tunnetila: voi nam!
Kahvila Sävyn ovet avautuivat nälkäisille tänä aamuna uusissa tiloissa Kalliossa. Vaasanaukion kupeesta Kinaporinkadulta on siirrytty kivenheiton päähän hieman rauhallisemmalle alueelle Aleksis Kiven kadulle. Raahustimme Iinan kanssa aamiaiselle uuteen osoitteeseen silmät ristissä eilisten blogibileiden jälkimainingeissa, mutta kun Iina sai ensimmäisen huikan kahvia ja minä maistoin höyryävän lämmintä ja suussa sulavaa croissanttia maailma avautui täysin uudennäköisenä.
Jos liikutte Kalliossa ja kahvihammasta kolottaa, menkää Sävyyn ja syökää kahvin kanssa croissant. Takaan, ettei niin täydellisiä (kuohkea mutta sopivasti sitkeä, yhtä aikaa suolainen ja makea) croissantteja löytynyt edes Italiasta toissa viikolla.
Nam! Pan de Chocolade. Oijjoi. Lämmin Croissant. Oijjoi. taidanpa tästä lähteä pian Kallioon :D
VastaaPoistaSuosittelen! En ole aikoihin maistanut mitään noi hyvää. :) Osaisikohan sitä itse tehdä hyviä croissantteja? Vaikka sellaisesta purkista jos yrittäisi... Tuleekohan niistä hyviä?
PoistaJaa a. Jos sen saa sopivan lämpimäksi eikä se lätsähdä, se voisi onnistua.. En ole koskaan kokeillut.
PoistaKävelin kahvilan ohi lauantai-iltana, kun se ei vielä ollut avannut. Saako sieltä säntillistä teetä? Croissantteja haluan testata myös!
VastaaPoistaNiistä purkkicroissanteista tulee ihan syötäviä, ainakin yhden oman kokeiluni perusteella. Ja niitähän voi tuunata laittamalla vaikka juustoa täytteeksi tai voitelemalla croissantit kananmunalla.
Teetä kahvilassa ei vielä eilen ollut, oli unohtunut muutossa vanhaan paikkaan. :) Juttelin kuitenkin omistajan kanssa heidän tee-filosofiastaan ja uskallan luvata että erinomaista teetä tuolta tulee vielä saamaan. Sinne järkätään siis teetreffit jokukerta, ehdottomasti! :)
PoistaMennäänkö tänään takaisin tuonne?:D
VastaaPoistaMuuten joo mutta odotetaan ensin että teevalikoima saapuu tarjolle. Sit voisi mennä vaikka joka aamu. NAM!
PoistaKommentoin vähän jälkijunassa tätä croissant-juttua. Piti ensi itse käydä Sävyssä testaamassa sarvet. Hyviä olivat, mutta uskallan luvata, että samaan voi päästä myös kotona! Salaisuutena on Stockmannin pakastealtaasta löytyvät ranskalaiset Paindelice-croissantit. Parilla paistokerralla sain säädettyä paiston lopputuloksen oikeaksi (ohjeessa 180-200 astetta, 18 min - meidän uunilla 200 astetta ja 19 min...). Suhtaudun siis suurella intohimolla croissanteihin :) Niitä purkkijuttuja en sen sijaan voi suositella, eivätkä mitkään muutkaan kokeilemani tuotteet ole päässeet lähellekään näiden tasoa.
VastaaPoista-Jaana