tiistai 5. toukokuuta 2009

Italia, osa 2: Piacenza

tunnetila: pikkuhiljaa toipumassa

Pietarissa ja Milanossa kiertelin hipelöimässä maailman suurten muotitalojen mallistoja ja palasin molemmilta reissuiltani tyhjin käsin. On se myönnettävä ettei suuren maailman luksus-jutut ole tarkoitettu tavallisille kuluttajille. Kuukausipalkan laittaminen yhteen mekkoon tai laukkuun tuntuu järjettömältä. Onneksi löytyy muitakin vaihtoehtoja jos haluaa pukeutua kivasti, persoonallisesti ja/tai muodikkaasti.

Vietin Italiassa Milanon lisäksi aikaa myös Piacenzassa, noin 100 000 asukkaan kauniissa kaupungissa josta tykkään hirmuisesti. Kaupungin keskustassa on tarjolla kaikki italialaiset huippumerkit, esim. Armanin upea liike, mutta keskustan ulkopuolella voi tehdä edullisempia löytöjä, sen opin tällä reissullani. Serkkutyttöni, jonka kanssa olimme lapsena hyvin läheiset, on asunut Pohjois-Italiassa yli kymmenen vuotta ja alkaa tuntea mm. Piacenzan kuin omat taskunsa. Päätimme käyttää pari päivää reissustamme hieman erilaisten kauppojen tutkiskeluun emmekä käyneet kaupungin keskustassa lainkaan. Serkkuni tarvitsi kotiinsa pesuaineita sekä muita taloustarvikkeita joten suunnistimme paikalliseen Tarjous Taloon.


Serkkuni kertoi, että paikallisissa Halpa Halleissa on myös isot vaate- ja kenkäosastot joista saattaa tehdä upeita löytöjä. Olin ensin todella epäileväinen ja ajattelin että haemme liikkeestä pesuainetta ja lähdemme nopeasti "kunnollisiin" kauppoihin. Hah, kuinkas kävikään? Vietimme halpiskaupassa yli kaksi tuntia josta suuren osan olin sovituskopissa.


Maleksin ensin serkkuni perässä suuren vaateosaston käytävällä mutta sitten näin jotain mielenkiintoista. Silmiini osui kevyt, graafinen neule jonka alla oli valkoinen hihaton pusero. Neuleessa oli runsas venepääntie, lepakkomaiset hihat jotka kapenivat kyynärpään alapuolelle sekä epäsymmetrinen helma. Materiaali oli puuvillasekoitetta mutta tuntui kohtuullisen jämäkälle. Vetäisin neuleen päälleni ja se oli kiintymystä ensi silmäyksellä! Päällä huomasin kauhukseni että neule oli tummansininen, ei musta niin kuin luulin, mutta kun neuleita oli vain tuo yksi niin päätin tehdä radikaalin ratkaisun: ostaa tummansinisen vaatteen! Ja tästä se väri-ilottelu sitten lähti, koko homma suorastaan karkasi käsistä.



Samasta liikkeestä löysin nimittäin ostoskoriini mustan pallotunikan jossa on suuret taskut sekä sinisiä ja harmaita palloja. Sinistä, myös tässä vaatteessa on sinistä! Olen edelleen suorastaan järkyttynyt mutta tykkään molemmista vaatteista hirmuisesti. Halpiskaupasta ostin myös edellisessä postauksessa esitellyt pussihousut ja satiiniballeriinat (jotka molemmat esiintyvät myös tässä postauksessa). Kaikki löydöt ovat ihan lemppareita!


Italian halpaketjujen vaatteiden ero on Suomen vastaavien liikkeiden tarjontaan valtava. Vaatteet ovat Italiassa ennen kaikkea hyvin muodikkaita, mutta myös tehty kohtuullisen hyvistä materiaaleista ja vaatteet on valmistettu Italiassa. Toki joukossa oli huonosti ommeltuja akryyliretkuja Made in China, mutta kun on tarkkana niin löytöjä voi todella tehdä.

Alla esiteltävän hihattoman puseron löysin torilta, jossa vietettiin kevään avajaisia satojen torimyyjien kera. Täälläkin kojut pursuilivat kaikennäköisiä rimpsuhörhellyksiä, mutta tarkkuus palkittiin. Ruskean (niin, ruskean, mikä minua vaivaa?!) paidan toppiosa on 100% puuvillatrikoota ja löysästi valuva päälliosa on 100% silkkiä. Tämä ihanuus löytyi siis torilta, Made in Italy. Luulenpa, että alla näette tulevan kesän suosikkiasuni.


Ja vielä lopuksi on vielä esiteltävä pieni ostos samaiselta kevättorilta. Kukkakorvikset. Terälehdet on nahkaa ja korvikset näyttävät korvissa tosi hauskoilta. Olen käyttänyt niitä jo muutamaan otteeseen.


Mitä tästä opimme? Heitä reissatessa ennakkoluulot romukoppaan ja luota paikallisiin "oppaisiin" jotka tietävät paikalliset salaisuudet. Thaimaassa sain tarpeekseni huonolaatuisista parin euron vaatteista enkä niitä sieltä yhtään ostanutkaan, mutta Italiassa unohdin ennakkoluuloni ja löysin vaatekaappiin tulevan kesän suosikkivaatteeni edullisesti. Kesägarderoobista puuttuu enää maksimekko, sitten on kesän peruspuvusto valmis. Huippua!

11 kommenttia:

  1. Ihan kuin mä en muuta tekisi kuin odottelen täällä postauksia, hehehehehh! Ekana siis taas kommentoimassa.

    Jessus miten hienoja löytöjä!! Ja ihan oikeassa olet laadun suhteen, mä ostin Iriksen luota joskus aikoinaan marketista pellavapökät, jotka ovat edelleen kuin uudet.

    VastaaPoista
  2. Joy: No eiku ihanaa että sä kommentoit! <3 Porukka on taas alkanut viettää hiljaiseloa.. ;)

    VastaaPoista
  3. Oih, katselin tuota samaa hihatonta paitaa v-lopulla... sinisenä :) hintaa olisi ollut 18 €... paljon sinulla jos saa kysyä?

    VastaaPoista
  4. Iris: Hihaton paita silkkirönsyllä oli torilla muistaakseni 12€.. Niitä taisi olla myös sinisiä, liloja ja valkoisia. Olin jo ottamassa valkoisen mutta se näytti jotenkin alusvaatteelta. Nyt harmittaa, olisi pitänyt ottaa molemmat, on tämä niin ihana! :)

    VastaaPoista
  5. hMMM.. taidan siis kipaista torilla lauantaina :)

    VastaaPoista
  6. Huh, ehkä ihan hyvä että en ole nyt päässyt kevätmatkalle ulkomaille, niin ei ole tullut ostettua tuliaisia itselle ;) Kaikkea kaunista näissäkin ostoksissa..!

    Ja vähän viiveellä kommenttia vielä yksin-kaksin-livekeikalle menemisestä, sehän olisi vallan hieno idea :D

    VastaaPoista
  7. Ka-deh-din. Neuletta. Tunikaa. Hihatonta. Sitäkin, että löysit itsellesi viimeinkin ne balleriinat. Ja juuri kun olin alkanut uskoa, että on ihan kohtuullista maksaa Acnen ei-nahkaisista-melkein-oikeista-balettitossuista paljon, paljon.

    Oikeasti, ihania olet löytänyt. Minussa asusteleva pikku snobi ei millään tahdo tehdä vastaavia ostoksia. Olet todistanut, että ihan turhaan hienostelen!Kiitos!!

    VastaaPoista
  8. Mä täällä taas kikattelen sun väriloistolle, sä oot ihana :D Mä en ois kyllä tiennyt tota neuletta tummansiniseksi, jos et ois erikseen maininnut. Mutta ihana se on kuitenkin. Kuten myös pallotunika. Ja parasta niissä on, että ei kovin äkkiä tule vastaan toista samanlaista.

    VastaaPoista
  9. Iris: Oikein, torille lauantaina! :)

    Ilona: Kiitos! Ole itsekin oikein iloisesti yllättynyt ostossaldosta. Ja niiden hinnasta.. :)

    Ja tuo yksi-kaksin, pidetään mielessä!

    Ami: Kiitos, olen super tyytyväinen kaikkiin, eritoten balleriinoihin jotak ovat mukavat jalassa.

    Tunnustan kehittäneeni itselleni samanlaisen snobbailun tässä vuosien varrella. Mutta oli ihana huomata etten olekaan niin kaavoihin kangistunut mitä luulin. Olin todella ennakkoluuloinen kauppaan astuessani mutta nyt tuntuu hyvältä. Tosi hyvältä! :)

    Shandi: Mitä, eikö sinun mielestäsi asuissani ole väriloistoa?! :) Ja kyllä, samanlaisia ei ihan heti kävele vastaan. Toivottavasti.. :)

    VastaaPoista
  10. Oletpa tehnyt upeita löytöjä! Aivan näköisiäsi kaikki:--)<3 Näytät tosi hyvältä!!!!!! Suosikkejani ovat pussihousut (TAHDON KANS!!) ja eka epäsymmetrinen neule+valkonen toppi -yhdis. Kiitsat taas inspiksestä:--)

    VastaaPoista
  11. heini: Tuhannet kiitokset Heini!!! Aivan mahtavaa jos asuni inspiroivat sinua. :)

    VastaaPoista