maanantai 5. elokuuta 2013

Pettymysten päivä Cannesissa

tunnetila: muistelu

 photo cannesbeach_zpsaf22f5f5.jpg

Monacon ohella toinen paikka jossa halusin ehdottomasti matkallani vierailla oli Cannes. Junamatka Nizzasta Cannesiin kestää puolisen tuntia ja maksaa 6.60€/suunta. (Myös tänne pääsee paikallisbussilla hintaan 1,50€/suunta.) Cannesin reissulta odotin eniten vierailua Palais des Festivals -tapahtumakeskuksessa jossa järjestetään vuosittain Cannesin elokuvajuhlat, sekä shoppailua, sillä olin kuullut että ostosmahdollisuudet Cannesissa on loistavat.

Vietimme aamupäivän Nizzassa rannalla ja päätimme lähteä Cannesiin vasta iltapäiväksi ja illaksi tutustumaan Cannesin iltahulinoihin. Olimme perillä Cannesissa kolmen maissa ja menimme suoraan lounaalle. Ajattelimme, että aikaa ostoksille ja muulle tekemiselle on lounaan jälkeen vielä reilusti. Tuo ratkaisu oli virhe. Nizzassa olimme tottuneet siihen että kaupat ja ravintolat ovat auki myöhäiseen iltaan, Cannesissa kaupat ja osa ravintoloista sulki ovensa jo 19.30! Sen jälkeen kaupungin kuhina lakkasi eikä siellä ollut enää mitään tekemistä. 

 photo cannespublicbeach_zps01452e20.jpg

 photo 200713eka_zps88c809cb.jpg

shortsihaalari Italiasta, vyö COS,
laukku Milanosta, sandaalit Michael Kors, aurinkolasit Trussardi

Iltapäivän aikana kävimme luksusliikkeitä pursuilevalla rantakadulla, Boulevard de la Croisette, jossa ihastelin Chanelin sekä muiden upeiden muotitalojen liikkeiden ikkunoita. Tuntui hassulta kun esillä oli jo syksyn uudet mallistot, talvisaappaat ja paksut takit vaikka ulkona oli vielä lämmintä +35. Mutta ihania, voi että miten ihania syysvaatteita varsinkin Chanelilla oli! 

Bulevardin toisessa päässä avautui Palais des Festivals ja sen edessä Cannesin vastine Hollywoodin Walk of Famelle, L'Allée des Étoiles du Cinéma. Kätensä betoniin on painanut yli 400 elokuvatähteä joista omaa kättäni vertasin mm. Sophia Lorenin kädenjälkeen (kuva alla). (Sylvester Stallonen kämmen oli muuten ihan valtava!!) Kuvautin itseni Palais des Festivalsin punaisella matolla (tietty!) mutta kun yritimme sisään meille kerrottiin että rakennus oli remontissa eikä kierroksia järjestetä tänä kesänä lainkaan. Höh, päivän ensimmäinen pettymys.

 photo cannesloren_zps0d8457ff.jpg

Tämän jälkeen ajattelimme kävellä hieman rannalla (Nizzassa on kiviranta, Cannesin ranta on hiekkaa joten siellä olisi ollut kiva kävellä) mutta lähes koko Cannesin ranta oli maksullinen ja käytettävissä rannan läheisyydessä olevien hotellien asiakkaille. Hyvä palvelu hotellissa asuville, mutta tylsää Cannesissa piipahtaville. 

Kun emme päässeet rannalle emmekä tapahtumakeskukseen kiersimme sataman jonka hulppeita veneitä pääsi ihastelemaan ihan lähietäisyydeltä. Satamasta nousimme vanhaan kaupunkiin joka oli Nizzan tavoin täynnä pieniä matkamuistomyymälöitä. Olin kuitenkin ajatellut panostaa Cannesissa "kunnolliseen" shoppailuun joten suunnistimme ostoskaduille Rue d'Antibes ja Rue Hoche. Ehdimme käydä muutamassa miestenvaateliikkeessä ja Massimo Duttilla kun kello tuli 19.30 ja kaikki liikkeet sulkivat ovensa. Vitsit mikä pettymys! Onneksi mies ehti tehdä muutaman ostoksen ettei reissu jäänyt ihan harmistuksen puolelle.

Olimme suunnitelleet lähtevämme Nizzaan vasta myöhäisellä junalla, mutta kun kaupat sulkivat ovensa ja iso osa ravintoloista teki samoin istahdimme hetkeksi lasilliselle sattumanvaraisen ravintolan terassille ja päätimme sen jälkeen lähteä kotiin.

