sunnuntai 19. huhtikuuta 2009

Vanhassa vara parempi

tunnetila: tylsyys

Ihanan aurinkoinen viikonloppu! Jonka olen viettänyt kokonaan sisällä siivoten. Välillä olen pysähtynyt ihailemaan auringonpaistetta ulkona, mutta kauhistellut samalla vain paria lämpöastetta mittarissa. Hrrr, pelkkä ajatus ulkoilusta saa minut palelemaan. Mutta nyt koti on siisti ja voisi hyvin tehdä paljon toivotun "koti/näin asun" -postauksen. Meitä kuitenkin asuu täällä kaksi, ja tämän huushollin herrashenkilö ei ole innostunut ajatuksesta että kodistamme löytyisi kuvia internetistä. Kunnioitan hänen toiveitaan, mutta yritän vielä suostutella häntä jonkinlaisen, edes pienen, esittelypostauksen tekemiseen.

Päivän siivousasuja en ole tältä viikonlopulta kuvannut, mutta palataan viikon viimeisiin työpäiviin jolloin kuvasin reippaasti asujani. Perjantaina oli taas yksi "niitä aamuja". Niitä aamuja, kun mikään vaatekaapin vaate ei kiinnosta, mikään ei näytä päällä hyvältä, housut ärsyttävät mutta hameessa on menty edellisinä päivinä joten haluaisi kaikesta ärsytyksestä huolimatta laittaa housut. Lopulta kun päälle on vedetty vähiten ärsyttävä asu sen kanssa ei löydy sopivaa kenkäparia. Voi itku mikä fiilis! Puolen tunnin ja parin menetetyn (töihin ajoissa vievän) raitiovaunun jälkeen päälle eksyi seuraava omituinen asu. Villainen pooloneule FilippaK, pitkä t-paita Koola Anna, koru H&M, farkut Gap, saappaat Ennio Shoes.


Omituiseksi asun tekee se, että se on niin "tavallinen" ja se, että näytin juuri tuolle vuonna 2004! Farkut on ostettu vuonna 2004 New Yorkista ja Filippan neule taitaa olla samoilta ajoilta. Farkuissa on hieman levenevät bootcut-lahkeet ja siksi ne ovat maanneet käyttämättöminä useamman vuoden. Nyt kun muotia on vähän kaikenlaiset farkut ja kun innostuin taannoin tekemään kokonaisen farkkupostauksen, niin muistin pitäneeni näitä farkkuja mukavuusvaatteena ja juuri sitä kaipasin tuona aamuna. Muuta erikoista asussa on se, että laitoin viimekertaisista kokeiluista innostuneena kaulaani ensimmäistä kertaa käyttämättömän H&M korun. (Ja heti minulta kysyttiin töissä onko minulla suruaika kun on kaulassa surunauha... Jep jep..)

Torstain työasuna nähtiin kahiseva H&M Trendin liivari, H&M:n pitkä taskullinen neuletakki, FilippaK:n t-paita sekä samat saappaat kuin yllä, eli saappaat Ennio Shoes. Kuvat neuletakilla ja ilman. Ilman neuletakkia -kuvassa näkyy taas pukeutumiseeni hivuttautunut kevätväri valkoinen. Varsinainen kevätkeiju kun kaikki on muuten mustaa...



Vanhoista farkuista tuli mieleen, että ajattelin tänään kuvata muutamia laukkuja ja vaatteita kirppiskasastani ja laittaa niitä tässä joku päivä myyntiin Huuto.netiin. Viime keväänä sain myytyä suurimman osan käyttämättä jääneistä kengistäni ja laukuistani kun perustin työhuoneeseeni "kenkäkaupan". Ilmoitin "liikkeen" avautumisesta työpaikkamme intranetissä ja heti ensimmäisen päivän jälkeen hyllyt ammottivat tyhjyyttään. Parhaat kengät (noin 30 paria, oikeasti!) vietiin siis päältä, mutta vielä on muuta kivaa jäljellä. Haluatteko, että ilmoitan teille kun saan laitettua tuotteita myyntiin, vai seuraatteko muutenkin tarkkana Huutiksen tarjontaa? Vai laittaisinko kenties blogiini muutaman jutun kokeeksi näytille, en siis huutokaupalla vaan sopivalla hinnalla, jolla voin tuotteesta luopua? Ideoita? Vai jätetäänkö käytetyt rytkyt kokonaan pois blogista, elämään toisaalla omaa elämäänsä?


14 kommenttia:

  1. Ooksä tutustunut tähän: http://www.korkkari37.fi/index.html ?

    Jos oot käynyt paikanpäällä voitko suositella?

    VastaaPoista
  2. Haha, aika hyvä tommonen työpaikkakirppis :D Ei varmaan ihan joka alalla toimisi tosin.

    Mäkin olen nuhjannut sisällä ja töissä, mutta sentään liikkunut matkat pyörällä. Nyt jatkuu armoton siivoaminen, hyvä syy on vieraat jotka tulee iltapäivällä :) Olkkari ja keittiö on jo ihan mallillaan, mutta makkari yksi kaaos! Tänne ollaan aina vaan dumpattu kaikkea ja laitettu ovi kiinni ja tuskin tänäänkään vieraat kummemmin tulevat katsomaan mutta oishan se itsen kannalta kiva et ois siistiä.

    Mä olen ajatellut jotain yksityiskohtia meiltä laittaa. En usko että mies hihkuis onnesta jos meidän koti keikkuis netissä ja kieltämättä itsekin välillä miettii että onhan tää tosi intiimi paikka, koti on ihmiselle jotain tosi henkilökohtaista, mutta kiva ois jotain palasia laittaa näytille :)

    VastaaPoista
  3. Liivimekko on kyllä ihana:) Ja voisi kyllä olla ihan kiva, että laittaisit "parhaat palat" tänne blogin puolelle ensin:) Minä en esim. seuraa tuota huutonettiä lainkaan.

