tiistai 10. heinäkuuta 2012

Juhlissa vitosen mekossa

tunnetila: kokeilu

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

jakku H&M Trend, maksimekko Gina Tricot, pellavahuivi Marimekko,
koru Sari Isosomppi, konjakinvärinen punosvyö Pieces, balleriinat Ritmo Shoes

Matkustan aina pienesti, siis mahdollisimman pienellä matkapuvustolla, ja siksi haluan että vaatteet ovat helposti yhdisteltävissä toisiinsa. Vajaan parin viikon reissu Ouluun aiheutti tällä kertaa pakkauspulmia sillä matkaan piti yhdistää viisi päivää mökkivaatteita (mökille tarvitaan mukaan oikeastaan ihan kaikkea bikineistä kumisaappaisiin, tuulipukuun ja paksuimpaan villapuseroon), seitsemän päivää kaupunkikelpoisia vaatteita Ouluun ja lopuksi vielä yksi juhla-asu rippijuhlia varten. Päätin heti etten raahaa mukana yhtään juhlavaatetta jota en voi muuten hyödyntää reissupukeutumisessani. Niinpä päädyin juhlimaan rippilasta alle vitosen maksaneessa mekossa. 

Kaupunkitakiksi pakkasin mukaan H&M:n mustan jakun ja rentoa oleilua varten mukaan pääsi Gina Tricotin alesta pari vuotta sitten ostettu raidallinen maksimekko. Korkkareita en ottanut mukaan lainkaan, sillä lenkkarit ja kumpparit täyttivät reissukassista melkein puolet. Pähkäilin pitkään voinko mennä rippijuhliin rennolla, alle viisi euroa maksaneella mekolla (alehinta oli muistaakseni 4,90€), mutta asusta tuli siistillä jakulla mielestäni ihan kiva. Maksimekon liian pitkän helman sain balleriinojen kanssa sopivaksi kietaisemalla vyötärölle vyön ja nostamalla mekkoa hieman vyötäröltä pussille.

Kysyin mieheltä jälkeenpäin hävettikö häntä olla juhlissa kanssani kun päälläni oli halpismekko. Ei kuulema hävettänyt. Ei hävettänyt minuakaan, olo oli varsin mukava. Musta siisti jakku on kyllä niin loistava keksintö. Se tekee vitosen alemekosta siistin ja saa rönttäisimmänkin lomailijan skarpin ja huolitellun näköiseksi.

Kelpasiko?
    

10 kommenttia:

  1. Kyllä kelpasi! Jakku tekee paljon. Mä yhdistelen halpoja kirppislöytöjä kalliimpiin vaatteisiin, sekin toimii.

    (Olisiko miehesi tiennyt/arvannut mekon hintaa jollet olisi kertonut?)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi! Kirppislöydöistä ja kalliimmista vaatteista saa kyllä kivoja ja kiinnostavia yhdistelmiä. Tuo vähän särmää pukeutumiseen.

      Enpä usko että mies olisi (tai kukaan muukaan juhlissa) arvannut mekon hintaa. Mutta eipä silti, vitosellakin voi nähtävästi saada vaikka mitä kivaa. :D

      Poista
  2. Jep, maalle matkatessa pitää olla mukana vähän kaikenlaisia vaatteita lämpimistä hellekamppeisiin, ja se on hieman ärsyttävää, koska minäkin tykkäisin matkustaa mahdollisimman suppealla matkapuvustolla.

    Pohjanmaan reissua varten pakkasin yhden neuleen ja neuletakin, sortsit, yhdet farkut, pari teepaitaa ja toppia, bikinit, parkan, ballerinat - ja korkkarit. Tietenkin! Pitäähän sitä keskustassa poiketessa olla jalassa ihmisten kengät...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahahahhaha, tämä ihminen tuntee olonsa eniten ihmiseksi kumpparit jalassa metsässä rämpiessä. Kuten arvata saattaa, en ota korkkareita oikeastaan ikinä mukaan minnekään. :)

