maanantai 14. toukokuuta 2012

Turistina Milanossa

tunnetila: muistelu

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Mielestäni upeinta nähtävää Milanossa on Duomo. Milanon tuomiokirkko on aivan valtavan suuri (ja oman kokemukseni mukaan aina jonkinlaisen remontin alla). Katedraali on huomattavasti maltillisempi kuin monet överikullatut suuret kirkot, mutta ehkä juuri siksi sitä jaksaakin tutkiskella pitkään ja etsiä sisältä upeita yksityiskohtia. Moni kirkko on koristeltu lattiasta kattoon ja ainakin minulle saattaa silloin tulla ähky enkä jaksa perehtyä kunnolla yksityiskohtiin. Suosittelen ehdotomasti visiittiä Duomoon jos käyt Milanossa. 

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Muita Milanon tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Teatteri La Scala, vehreät puistot ja linna Castello Sforzesco. La Scala ei ole ulkoa kovinkaan näyttävä rakennus mutta sisältä vertaansa vailla. Olen aina halunnut La Scalaan katsomaan balettia mutten ole vielä ehtinyt kokea sitä. Syitä palata Milanoon löytyy aina!

"Linnareissun" jälkeen päätimme istahtaa kahville ja jätskille läheiseen kahvilaan, Via Danten päähän. Varoituksen sananen, kierrä tämän alueen turistihinnoitellut kahvilat kaukaa! Tällä alueella saat maksaa ravintoloissa itsesi kipeäksi. Kahvi maksoi 5€, jäätelöannos 10€! Hinnoittelu oli täysin kohtuuton verrattuna yleiseen hintatasoon joten käännyimme kannoillamme ja etsimme kahvilan vähän syrjemmältä. 

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Milanolla on maine kalliina shoppailukaupunkina ja maine pitää osittain paikkansa. Via Montenapoleone on Milanon kuuluisin ostoskatu josta löytyy miltei kaikki luksus mitä toivoa saattaa. Tällä kertaa halusimme ostaa oikeasti jotain, joten kiersimme luksusalueen kaukaa ja suunnistimme mielestämme parhaalle ostoskadulle Corso Buenos Airesille. Pitkän kadun molemmin puolin on hyvät ja kohtuuhintaiset ostosmahdollisuudet ja nähtävää riittää. (Olen aiemmin vinkannut eräästä ihan Milanon keskustassa olevasta outletista, siitä tiedot täällä.)

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Yövyimme matkan ajan pääasiassa serkkumme luona ja oli tosi mukava viettää aikaa heidän kanssaan. Halusimme kuitenkin antaa serkulle perheineen hieman omaa aikaa ja varasimme hotellin Milanosta loppureissuksi. Valitsin hotelliksi rautatieaseman läheisyydessä sijaitsevan Hotel Bernan jota voin varauksetta suositella kaikille. Hotellin sijainti oli loistava, hotelli oli siisti, ihanasti vanhanaikainen ja viihtyisä, henkilökunta erittäin miellyttävää ja aamiainenkin sai housujen napin lähes irtoamaan.

Tässä Milanon reissumme pähkinänkuoressa. Toivottavasti ehdimme taas pian moikkaamaan serkkuamme. Viimeistään vuodelle 2015 voisi suunnitella seuraavan reissun, silloin Milanossa on nimittäin Expo.

3 kommenttia:

 1. Kun en aikaisemmin ole ehtinyt kommentoida ihanan kuuloista Milanon-reissuasi, niin nyt oli ihan pakko. Itse olen kerran käynyt Milanossa (v. 2008) ja kuinka samalta meidän reissu kuulostikaan : ) Duomo oli aivan uskomattoman hieno, samoin La Scala, jossa kävimme siis vain turistikierroksella, mutta jäimme haaveilemaan pääsystä katsomaan jotain esitystä. Castello Sforzesco oli mielenkiintoinen ja siellä sattui olemaan juuri Milanon maratonin maalipaikka, tuli siis urheiluakin seurattua. Shoppailut hoidettiin Corso Buenos Airesilla (ikkunaostokset Via Montenapoleonella) ja majapaikkammekin sattumalta oli hotelli Berna, jossa oli aivan järjettömän laajavalikoimainen aamiainen : ) Milano ei päätynyt suosikkikohteekseni, mutta ihan hyvä reissu oli kuitenkin kaikin puolin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voi olla totta!!! Ihan kuin samalla reissulla oltais oltu!! Hahahhaha, ihan parasta! :)

   Milano ei kuulu myöskään omaan Top 5 -matkakohdelistaani, mutta kiva siellä on silti aina piipahtaa.

   Poista
 2. Oi ihanaa, pääsette Italiaan!!

  Jos noista kohteista täytyisi valita niin minä ottaisin Firenzen tai Rooman. Milano, vaikka on kiva paikka myöskin, ei ole ehkä niin hohdokas kuin nuo kaksi muuta. Vehreä ja kaunis Firenze tai historian täyteinen Rooma.

  Italia on ihana paikka, mm. sen kieli on mielestäni kaunein maailmassa ja ruoka on hyvää, joten en usko että matkanne voi mennä pieleen valitsitte minkä kohteen tahansa.

  VastaaPoista