lauantai 26. joulukuuta 2009

Livekuvaton joulu

tunnetila: malttamattomuus

Ajattelin, että pidän blogilomaa koko joulunpyhien ajan mutta eihän tästä mitään tule. Koko ajan tekee mieli kirjoittaa vaikkei mitään ihmeellistä ole edes tapahtunut. Tämäkin postaus on "livekuvaton", sillä tämä näppärä bloggaaja unohti kameran ja läppärin yhdistävän usb-piuhan kotiin Helsinkiin. Hoh hoijaa kuinka amatöörimäistä!

kuva

Mutta siis, olen joulun aikana levännyt paljon ja syönyt hyvin. Se onkin joulussa ihan parasta, kiireettömyys ja lorvailu. Ja tietysti olen myös potkukelkkaillut! Kuluneen vuoden aikana olen nähtävästi ollut myös tosi kiltti sillä sain paljon kivoja ja hyödyllisiä lahjoja. Pukki on näiden kaikkien vuosien aikana oppinut mieltymykseni aika tarkkaan sillä tänäkään vuonna ei juuri huteja tullut. Pukin paketeista löytyi mm. kuvissa esiintyvät minua hyvin paljon ilahduttavat yllätykset ja paljon muuta.


kuva

Viime vuonna jo kirjoittelin miten joulu on perheellemme SE juhla ja se näkyy myös juhlan ylöspanossa ja lahjojen määrässä. Kivojen lahjojen antaminen on ehkä parasta mitä tiedän mutta ei saamisessakaan vikaa ole, varsinkin jos kaikki saatu on tarpeellista ja kaivattua.

Tämän vuoden uudenvuodenlupaukseni on kohta suoritettu (sen onnistumisesta tai epäonnistumisesta myöhemmin lisää..) ja olisi ehkä aika keksiä uutta luvattavaa. Voisin vaikka näin joulun ja sen ympärillä vellovan kulutushysterian vastapainoksi päättää, etten osta tulevana vuonna mitään mitä en oikeasti juuri sillä hetkellä tarvitse. Minulla on tapana hamstrata vaikkapa kosmetiikkaa ulkomaan reissuilta tai ale-päiviltä. Jos lempparishampoo on tarjouksessa Hulluilla päivillä sitä on pakko ostaa purkki tai pari jemmaan. Rahan säästöä: kyllä, tilan säästöä: ei. Jospa yrittäisin ensi vuonna päästä pois jemmaamisesta. En siis ostaisi Hullujen päivien tarjousshampoota jos avaamattomia shampoita on vielä kylppärissä. Kuulostaa suunnitelmalta!

Saitteko te lahjaksi jotain hyvin tarpeellista tai kauan kaivattua? Ja hei, saiko kukaan kuplakonetta?!

9 kommenttia:

  1. Ei tullut kuplakonetta, mutta piikkimatto sentään! 6-vuotias pukkiinuskomaton keksi aatonaattoiltana, että haluaa ostaa äitille paketin. Siltä reissulta tuli lahjaksi piikkimatto ja muovinen vispilä. Ihan parhautta. Meillä aikuisille ei kummemmin enää ostella paketteja, mutta lapset saa osansa jouluntaikaa. Jotta paketista tuli lisäksi itselle ostetut töppöset ja suklaata sekä mieheltä lupaus rentoutusviikonlopusta Helsingissä. Mukavaa loppuvuotta sinulle!

    VastaaPoista
  2. Mä voisin myös yrittää päästä eroon jemmaamisesta ja muutenkin vähä rajoittaa tuota ostamista. Jos lopultakin sais vaikka kiinni siitä periaatteesta, että jokaista taloon tulevaa tavaraa kohtaan yhden täytyy lähteä?

    VastaaPoista
  3. Toiveeni toteutuivat: mieheltäni pyjama ja tohvelit (jotka pitää vaihtaa koska kissa pelkää niitä...!) sekä viiden kerran lahjakortti jalkahierontaan, jotka siis tekee mieheni itse <3 Paketissa oli jalkakylpyaine, jalkavoide ja merinovillasukat. Ihanat lahjat siis!

    Kuplakonetta en tarvi, piikkimaton ostin jo syksyllä.

    Ja juu, ostosten rajoittaminen kyllä voisi olla hyvä ajatus!

    VastaaPoista
  4. Kuplakone on SLS.

    VastaaPoista
  5. Piksi: Mahtava lahja 6-vuotiaalta! Myös rentoutusviikonloppu kuulostaa ihanalta! Kivaa loppuvuotta myös sinulle Piksi!

    AnneVee: Tuo periaate olisi hyvä itse kunkin omaksua. Mulla tuo on alkanut toimia aika hyvin jo monissa asioissa mutta aina on parantamisen varaa.

    Heidi: Voi ei, kisu parka pelkää äiskän tossuja! :) Saatanpa vihjata myös omalle miehelleni hierontalahjakortin tarpeesta.. Mulla on sopivasti synttärit ensi viikolla. ;)

    Emilia: Ai te ostitte sen!? Vesi on oikeesti siinä kuplatettuna tosi hyvää! Maistan sit kun tulen käymään teillä. ;)

    Anonyymi: Mitäh...? Mä olen aina pihalla kaikissa lyhenteissä. Liian vanha ymmärtämään uusia juttuja.. ;)

    VastaaPoista
  6. Nina hei, nauratti aivan hulluna toi sun rusettikommentti tuonne arvontaani, mä haluan ehdottomasti nähdä sut vielä joku päivä kruusattu paljettihärveli päässä, eli pakko tehdä jossain välissä sulle sellainen ja toimittaa helsinkiin :D siis ihan vaan siitä ilosta että näkisin sut oikeasti steppaamassa julkisella paikalla hörselössä xD

    VastaaPoista
  7. Nelliina: Hih, jos sä teet mulle oman "hörselön", mun on pakko pitää sitä! Ja KUN pidän sitä julkisesti sun on oltava läsnä. Todistajana. ;)

    VastaaPoista
  8. Kuten tuonne alempaan kuplispostaukseen kommentoin, onhan noita ollut jo 80-luvulla. Nyt vaan uusi muotoilu.

    VastaaPoista
  9. Ei jummi, ihan varmana kirjoitin tänne kommenttini kosmetiikan hamstauksesta päivä tai kaksi sitten, ja nyt sitä ei näy...

    Jos se löytyy jostain kummasta paikasta, ois kiva. Yritän jaksaa naputella ajatelmani uudelleen.

    VastaaPoista