lauantai 5. toukokuuta 2012

Lauantain lounas

tunnetila: nam

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Taisin saada Italiassa yliannostuksen "pullasta", eli valkoisista jauhoista tehdyistä ruoista. 
Aamiaisella oli vaaleaa paahtoleipää ja croisantteja vanilja-/suklaa-/marmeladitäytteellä, lounaalla focacciaa tai risottoa, välipalaksi herkkupala kahvilassa, illalliseksi pizzaa tai pastaa. Tykkään älyttömästi kaikista italialaisista ruoista ja nautiskelinkin niitä matkalla hyvällä ruokahalulla, mutta kun kotona olen vannoutunut ruisleivän ystävä niin viimeisenä aamuna hotellin aamiaisella parhaiten maistuivat tuoreet hedelmät. (Samaisen hotellin aamiaisella söin tosin myös reissun parhaan munkin. Munkin sisältä pursusi joka haukkauksella paksua vaniljakastiketta joka maistui taivaalliselta!)

Kotiin palattuani olen syönyt innolla ruisleipää ja hedelmiä, lounaaksi maistuu parhaiten salaatti. Tänään tein salaatin halloumista ja viikunoista. Vitsit miten hyvä yhdistelmä makeat viikunat ja suolainen halloumi ovatkaan. Suosittelen testaamaan jos ette ole vielä kokeilleet!

Pieni makeanhimo herkkujen mussuttamisen jälkeen jäi päälle ja jälkkäriksi napostelinkin Fazerilta saamiani uutuuskarkkeja jotka tulevat kauppoihin kesäkuun alussa. Angry Birdsit ovat valloittaneet nyt, kaiken muun lisäksi, myös makeismaailman. Karkkipusseja on kaksi erilaista, toisessa pussissa on äkäiset linnut, toisessa possut, rakennuspalikat ja munat. 

Omaksi lempparikseni nousi ehdottomasti possupussin munat, joita valitettavasti oli pussissa ainoastaan kaksi kappaletta. Vaadin lisää munia possupussiin! Tykkäsin possupussin päärynä ja omena mauista muutenkin lintupussia enemmän, eli pakko myöntää että kallistun tässä suhteessa pahiksien puolelle.

10 kommenttia:

  1. Oi, kun salaattisi näyttää hyvältä. Viikunoita en olekaan halloumin kanssa testannut, viinirypäleitä kyllä useinkin. Mutta täytyypä ottaa viikunat listalle.

    Mukavaa viikonlopun jatkoa! Laitan sulle fb:ssä viestiä keskiviikosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, mäkin testasin yhdistelmää ihan vahingossa kun jääkaapista sattui löytymään molempia. :)

      Ja kiva nähdä keskiviikkona, odottelen viestiäsi. (Ja yritän muistaa ottaa laukun mukaan... ;))

      Poista
  2. Me ollaan lähdössä kesällä Italiaan viikoksi ja ajattelin kyllä pakata ruisleipää mukaan, koska en varmaan pysty syömään viikkoa pelkkää vaaleaa leipää :) Mutta meillä onkin siellä asunto, joten aamupalat joutuu joka tapauksessa itse tekemään, niin ruisleivät mukaan ottamalla sehän on jo puoleksi tehty :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa Italian matkaa teille!!! Mäkin haluaisin takas vaikka heti. :) Isommista ruokakaupoista saa kyllä vaalealle leivälle kuitupitoisempaa korviketta eli ihan pullaa ei tarvitse syödä jos ei halua. Ihmiset tosin ovat siellä tottuneet makeaan aamiaisen yms joten he eivät välttämättä muuta kaipaa. Luulen siis että omat ruisleivän on ihan hyvä idea. :D

      Poista
    2. Todistin muuten kerran Thaimaassa seuraavaa: suomalainen pariskunta tuli hotellille. Heillä oli matkalaukussa mukana ruisleipää, lenkkiä, kahvia ja oma khvinkeitin! Okei, Thaimaassa kahvi ei kuulemani mukaan ole parasta mahdollista mutta oman keittimen raahaaminen mukana on kyllä jo aika älytöntä.

      Poista
  3. Anonyymi6/5/12 20:49

    Ihana salaatti!!! Mista johtuu, etta kun joku tekee salaatin tai olet ravintelissa niin aina ihanan nakoisia, mutta jos yritat itse tehda niin ei nayta tai edes maistu yhta ihanalta. Minakin nautin Suomi ressuilla ruisaleivasta, mutta patonki on taalla Ranskassa aika namia...Ukon kanssa kun oltiin Suomessa niin se valitti, etta Suomessa ei ole hyvaa leipaa...seuraavalla kerralla kuulemma otaa patongit mukaan....
    T.Johanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, on kyllä totta että muiden tekemänä melkein kaikki on parempaa mitä silloin kun itse tekee. :)

      Tuo hyvä leipä on selvästi tottumiskysymys. Maassa maan tavalla myös leipäasioissa. :) Paitsi että mun mielestä kyllä täälläkin saa hyvää patonkia jos osaa ostaa oikeista paikoista. ;)

      Poista
  4. Anonyymi7/5/12 16:20

    Nyt Nina heti sanot, etta mista!! Olen aina Helsingissa lomalla ja ukko mutisi, etta takaisin han ei tule jos ei saa kunnon leipaa = patonkia. Jos kerrot osoitteen niin voin roadtestata patongin kesakuun alussa ja nain valtamme ehka avioeron seuraavalla Suomen reissulla...
    T.Johanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahahaa, voi apua! Avioliittonne on käsissäni! :) Hei mä lupaan testata muutaman patongin jota aion sulle suositella ja palaan asiaan ennen Suomen matkaasi. :) :)

      Poista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista