perjantai 4. toukokuuta 2012

Carpaneton kuulumisia

tunnetila: muistelu

Image and video hosting by TinyPic

Serkkuni on asunut Italiassa, Milanon lähellä, jo yli 15 vuotta. Olen kyläillyt hänen luonaan useita kertoja mutten koskaan kyllästy ihailemaan hänen asuinympäristöään. Serkkuni asuu perheineen tällä hetkellä lähellä Carpanetoa, maaseudun rauhassa vanhassa luostarissa, joka on myöhemmin muutettu asuinkäyttöön. Rauhallinen pihapiiri huokuu vanhaa henkeä ja on täynnä viehättäviä yksityiskohtia.


Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Serkkuni kotia lähimpänä oleva kaupunki on Carpaneto, mutta ihan kiven heiton päässä sijaitsee myös yksi suosikkipaikoistani, Piacenza. Carpanetosta voi tehdä myös retkiä vajaan tunnin ajomatkan päässä oleviin Parmaan ja Milanoon. Vähän pidemmän matkan päässä sijaitsevat Gardajärvi sekä Verona. Pohjois-Italian kiertelyyn Carpaneto on ihanteellinen asuinalue ja reissaammekin joka käynnilläni vuorotellen yllä mainituissa paikoissa. Pohjois-Italia on siis vuosien saatossa tullut otettua aika hyvin haltuun, etelämmässä, esim. Roomassa taas en ole koskaan käynyt. Kenties seuraava Italian matkani suuntautuukin Roomaan...


Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Olen kaksi kertaa osunut serkkuni luo samaan aikaan kun Carpanetossa järjestetään valtavat markkinat. Koko kaupungin keskusta on täynnä myyntikojuja jotka notkuvat vaatteita, koruja, kenkiä, asusteita, herkkuja, leluja sekä kodintarvikkeita. Myös viime viikonloppuna pääsimme mukaan markkinahumuun. Myyntikojuista löytyy valtavat määrät krääsää, mutta myös laadukasta tavaraa on tarjolla jos jaksaa penkoa. Vaatteet on pääosin valmistettu Italiassa ja tarkkasilmäiselle tarjolla on 100% silkkiä, pellavaa, laadukasta puuvillaa sekä nahkatuotteita äärimmäisen edullisesti.

Markkinoilla penkominen ja helmien etsiminen runsaan tavaramäärän seasta on mielettömän kivaa! Varsinkin kun hintataso on kohdallaan. Siskoni osti torilta kasan huiveja, materiaaleina super pehmeä silkki-puuvillasekoite, hintaa huiveilla oli 5€/kpl. Oma torilöytöni, musta puuvillainen shortsihaalari, maksoi 13€. Torin lisäksi Italiasssa kannattaa shoppailla italialaisissa vaateketjuissa, esim. OVS industry ja Calliope ovat oivia paikkoja tehdä edullisia ja kivoja ostoksia. 

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Pyrin suosimaan paikallista tuotantoa Suomen lisäksi myös maailmalla. Italiassa ostetaan italialaista, Espanjassa espanjalaista jne. Näin ulkomailla ei tule kierreltyä niitä iän ikuisia samoja liikkeitä vaan näkee paljon uutta. H&M:llä käydään Suomen lisäksi Ruotsissa ja Zaran visiitit hoidellaan Espanjassa. Poikkeuksia sääntöön sallitaan mikäli tarjolla on jotain mitä on "ihan pakko" käydä katsomassa. Siitä löytyy esimerkki myös tältä reissulta. Palaan asiaan pian, haluan nimittäin hämmästellä kanssanne erästä bongaustani. 
 

8 kommenttia:

 1. Ihana Italia! Roomassa olen käynyt kerran, pakko palata! Garda-järvellä myös olen vieraillut. Pohjois-Italia on vielä koluamatta, kiitos näistä vinkeistä :)

  Huomenna lähden Berliiniin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi Heidi, ihanaa Berliiniä!!!! Taidankin aavistaa mitä menet sinne tekemään.. ;) Oikein onnistunutta matkaa!

   Poista
 2. Kuulostaa kivalle pikkupaikalle. Tykkäsin niistä Gardan alueen pikkupaikoista kans. Olisin halunnu tänäkin vuonna Gardalle, mutta päädyttiin sit Berliiniin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, viihdyn kyllä tosi hyvin tuolla seudulla. Garda on myös kiva, paitsi että olen ollut siellä vain sesongin ulkopuolella eli en tiedä mitä se on kun turistimassat ryöpsähtävät sinne. Voisi kyllä olla kivaa silloinkin. :)

   Poista
 3. Anonyymi6/5/12 14:06

  Mullekin kelpais Italian serkku, jonka luona piipahtaa:D Mulla pikkaisen iski nyt matkakuume:)

  Ja muuten: kivaa vuorotteluvapaata sulle:)

  Ellu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ellu, vuorotteluvapaa on mahtava keksintö! :)

   Minulla asuu Italian lisäksi toinen serkku Portugalissa. Sinne voisi matkata seuraavaksi sukuloimaan. :)

   Poista
 4. OVS INDUSTRY!!! Tuohan se oli, ihana Oviesse! Ihastuin merkin vaatteisiin jokunen vuosi sitten Dubaissa, aivan kuin olisivat tehnyt kaiken juuri minulle.

  (Näppärästi kommentoin tämän tuohon toiseen viestiketjuun, sori!)

  VastaaPoista