maanantai 30. heinäkuuta 2012

Kahvinmusta

tunnetila: testailu

Image and video hosting by TinyPic

Olen kasvattanut omaa hiusväriäni esiin yli kaksi vuotta. Olen värjännyt hiuksiani tummemmaksi, välillä miltei mustaksi, jo kohta 15 vuotta ja nyt haluaisin palata oman sävyn kautta erääseen tiettyyn ruskean sävyyn. Haaveilemani sävy ei poikkea paljon omasta väristäni, mutta olisi kuitenkin intensiivisempi ja huomattavasti lämpimämpi mitä nykyinen aika kova sävyni.

En ole värjännyt hiuksiani kampaajalla näiden parin vuoden aikana vaan olen käyttänyt ainoastaan sävyttäviä hiusvärejä jotka kestävät hiuksissa noin kahdeksan pesua. (Tuolla kevyesti sävyttävän värin alla oma väri siis pääsee hitaasti mutta varmasti kasvamaan esiin.) Jos haluan pitää hiusteni sävyn tasaisena ilman tyvikasvua ja ilman kestovärejä saan värjätä hiuksiani aika usein. Nyt olen kuitenkin löytänyt tuotteen jolla saan pidennettyä hiusteni värjäysväliä. Sain testiin Cutrinin Reflection -sarjan Coffee Black -shampoon ja hoitoaineen ja olen nyt muutaman kerran pessyt hiukseni näillä tuotteilla.

Sarjan shampoo ja hoitoaine kirkastavat tummien hiusten sävyä vaikka hiukset eivät olisi edes värjäytyt. Värjätyt hiukset taas pysyvät pidempään juuri värjätyn näköisinä ja väri on pidempään intensiivinen. Tykkään pesun lopputuloksesta ja sävystä sekä kiillosta jonka tuotteet saavat aikaan, mutta päänahkani kutisee aina valtavasti pesuun jälkeen. En tiedä kuivattaako shampoo päänahkaani vai olenko jollenkin shampoon ainesosista yliherkkä. Harmittaa, pesun lopputulos kun on muuten tosi kiiltävä ja kaunis.

Värjäättekö Te usein hiuksianne vai oletteko tyytyväisiä omaan hiusväriinne?

8 kommenttia:

  1. Olin 11-vuotiaaksi asti ihan blondi, sitten hiuksieni sävyyn tuli mukaan se kuuluisa "maantien harmaa" eli ei oikein minkään värinen. Hiukseni olisivat siis luonnostaan vaaleat, mutta olen värjännyt niitä säännöllisesti kampaajalla viimeiset 10 vuotta. Nuorempana en saanut käydä kampaajalla kovin usein, enkä saanut värjätä hiuksiani mustiksi (olen 5-vuotiaasta asti halunnut mustat hiukset, näin kampaamon seinällä taulun jonkin merkin hiusmallista, jolla oli yhtä vaalea iho kuin minulla, ja aivan mustat hiukset). Viimeiset kahdeksan vuotta olen ollut mustahiuksinen, välillä punaisin raudoin ja välillä blondiraidoin, mutta sitten palaan aina pelkkään mustaan. Yhden kerran kaverini on värjännyt tyvikasvuni kauppavärillä, tyvikasvu pisti liikaa silmään, mutta muuten olen aina käynyt luottokampaajallani. Luottokampaajia minulla on nykyään kaksi eri kaupungeissa, mutta mikäs sen parempaa. =)
    Joskus kyllästyn siihen, että kahden viikon välein alkaa "jotain vaaleaa näkyä tyvessä" ja kampaajalla käyn vajaan neljän viikon välein (lompakko ei aina kiitä). Mutta toisaalta rakastan kampaamokäyntejä! Siellä on mukavaa, sieltä saan aina neuvoa ja apua, sen jälkeen näyttää hiukset taas ihanilta ja minulla on aina ollut terveet ja kiiltävät hiukset. Enkä haluaisi olla vaaleahiuksinen, tumma sopii minulle. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana tuo tarinasi lapsuudesta. :)

      Minä taas synnyin mustahiuksisena mutta hiukseni vaalenivat hyvin nopeasti ja kun menin kouluun hiukseni olivat jo vaaleanruskeat. Olen silti pitänyt itseäni aina tummana ja siksi olen värjännyt hiuksiani vuosia. Haluan edelleen olla tumma, mutta ehkä enemmän suklaanruskea kuin tummanruskea. Siihen pyritään, saapa nähdä kuinka monta vuotta vielä menee... :)

      Onneksi hiusvärejä on olemassa ja jokainen saa itse päättää minkä väriset hiukset kasvoja kehystävät.

      Poista
  2. Jos päänahka kutiaa tuosta shampoosta, kannattaa tuikata hoitoaine kuiviin hiuksiin ja antaa olla joku vartin verran ja sen jälkeen pestä pois. Parturi antoi tällaisen vinkin kun käytin punaisille hiuksille tarkoitettua shampoo+hoitoaine -yhdistelmää, eikä herkkä päänahkani kestänyt tuota värjäävää shampoota. Tosin minulla oli silloin lyhyt tukka, joten shampoota niinkään en tarvinnut, mutta sillähän nyt muutenkin pestään vain päänahka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei hyvä vinkki, kiitos Mau! Paitsi että minähän haluan sävyn tummentuvan juuri tyvestä, en pituuksista... Onnistuisikohan tuo niin että laitan hoitoainetta kuivan hiuksen tyveen??? Kuulostaa siltä että aiheuttaa kutinaa tuokin, mutta lopputulosta ei voi tietää ennen kun kokeilee!

      Poista
  3. Hiuksia tulee värjättyä tasaisin väliajoin kampaajalla. Oma värini on jotain keskivaalean ja tummanvaalean välillä (ehkä), tällä hetkellä värjään hiuksiani vaaleanruskeiksi, kampaaja saa ne näyttämään luonnollisilta.
    Itse ostin vasta testiin "värjäävän" hoitoaineen, en nyt vain millään saa päähäni sen merkkiä (enkä ole kotona, jotta voisin tarkistaa). Se on ihan ok, mutta pitääpäs laittaa nuo Cutrinin tuotteet muistiin ja ostaa ne testiin seuraavalla kerralla.

    VastaaPoista
  4. Mä en ole koskaan värjännyt hiuksiani millään, edes raitoja ei ole ollut. Herkkäihoisuuteni takia en ole uskaltanut kokeilla, onneksi on ihan kohtuullinen väri omasta takaa, niin ei harmita niin paljon :) Vähän tosin hirvittää, kun oma äiti alkoi harmaantua tosi aikaisin, että jos sitä alkaa itsekin, eikä päänahka kestä värejä... En haluais kolmevitosena vielä olla harmaa.

    VastaaPoista
  5. Moi !
    Olen 11vuotias tyttö. Oma hiusvärini on semmonen vaaleen vaaleen ruskee. Halusin blondin. Ennen ollut raitoja, ruskeita, punaisia..Ja olen värjännyt (Blondiks) viisi kertaa. Eikä ikinä ole blondia tullut. Tosin vaalentunut kyllä on! Nyt pitäisi taas värjätä. Mutta en tiedä millä väril. Oon tosi vaalee ihonen. Mutta päänahkani on tosi kuiva. Mikä auttais? Viitsinkö värjätä? Onko siitä haittoja? Esim. menee myrkkyä verenkiertoon? On sillee vähän hilse/veri kohtia..Hoidan kortisonilla, mutta ei paljoa auta..En tiedä olenko jollekkin allerginen..Kiitos jo etukäteen!! (:

    VastaaPoista