      Poista
  3. Ei hullumpi yhdistelmä, päinvastoin! Minä tykkään kovasti maksimekoista, ovat ihania! Eikä se raha/ vaatteen kalleus vaan sen kantaja ja tapa käyttää on mielestäni arvokkaampaa. Eli ei väliä vaikka on halpismekko päällä. Ylväästi vain rinta rottingilla ja juhlimaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Harmaafuksia! Samaa mieltä, rinta rottingilla vaan eteenpäin, oli mikä oli. :D

      Poista
  4. Kyllähän tuo toimii, jakulla saa kyllä skarpattua asua kuin asua. Itselläni on vain sellainen ongelma, että minulle juhlat ovat juhlat ja niissä ollaan ykköset, vähintään kakkoset, päällä. Ja mulle tuo raidallinen maksimekko olisi ollut liian rento, mutta sehän on vain minun ongelma :) Toisaalta, olen itsekin juhlinut kympin alemekossa, joten ei se juhlavuus asuun hinnasta tule, vaan sillä on väliä miten asumaan kantaa, vitosen mekkokin voi näyttää viidensadan mekolta, kun sen kantaa asenteella.
    Mulla on tänä kesänä edessä häät, joita juhlitaan maalla huvilalla rennossa seurassa ja mahdollisuus on myös saunoa. Olen ihan pihalla, mitä laitan sinne päälle, kun nyt niittä ykkösiä (tai edes kakkosia) ei tarvikaan laittaa :) Kampaajankin peruin, kun kuulin että morsian on rennosti tukka auki. Miks kaikki ei voi vaan mennä kirkossa naimisiin, kermakakut ja puvut päällä ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota mietin itsekin, eli siis vaikka viihdyin itse asussani niin oliko juhlijoiden joukossa joku joka ajatteli etten ollut pukeutunut tarpeeksi juhlavasti. Ajattelin kuitenkin, että olemme mieheni kanssa sellainen "vähän boheemi" pariskunta muihin juhlijoihin verrattuna (miehellä ei ollut päällä puku, siisti puvuntakki, paita ja siistit housut muttei siis koko pukua) joten menköön boheemiuden piikkiin. :)

      Hih, mä olen käynyt tasan kaksi kertaa ennen häitä kampaajalla ja noilla kerroilla olin kaasona. En siis ole koskaan panostanut juhliin noin täysillä kuin sinä. Kiva kyllä olisi, hatun nosto sinulle että panostat kunnolla ja kunnioitat näin juhlia. Joskus vähän nolottaakin omat kampausväkerrykset kun muilla on kampaajan tekemät upeudet hiuksissa, mutta en oikein tiedä miksi en ole tottunut olemaan koskaan noin "viimeisen päälle". Ehkä sitten omissa häissä, jos ne ovat joskus tullakseen, käyn viimeistään kampaajalla. :D

      Ihania kesähäitä teille, uskon että keksit hyvän asun juhliin. Ja hei, voit ihan hyvin mennä sinne juhlavammassakin asussa, saunan jälkeen sitten rentoudut ja laitat päälle vaikka tuollaisen maksimekon kuin minulla. Ja villasukat. Villasukat on saunan jälkeen se tärkein juttu! :)

      Poista
    2. Kampaajalla käyn "pakosta": oma tukka on pitkä, sitä on paljon ja se on liukas. En siis yksinkertaisesti saa laitettua itse mitenkään :D Mulla on kaikki tukanlaittovälineet, mutta ei, pelkkien kiharoiden tekeminen kestää tunnin verran ja tämä aika menee sillä supernopeaksi mainostetulla Remingtonin Pearl Wandilla...Joten olen todennut että mielummin maksan ammattilaiselle, eikä tarvi stressata tukasta, ku väännän sitä ite monta tuntia, näyttääkseni harakanpesältä :) Ja onneks mulla on hyvä kampaaja, joka ymmärtää mun pehkoa ja jonka kanssa ollaan samaa mieltä mun tukka-asioista!

      Poista
    3. Heh, mulla menee Pearl Wandilla hiusten kihartamiseen alle 10min. Ja tuohon aikaan sisältyy myös raudan kuumeneminen. Eli voisin vaihtaa oman luruni paksuihin hiuksiisi KOSKA VAIN! (Paitsi että sun ei kannata vaihtaa mun kanssa. :D)

      Poista