tiistai 17. helmikuuta 2009

Pieleen meni

tunnetila: köh köh

Kuten olen jo useamman kerran maininnut, helmikuu on kuukausi jolloin en osta vaatteita, kenkiä enkä mitään muutakaan pukeutumiseen liittyvä. Tarkoituksena on säästää rahaa. Tämä helmikuinen alennusten jälkeinen krapula on varmaan yleinen trendi, sillä kaikki liikkeet (esim. Stockmann, Sokos, Lindex) lähestyvät joka vuosi helmikuussa etuseteleidensä kanssa. "Osta 100€, saat 20€ alennusta! 50€:n ostoista pois 10€." Helmikuun alussa etuseteleitä tulee postiluukusta pilvin pimein ja "järkevänä" kuluttajana en voi heittää kuponkeja roskiin vaan ne on pakko ottaa lompakkoon talteen. Jos vaikka satun tarvitsemaan jotain joka ei ole muuten koskaan alennuksessa...

Näin kävi tälläkin kertaa. Tuoksuttelin Emporio Armanin Diamonds tuoksua ensimmäisen kerran viime syksynä. Tuoksu jäi vaivaamaan mieltäni ja ennen joulukuista matkalle lähtöäni päätin käydä tuoksuttelemassa parfyymia uudestaan. Diamondsin viereen hyllylle oli ilmestynyt himpun verran hintavampi uutuusversio tuoksusta nimeltään Diamonds Intense. Oih, tuoksu oli entistä miellyttävämpi! Päätin ostaa tuoksun lentokentältä ja säästää sievoisen summan rahaa.



Kävi ilmi, että tuoksu oli kaikilla reissuni lentokentillä sekä tavarataloissa lähes saman hintainen kuin Suomessa, joten jätin tuoksun ostamatta. Nyt helmikuussa Stockalle ruokaostoksille (oikeasti!!!) suunnistaessani muistin lompakossa polttelevat alelaput ja hoksasin: nyt jos koskaan on hyvä aika hakea tuoksu kotiin! Tuoksuista kun ei useinkaan saa alennusta niin tämä on paras tapa käyttää yksi etuseteli. Ja kas, nyt minulla on uusi ihana tuoksu. Tuoksu, joka saa minut yskimään tauotta! Voi itku. Olen käyttänyt tuoksua muutamana päivänä tottuakseni siihen mutta yskiminen ei ota laantuakseen. Minulla ei siis ole yskä, yskä tulee vain kun laitan tuoksua. Kiva.

Muistatteko laukun jonka ostin Bangkokista tammikuun alussa? Tässä kuva arkistoista muistin virkistämiseksi.


Laukku oli siis hyvin lähellä jo pitkään hakemaani pussimaista laukkua, mutta hihna oli tarpeeseeni liian lyhyt. Eipä hätää, vein laukun suutarille. Suutarille, jossa ollaan erikoistuttu laukkuihin. "Pidempi hihna, kiitos!" Liikkeessä tehtiin työtä käskettyä mutta lopputulos oli kamala! Ensinnäkin hihan on edelleen ihan liian lyhyt ja toiseksi se on tehty järkyttävän ällöttävästä, kiiltävästä nahasta (laukkuni pinta on täysin matta). Ilmaisin tyytymättömyyteni jo laukkua hakiessani mutta kun vastakaikua ei kuulunut tyydyin kohtalooni ja päätin viedä laukun paikkaan, jossa sitä osataan arvostaa. Kunpa ehtisin seuraavalle suutarille pian. En kestä nähdä laukkuani varustettuna noin luokattomalla hihnalla!

Ja vielä.. Shoppailulakosta huolimatta minun oli ihan pakko tilata Ellokselta kokeeksi edes yksi Twist & Tango -vaate. (Sitä paitsi kun ostaa tilille niin vaate täytyy maksaa vasta maaliskuussa.. ;) ) Päätin tehdä tilauksen heti kun sopiva ale-lappunen kolahtaa postiluukusta. Ja hip hei, samana päivänä kun tuon päätöksen tein niin sain Ellokselta 50% etusetelin. Telepatiaa? Valitsin testattavaksi pitkällisen pohdinnan jälkeen tämän puuvilla-silkki-mekon.

kuva

Mekko tuli tänään ja oli malliltaan kaunis, myös materiaali sai hyväksyntäni. Väri puolestaan ei läpäissyt seulaa. Jos olisin tummempi iholtani, jos ruskettuisin kesällä ja jos minulle mitenkään sopisi vaalea beige, olisin innosta kiljuen kiikuttanut mekon vaatekaappiini. Näytin kuitenkin mekko päällä aivan järkyttävältä! Ihoni, jolla on vielä hitunen reissuaurinkoa, näytti valkoiselta, sairaalta ja likaiselta tämän beigen rinnalla. Vaikka jo lähtökohtaisesti tiesin ettei beige ole minun värini, niin beigejä on kuitenkin eri sävyjä. Siksi päätin edes testata mekkoa päälläni ja huonosti päättyi tämäkin taru.

Moni muukin asia on viime aikoina tuntunut menevän jotenkin pyllylleen. Kaikki pieleen menneet jutut ovat hyvin pieniä, mutta kun monta pientä juttua mene mönkään niin kärpäsestä tulee härkänen ja pikkuruiset kömähdyksetkin tuntuvat suurilta. Tosin olen varma, että mieleni paranee kun saan laukkuuni paremman hihnan. Helmikuun agendaan: rahan säästö, laukunhihna-episodia ei kuitenkaan voi hyvällä tahdollakaan laskea.

