torstai 12. heinäkuuta 2012

Pari herkkuvinkkiä Ouluun

tunnetila: herkuttelu

Image and video hosting by TinyPic

Kuten olen jo aiemmin vinkannut, pakollinen herkuttelupysäkki Oulussa on Pannukakkutalo. Kävimme herkkupannarilla tälläkin reissulla eikä ravintola tuottanut taaskaan pettymystä. Miten joku voikin olla niin hyvää kuin uunituore pannari (tällä kertaa) valkosuklaalla ja mansikoilla?! Pannukakkutalosta saa myös suolaisia pannareita, mutta jos haluaa ihan rehellistä pizzaa niin Oulussa tolkuttoman hyvän pannupizzan saa Ravintola Pannusta.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Tällä kertaa kokeilimme myös jotain meille uutta, eli upeaan Puistolan taloon avattua Ravintola Puistolaa sekä siellä heidän Bistron puolen lounastaan. Alkusalaatti oli tuore ja raikas, marinoitu punasipuli taivaallista! Olisin voinut syödä pelkkää tuota punasipulia kulhollisen jälkiruoaksi, niin täyteläistä ja makeaa se oli. Pääruoaksi otin kesäkeittoa (yksi ehdottomista lempiruoistani) mutta kun olen tottunut itse tekemään kesäkeiton punaiseen maitoon ja isolla voinokareella, niin Bistron keitto jäi mielestäni vähän vaisuksi. Mutta toki se oli varmasti terveellisempää mitä kesäkeitto omalla reseptilläni.

Image and video hosting by TinyPic

Terveellisemmällä (???) linjalla jatketaan. Stockan yläkerrassa sijaitseva Robert's Coffee tarjoili herkkusuulle jäätelöannoksen kahdella jätskipallolla joiden kaveriksi tuli mysliä sekä mansikkakastiketta. Annosta mainostettiin terveellisempänä jäätelöannoksena ja terveellisempi se ehkä olikin kuin jos mansikan tilalle olisi valinnut vaikkapa kinuskikastikkeen ja lisäksi kermavaahtoa. Annos oli tosi herkkua ja hupeni hetkessä parempiin suihin teen kanssa.

Kyllä herkuttelu on tämän tytön elämän sokeri ja suola! Kun en hetki sitten flunssaisena maistanut enkä haistanut viikkoon, olen sen jälkeen nauttinut jokaisesta suupalasta sellaisella intensiteetillä että oksat pois!
 

Ps. Jos olette joskus miettineet kuka tehtailee graffiteja kaikkiin maailman, tai ainakin Suomen kolkkiin, voin kertoa Teille vastauksen. Sain hepun rysän päältä kiinni.

Image and video hosting by TinyPic

4 kommenttia:

 1. Pannu on ehkä parhaat päivänsä jo nähnyt, jonka takia ei ole siellä tullut käytyä pitkään aikaan. Ennen se oli aina se paikka missä käytiin Oulun reissulla syömässä, nyt sen tilalle on tullut Kauppuri 5:n mahtavat hampurilaiset. Ja toki Pannukakkutalo, jonka pannareiden jälkeen ei välttämättä tarvi syödä koko päivänä mitään. :)

  Täytyykin tehdä parin viikon päässä siintävällä lomalla kunnon visiittiä Ouluun. Tosin olen sinne lauantainakin menossa, mutta koiranäyttelyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos Kauppuri 5 -vinkistä! Taisin tuosta kuullakin tällä visiitillämme mutta vanha tuttu Pannu voitti tällä kertaa. Ensi kerralla on sitten päästävä Kauppuriin hampparille. :)

   Tsemppiä koiranäyttelyyn jos oma koirasi on siellä esillä. Mä en voi käydä koiranäyttelyissä. Niissä iskee niin mahdoton koirakuume etten pääse kotiin ilman itkua silmässä. :)

   Poista
 2. Enpä ole aikoihin Oulussa käynyt, mutta pitää muistaa nämä jos sinne matkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kävin ensimmäistä kertaa Oulussa vasta aikuisena, sen jälkeen kun tutustuin mieheeni joka on sieltä kotoisin. Tykkään Oulusta valtavasti ja jokaisella käyntikerralla ihastun enemmän. Siellä on aina jotenkin niin ihanan rauhallista mutta silti siellä on aikalailla kaikkea. Tosi kiva paikka! :)

   Poista