Täytyy sanoa että Cannes oli kokonaisuutena minulle aikamoinen pettymys. Ehkä jos Cannesissa olisi varaa hulppeisiin rantahotelleihin ja tarkoituksena olisi viettää päivät hotellin omalla rannalla makoillen, matka olisi varmasti onnistuneempi. Oma reissumme kuitenkin epäonnistui aikalailla kun emme tienneet että sinne olisi täytynyt lähteä heti aamusta. Jos siis suunnittelette päivän reissua Nizzasta Cannesiin lähtekää matkaan heti aamusta. Niin saatte Cannesista paljon enemmän irti!

Onko Teillä kokemusta Cannesista? Jos on niin toivottavasti omat kokemuksenne ovat positiivisempia mitä omani.

10 kommenttia:

  1. Valitettavasti meidänkin kokemuksemme Cannesista ovat samansuuntaiset... En ole (ainakaan vielä) ymmärtänyt kehuja kaupungin kauneudesta, ja tyyliin ainut mitä olemme siellä keksineet tehdä on shoppailu. Mutta ehkä emme vain ole löytäneet niitä kaupungin parhaita/kauneimpia paikkoja, voihan se olla niinkin. Kävelimme ylös kukkulalla sijaitsevalle kirkolle, sieltä oli kyllä hienot näkymät. Koko päivää emme saaneet Cannesissa kulutettua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samansuuntaiset mietteet Cannesista sinullakin? Noh, onneksi maailmassa on paikkoja joista ei jää "pakko päästä takas" fiilistä. Seuraavalla Etelä-Ranskan visiitillä voi siis vierailla jossain muualla kun Cannesissa, se on nyt nähty.

      Poista
  2. Cannesissa voi mennä luksushotellien yksityisrannoille maksamalla päivämaksun. Se kannattaa, saa makoilla rantatuolissa, katsella merelle ja bongata julkkisia kun tarjoilijat kantavat drinkkejä beachille. Mutta tämäkin huvi kannattaa aloittaa mielellään vaikka jo aamupäivällä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuo päivän makoilu yksityisrannalla maksua vastaan oli meilläkin tiedossa, mutta kun meillä oli vain muutama tunti aikaa niin emme viitsineet maksaa päivämaksua (joissakin paikoissa taisi olla 25€). Kuten sanoit, tuohon lystiin kannattaa käyttää ihan koko päivä.

      Poista
  3. Anonyymi6/8/13 20:46

    Mielenkiinnolla olen seurannut näitä Nizza-Monaco -päivityksiä, sillä ollaan myös vajaan viikon päästä lähdössä Nizzaan. Ihan pikavisiitille vaan, mutta Monacossa aijottiin kyllä yhtenä päivänä piipahtaa :) Ja siitä olisinkin halunnut kysyä, että onko siinä rajalla jotain virallista "tarkastusmeininkiä" tms, kun siis Nizzasta junalla tai bussilla Monacoon matkustaa?

    Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, voi sinua onnekasta, pääset noihin ihaniin maisemiin!!!!! Junassa ei ollut mitään passintarkastusta/tullia/tms, en tiedä miten on jos rajan ylittää autolla. Junalla rajan ylitys sujui ihan samalla tavalla kuin Cannesiin mennessä, eli tuntui kuin olisi matkustanut vain kaupungista toiseen. Maan muuttumista toiseksi ei huomannut millään tavalla. Ihanaa matkaa Liisa!!!

      Poista
    2. Hei, ei kysytä passeja missään kohdin. Ollaan kahdesti oltu Rivieralla, käyty autoillen Monacossa ja Italiassa. Mitään ei kysytä missään, ainoastaan tiemaksuja, mutta niitähän on joka paikassa muutoinkin. Ihanaa matkaa!

      Poista
    3. Kiitos Terhi kommentista ja vinkistä! Ajattelin itsekin että passia ei varmaankaan kysytä mutten ollut ihan varma.

      Poista
  4. Anonyymi8/8/13 19:21

    Hei luin mielenkiinnolla kirjoitustasi Cannesista ja Nizzasta.Me ollaan perheenä käyty kolmena kesänä Ranskassa ja kahtena viimeisenä ollaan oltu Cannesissa ja meillä taas on positiivisia kokemuksia hoteilleista,rannoista,ravintoloista, mutta tietysti ajallisesti olimme viikon reissulla molempina kerroilla.Nytkin olemme menossa lyhyemmäksi ajaksi tosin,olisin halunnut taas Cannesiin, mutta nyt päätimme vaihtaa paikkaa ja menemme Nizzaan.Muuten olemme matkustaneet autolla mm.Monacoon ja ei siellä ole mitään passintarkastuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että olette viihtyneet Cannesissa. Ajattelin itsekin että Cannesista voisi saada erilaisen kuvan jos siellä asuisi hotellissa ja saisi olla rauhassa. Iltaisin siellä tuntui olevan aika hiljaista joten saattaa olla lapsiperheelle sen vuoksi mukavakin kohde. Toivottavasti viihdytte yhtä hyvin myös Nizzassa, IHANAA MATKAA teille!

      Poista