13 kommenttia:

  1. heehee ja oota vaan lauantaita kun mä oon sun käsipuolessa, ostat taatusti jotain ;) mussa kuulemma on joku juttu mikä saa ihmiset ympärillä shoppaan :D

    VastaaPoista
  2. ai joo, nuo suutarikämmit on ihan syvältä, jotenkin sen alan ammattilaisilta odottaa täydellisyyttä ja etenkin sitä silmää...

    VastaaPoista
  3. Nelliina: Arvaa mitä? Musta on sanottu samaa. Siis että olen hyvää shoppailuseuraa kun mun kanssa löytää aina vaikka mitä.

    Ja suutareista, ton keikan jälkeen mä en luota enää kehenkään.. Tympii.

    VastaaPoista
  4. Höh, yskimisongelma ei oo kiva, mutta mulla on tuota ihan samaa tuoksua ja se on mielestäni nannaa! :) Mulla on sama yskimisprobleema purkan ja hugo bossin deep redin ja muiden vahvojen hajujen kanssa ://

    VastaaPoista
  5. Onpa sinulla käynyt huono tuuri ostosten kanssa. Ihan selvästikään helmikuussa ei kannata ostaa mitään =))

    Miten muuten twist&tangon mekon koon valinta onnistui? Meinasin tilata kanssa alekupongilla ellokselta jotain twist&tangoa, mutta tuo koko vielä mietityttää. Mulla on itsellä useampia ko. vaatteita, mutta jotensakin vaikea päättää minkä tilaa.

    VastaaPoista
  6. Mä olen piksin kanssa samaa mieltä, että yleensä Ellokselta tilatessa on tosi vaikea tietää minkä kokoisia vaatteita ostaa - esim paidat ovat kokoa 36/38, mulle sopisi hyvin 36, mutta ne ovat silti niin isoja, että näytän henkarilta! Ja alushousut kokoa 32/34 kiristävät tyhmästi lantiolta. Joten mikään ei ole hyvä :(

    Ja se on kyllä totta, että kun joku asiaa menee pieleen, tuntuu että kaikki menee päin pyllyä. Mutta asioilla on tapana järjestyä hyvin ;)

    VastaaPoista
  7. Tuo hajuveden yskittäminen on tuttu juttu mullekin. Joku tuoksun aineosa ärsyttää hengitystä, kunpa saisi selville mikä. Mulla vuosia sitten Hilfigerin Tommy Girl sai saman reaktion aikaan ja nyt on oltava todella tarkka ja nuuskittava huolella etukäteen. Sen verran olen huomannut että kukkais-hedelmäisissä tuoksuissa on tätä yskittävää ainetta yleisimmin.

    VastaaPoista
  8. Laura: Tuoksu on kyllä ihana ja voi sinua onnellista kun pystyt sitä käyttämään. :) Voi olla että se on mulle liian vahva..?

    Piksi: Juu, helmikuussa ei kannata ostaa mitään. :) Mulla ei ollut koon valinnan kanssa vaikeuksia, noita T&T -tuotteita kun on tullut Ellokselle vain rajattu määrä niin tuota mekkoa oli tossa värissä jäljellä enää koko 34. :) Se oli kyllä sopiva, ehkä pikkasen liian pitkä. Toivottavasti saavat/ovat saaneet kokoja lisää, taitaa olla menekki aika suurta.

    Mikkan: Jaetut koot esim. 34/36 on ihan mahdottomia. Itse en tilaa sellaisia ollenkaan. Ne on AINA isoja!

    Ja kiitos, tiedän että asioilla on tapana järjestyä. Tavalla tai toisella.. :)

    Silvara: Jännä että hajuvesien yskittäminen on näin yleinen ongelma. Tämä tuoksu on varmaan kukkaisin tuoksu mitä minulla on koskaan ollut. Johtuisikohan siitä?? Hyvä huomio.

    VastaaPoista
  9. Voi vitsi miten inhottavia vastoinkäymisiä! Etenkin pistää vihaksi toi ammattitaidoton suutari!

    VastaaPoista
  10. Ah ja pitää kiittää siitä vinkistä, että täällä on valkokulta edullista.. Nimittäin sain käskyn mieheltä käydä katsomassa mitä sormukset maksaa :) Saas nähdä..

    VastaaPoista
  11. Voi kääk mitä u-tuuria! Toivottavasti saat oikean hihnan pian! Asiansa osaava suutari on parasta, ja yleensä mun luottoruutari onnistuu, mutta kerran se erehtyi lempparikenkieni koron jatkeiden kanssa, ja lesti meni pilalle, se oli hirveää.

    Mä pidän myös tuosta Diamonds-tuoksusta, täytyy yskätestailla tätä uutta versiota ennen ostopäätöstä...

    VastaaPoista
  12. Rva Herttainen: Eikö?! Jos vielä mainostetaan että "meiltä ammattitaidolla" niin ei todella toivoisi joutuvansa pettymään.

    Mikkan: A-P-U-A! Sormusostoksille!!!! Kiva että vinkistäni oli hyötyä.. ;)

    Sugar Kane: Mun täytyisi löytää uusi luottosuutari. Mulla oli yksi hyvä jota ennen käytin, mutta se on auki viikolla vain klo 17 asti. Jos ehdinkin joskus viedä sinne suutaroitavaa niin meni viikkoja että ehdin hakea ne sieltä pois.

    Hyi, kenkien pilalle meneminen suutarilla jonne ne viedään hoitoon ja parantumaan olisi kamala järkytys ja tragedia!

    VastaaPoista
  13. Anonyymi7/4/09 09:21

    moih! tää on varmaan ihan hullua, mut.. oon käyny myös haisteleen tota kyseistä hajua moneen otteeseen, mut onpas kallis! jos sä et pysty tuoksua käyttämään,niin myy se mulle?! mä ostan sen sulta mielellään :)

    laita mailia gruel@suomi24.fi

    VastaaPoista