keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Tuliaisia Tallinnasta

tunnetila: ilo

Image and video hosting by TinyPic

Perinteiset Tallinnan tuliaiset tupakka ja halpa olut eivät minulle maistu, joten tällä(kin) kertaa poimin itselleni naapurivierailulta hieman tyttömäisempiä tuliaisia. Löysin sattumalta ihan vanhan kaupungin ytimestä uuden pikkuruisen design-liikkeen nimeltä Les Petits Disain (Müürivahe 28). Olisin voinut ostaa liikkeestä vaikka mitä, mutta tällä kertaa valitsin mukaani ainoastaan kesäisen tuoksukynttilän. Kesän marjoilta tuoksuva kynttilä (Suvemarja sorbet) on valmistettu käsityönä soijavahasta ja se on pakattu iki-ihanaan kannelliseen lasipurkkiin. Kynttilän tuoksu pysyy kivasti piilossa kannen alla jos huonetta ei halua täyttää marjojen tuoksulla alvariinsa.

Storytimen kynttilöitä voi tilata Suomeen myös liikkeen nettikaupasta jos reissua Tallinnaan ei ole tiedossa. En ole vielä polttanut kynttilää joten en osaa sanoa miten voimakas tuoksu kynttilässä on, mutta ainakin nenääni kynttilän tuoksu on jo nyt ihana. Tuoksut ovat niin aitoja että esim. tuoksu nimeltä "Kuum Shokolaad" tuoksui niin paljon kuumalle kaakaolle etten voinut ostaa sitä. Olisi vain tehnyt aina mieli herkutella kun kynttilä palaa.  

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Kynttilän lisäksi ostin laivalta kauniisti pakattuja uusia herkkuja, valkosuklaalla päälystettyjä vadelmia ja maitosuklaalla päällystettyjä suolaisia pretzeleitä. Belgialaisen K Shocolatin luksusherkut olivat minulle uusi tuttavuus mutta pakkaukset olivat niin kauniita että naposteltavia oli pakko ostaa kotiin maistiaisiksi. 

Tykkään tosi paljon Tallinkin uusimmista laivoista (tällä kertaa matkustimme mennen tullen Tallink SuperStarilla). Matka hoituu parissa tunnissa ja ostosmahdollisuudet laivalla on omaa luokkaansa. Pidän varsinkin laivan Foodmarketista jossa on myynnissä paljon luomutuotteita. Ostan usein laivan marketista luomuviinejä ja muuta naposteltavaa. Tällä kertaa ostin suklaaherkkujen lisäksi muutaman pussin Seebergerin pähkinä-marja-sekoituspusseja. Niin hyviä ja paljon terveellisempiä kuin perinteiset karkkituliaiset laivalta.

Onko Teillä tiettyjä juttuja joita ostatte aina laivalta tai matkoilta? Minä tuon yleensä herkkujen lisäksi kotiin pullon kuohuvaa, paketillisen teetä ja jotain kosmetiikkaa. Noilla eväillä matka pysyy muistoissa vielä pitkään reissun jälkeenkin.

2 kommenttia:

  1. mulle on näköjään tullut tavaksi ostaa matkakohteista mausteita, mausteöljyjä tai kahvinpapuja ja lentokentältä ripsiväri :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, ollaan kaavoihin kangistuneita. :) Mutta hyvät tuliaiset sullakin. Parasta on ostaa kaikkea käyttöjuttuja eikä mitään turhaa matkamuistokrääsää.

      Poista