulla sijaitsevassa Sofinahissa Weinerin koruihin. Viehättävä Sofinah on täynnä upeita brändejä joten Weiner -valikoima ei ole järin suuri, mutta parempi edes jokunen tuote kun ei sitäkään. Ilahduin todella kun näin korut Sofinahissa. Kehon valtasi lämmin tunne ja pääsin häviävän pieneksi hetkeksi takaisin Elizabeth Streetille Nolitaan.    

2 kommenttia:

 1. Olipa mukava yllätys törmätä omaan nimeensä ja tietää, että olen ollut syksyn aikana ajatuksissasi samoin kuin sinä olet ollut minun :-)

  Minä olen "haksahtanut" myös takaisin kultaan lähes 20 vuoden tauon jälkeen (hui, kuinka aika rientää!). Pari ranneketjua löytyy jo ja samoin mummun kihla- ja vihkisormus pääsevät pitkästä aikaa taas käyttöön. Korvikset vielä uupuu ja joululahjakello taitaa olla edelleen tullin syövereissä :-)

  Kauniita nuo ostamasi korut ja ihanaa, että löysit palan New Yorkia myös täältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, sinullakin on mummun perintökoruja! Vanhat, suvussa kulkevat korut on kyllä ihan parhaita koruja mitä olla saattaa. Eri asia vaan on uskaltaako niitä käyttää häviämisen pelossa.

   Ja ihanaa muuten että vihdoin sait joululahjakellosi. :)

   Poista