keskiviikko 7. elokuuta 2013

Vaateostoksilla Nizzassa

tunnetila: muistelu

 photo vaateostokset_zps9d783abd.jpg

kirjailtu mekko Promod, valkoinen silkkipaita Club Monaco, 
luonnonvalkoinen silkkipaita Mango, harmaa neule Massimo Dutti

Läksin lomalle Nizzaan matkalaukussa vain muutama vaate. Pitkää hihaa ja lahjetta kylmien ilmojen (anteeksi minkä??) varalta, muutama kesäisempi vaate helteisiin. Ajattelin että ostan heti ensimmäisinä päivinä jotain uutta kivaa kesävaatetta Nizzasta. Nähtävää kaupungissa oli kuitenkin niin paljon että kun viikko lomaa oli takana, en ollut käynyt vielä ensimmäisessäkään kaupassa. Kaikki muu, rannalla laiskottelu mukaan lukien, tuntui niin paljon kiinnostavammalta kuin kaupoissa pyöriminen. 

Viikon jälkeen kevyet vaatteet oli loppu (kuvan shoppailuasu koostui liian kuumasta t-paidasta (en kestä minkäänlaisia hihoja helteellä) ja rannalla päivittäin käytetyistä shortseista joissa oli valkoisia raitoja suolavedestä, korulla yritin saada rönttälookista hieman kaupunkikelpoisempaa) ja otin itselleni omaa shoppailuaikaa kolme tuntia. Mieheni kärsii suunnattomasti kaupoissa kiertelystä joten irrotamme aina suosiolla yhden päivän tai edes muutamia tunteja lomasta molemmille omaa aikaa. Aikaa, jolloin kumpikin saa tehdä yksin ihan mitä huvittaa. Käytän yleensä oman aikani tyttömäisiin juttuihin (muotimuseot ja muotiaiheiset näyttelyt ympäri maailmaa tai ostosten teko) ja tällä kertaa kulutin sen viimeistä minuuttia myöten Nizzan suurinta ostoskatua, Avenue Jean Medecin, koluten.

 photo 220713_zps0ee4b947.jpg

t-paita Samuji, shortsit H&M, koru Lindex,
laukku Milanosta, sandaalit Michael Kors

Nizzassa on erinomaiset ostosmahdollisuudet jokaiselle kukkarolle. Edullisempia ketjuliikkeitä (Promod, Mango, Bershka, H&M..) löytyy pääkadulta runsaasti ja tavaratalo Galeries Lafayette tarjoaa kivan kattauksen ranskalaisia ja myös mm. amerikkalaisia vähän "parempia" brändejä. (Valikoimissa ei ollut ranskalaisten omaa ylpeyttä Equipmentia! Vääryys ja pettymys!) Suuri kauppakeskus Nice Etoile (myös pääkadulla) oli helteellä oiva ostospaikka sillä viileä ostoskeskus tuntui taivaalliselta paahteen pakopaikalta. Toinen katu jossa edullisempia liikkeitä oli vieri vieressä on Rue de Paris.  

Luksusmerkkejä Nizzasta löytyi myös muutama kadullinen joista mainittakoon vaikkapa Rue Paradis (mm. Chanel), Alphonse Karr (oma lempparikatuni jossa tosi kivoja butiikkeja, varsinkin aleaikaan...) ja Avenue de Verdon (mm. Hermes).  

Tarkoituksena oli siis löytää (alennusmyynneistä) kesävaatteita. Saavuin kolmen tunnin päästä miehen kanssa sovittuun treffipaikkaan paperikassissa musta pitkähihainen mekko talven juhliin, kaksi valkoista pitkähihaista silkkipaitaa, harmaa neule ja yöpaita. Siinäpä nuo mukavan kesäiset ostokset kun tarkoitus oli hankkia kevyt kesämekko ja muutama hihaton toppi. Kesävaatteet. Ne vain eivät taida olla minun juttuni, oli ostosmahdollisuudet miten loistavat tahansa. 

6 kommenttia:

  1. Kommentoin jo joskus aikaisemmin sinulle, miten minulla kävi kesän alennusmyynneissä eli samalla tavalla kuin sinulla Nizzassa :) Kukkamekko jäi ostamatta - taas... Olen kuitenkin tällä viikolla vähän petrannut: ostin -70% -alennuksella ohuet farkkucaprit sekä Espritiltä hihattoman topin (tosin mustan, taas) eli nämähän ovat kesävaatteita :) Ja olen myös esimerkkisi innostamana ostanut kuviolliset pöksyt tässä taannoin, tosin musta-harmaa-valkoisella värimaailmalla. Mutta kuviolliset kuitenkin ja se on minulta suoranaista revittelyä :)

    On ollut ihana lukea matkapostauksiasi, mutta eivät ne kyllä ole yhtään helpottaneet alati pahenevaa matkakuumettani. Huoh. Nyt vain ei ole mahdollisuutta lähteä reissuun kaikkien kiireiden keskeltä, mutta salaa haaveilen, että ehkäpä ensi kesänä. Lapsetkin olisivat jo vähän isompia ja osaisivat nauttia matkasta. Siihen asti pitää nauttia nojatuolimatkailusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau, hienoa Tarja! Edes muutama kesäisempi vaate on jo aika hyvä saldo minun onnettomiin ostoksiini verrattuna. :) Huomasin juuri etten tarvitse syksyksi yhtään mitään uutta, olen tehnyt niin hyviä syysvaatehankintoja kesän alennusmyynneistä. Aika huippua tuokin. :D

      Pidetään peukut pystyssä että pääsette ensi kesänä koko perhe yhdessä matkalle. Esimerkiksi tuolla Nizzassa oli ihan valtavasti lapsiperheitä. Ranta oli hyvä lasten leikkiä (ranta tosin oli kiviranta eli hiekkaleikit joutui unohtamaan) ja välimatkat oli lyhyitä eli lapsetkin jaksavat kulkea helposti mukana tai sitten rattaissa. Uskon että Nizza voisi olla kiva paikka matkustaa myös lasten kanssa.

      Poista
  2. Oih ja voih, josko ensi kesänä neneä ehtii osoittamaan tuohon ihanaan paikkaan.. Kivoja löytöjä ja hei mikä tärkein, käytänöllisiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, käytännöllisiä löydöt olivat todella. Ja käytännöllinen on ehkä parempi meriitti kuin kesäinen. :)

      Hei muuten Domi, saatetaan nähdä ensi keskiviikkona. ;)

      Poista
  3. Kesävaatteiden ostaminen on kyllä ongelmallista. Kävin tuossa kesälomalla Samujilla ja ostin samalla kertaa kaksi kesävaatetta puoleen hintaan: tummansiniset bermudashortsit (ihan ykköset, siistit mutta kevyet päällä) ja mustan vähän löysän topin. Tosi kesäisen väristä, juu, mutta ainakin ilmavaa päällä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en ole ehtinyt tänä kesänä Samujin aleihin ollenkaan. Onneksi löysin Sample Salesta niin paljon uutta kivaa, nekin suurin osa tosin syksyksi.. :) Mutta Samujin kesäpöksyt on kyllä olleet mainiot kaverit enkä malttaisi nykyään pukeutua juuri mihinkään muuhun vaatteeseen.

      Poista