    VastaaPoista
  4. Sinulle todella sopii valkoinen! :) <3

    VastaaPoista
  5. Musta olis kiva jos vinkkaisit täällä. Siis jo laitat huuto.nettiin myyntiin. Itse kyllä seuraan säännöllisesti, mutta kun tuotteita on niin valtavasti, kaikkea ei ehdi nähdä.

    Mun entisellä työpaikalla on pysyvä kirpputori tyylin "Ota tästä/Jätä tähän". Eli jokainen tuo ja vie omatunnon mukaan. Toimii siellä, mutta ei välttämättä joka paikassa.

    Mä oon miehesi puolella tuossa asuntoasiassa. Oon sen verran vainoharhainen (ja näytän naamani) netin suhteen, että en halua asuntoa esitellä. Mulle koti on jotenkin niin yksityinen paikka, että sitä ei kaikille näytetä.

    VastaaPoista
  6. Höööh, musta on aina niin kiva nähdä miten ihmniset asuvat! Mutta ymmärrän, ei auta itku markkinoilla jos toinen asukas ei ajatuksesta diggaile.

    Laita tänne blogiin ensin jutut, vaikka meikäläiselle kengät ainakin on varmasti pieniä....

    VastaaPoista
  7. Niina Än.: Kävin tuolla perjantaina työpäivän jälkeen mutta olin ulko-ovella 2 min yli 18 joten en päässyt enää sisään. Mutta kiva idea, varsinkin kun oma jalkani on juuri tuon 37.. :) Jos käyt niin kerro millainen paikka oli.

    Rva Herttainen: Mäkin voisin kyllä laittaa pieniä osia asunnosta näytille, täytyy vaan tarkkaan katsoa ettei mitään tunnistettavaa (esim. miehen itse tekemiä juttuja) näy kuvissa.

    Lovely: Hih, yleensä kun myyn tavaraa kirppiksellä ongelmana on että ne ovat suurimmalle osalle liian pieniä. Sinä olet niin hentoinen että vaatteeni ovat varmaan sinulle jättimäisiä. :) Mutta pistetään mieleen.

    Heini: Voi kiitos! Olipa kiva kommentti. :)

    Shandi: Okei, vinkataan täällä. Sulle saattaa esim. mun vaatteet olla aika hyvän kokoisia. Hyvä muuten tuo työpaikan kirppisidea.

    Ja tuosta kodin esittelemisestä, ymmärrän pointin tosi hyvin. Minä kun en edes kasvojani täällä näytä niin se taitaa kertoa tietystä yksityisyyden säilyttämisen halusta...

    VastaaPoista
  8. Joy: Okru, pistetään tänne ensin myytäviä juttuja näytille. Onhan se kiva niitä laittaa eteenpäin "tutuille", tietää että ne pääsevät hyvään kotiin. :)

    VastaaPoista
  9. Pistä vaan suoraan huutonettiin, mitä oon muista blogeista lukenu niin blogihuutis ei oo pahemmin toiminu ja sit jos on valmiiks säädetyt hinnat ni harmittaa jos ei oo ensimmäisten joukossa lukemassa päivityksiä niin kamppeisiin ei oo ees mahista:D

    Ja siitä Antin plussasta vielä! Tajusin nimittäin tuossa että Suomeen tuloon on niin vähän aikaa, että ainakaan Britteihin sitä ei kannata lähettää ja lupasin mennä kaveria moikkaamaan Helsinkiin asap ni jos käytäis siellä liikkeessä, jos sieltä löytyis jotain muutaki;D Kiitos kuitenki:)

    VastaaPoista
  10. Nii mutta siis niistä kirppiskamoista vielä:D Näytä parhaat palat tietty täällä ja linkki huutonettiin, että osataan varautua;D

    VastaaPoista
  11. Ihana tuo liivimekko, sopii tosi hyvin valkoisen paidan kanssa :)
    Taidan itse olla vähän outo tuon kodin esittelyn suhteen, aina ärsyttää kun mies esittelee hiukan keskeneräistä ja sotkuista makuuhuonetta kaikille meillä käyville vieraille (ystäviä ja sukulaisia), mutta sitten voin kuitenkin läväyttää surutta kuvat nettiin :D
    Huudettavia juttuja olisi kiva nähdä blogissa, vaikka _kaikki_ on minulle liian pientä tällä htkellä ;)

    VastaaPoista
  12. Jeps, olen samaa mieltä siskotyttöni kanssa, että olisi kiva nähdä missä ihmiset asustavat... sieltä voi saada jotain kivoja ideoita ja muutenkin minä pidän jo valkoisista ovistasi joten jään innolla odottamaan loppua... :)

    VastaaPoista
  13. Suhkur: Kiitos myyntivinkeistä! :) Ja kiva että pääset pian itse tsekkaamaan Asplundin liikkeeseen mallistot. Voi olla että jotain muutakin tarttuu mukaan.. (Mulle käy aina niin!) :)

    Bea: Ajattele positiivisesti: imetys kuluttaa energiaa tuhottomasti ja sit kun lapsi on pieni on niin kiire ettet ehdi syödä. Eli synnytyksen jälkeen olet taas pian hoikka kuin mikä! :D

    Iris: Heh, valkoiset ovet kertovat kodistamme kyllä paljon. 1900-luvun alussa rakennettu jugend-talo, reippaasti yli 3m korkeat huoneet jne. Oikeasti vanhaa, mutta huonekaluina kontrastiksi esim. mustaa nahkaa ja kromia.

    VastaaPoista
  14. Oih, kuulostaa hyvältä :)

    VastaaPoista