torstai 25. huhtikuuta 2013

Miki-kisa!

tunnetila: kisailu

 photo miki2.jpg

Kävin muutama viikko sitten Otavalla kuulemassa kirjamaailman uudesta konseptista, Miki-kirjasta. Tilaisuudesta saatu minikokoinen Anna-Leena Härkösen "Ei kiitos" on kulkenut siitä lähtien käsilaukussani matkalukemisena. Vaikka ehdin lukea lyhyillä ratikkamatkoilla kirjaa kerralla vain muutaman sivun verran, aina oikein odotan että saisin hetkeksi kaivaa kirjan laukusta esiin. Kanssamatkustajien ilmeet on aina uteliaita ja onpa minulta kysyttykin useampaan otteeseen "Anteeksi, mutta mikä tuo on?" Jokainen kirjaani ihmetellyt ja käsissään pyöritellyt on poikkeuksetta tykännyt ideasta ja ihastunut uuteen konseptiin. "Onpa kätevä!" kuuluu aina jokaisesta suusta.

Arvatkaas mikä mahtava juttu poiki käynnistäni Otavalla? Saan järjestää blogini lukijoille kisan, jonka palkintona on KAIKKI jo suomeksi ilmestyneet Miki-kirjat! Kirjoja on julkaistu tähän mennessä 12 kappaletta ja Mikinä julkaistut kirjat ovat:

Siri Hustvedt: Kaikki mitä rakastin
Anna-Leena Härkönen: Ei kiitos
Donna Leon: Kasvot kuvassa
Reijo Mäki: Sheriffi
David Nicholls: Sinä päivänä
Miika Nousiainen: Metsäjätti
Riikka Pulkkinen: Totta
Karl Ove Knausgård: Taisteluni: Ensimmäinen kirja (LIKE)
Jens Lapidus: Rahalla saa (LIKE)

 photo miki1.jpg

Olen lukenut (ihan normaalikokoisena, aikana ennen Miki-kirjaa) palkintokirjoista useammankin ja voin kertoa että tarjolla on erinomainen ja hyvin monipuolinen kirjasetti. En muista milloin olisin lukiessani nauranut niin paljon kuin lukiessani Nousiaisen Metsäjättiä, tai itkenyt niin paljon kun lukiessani Nichollsin Sinä päivänä.

Jos siis haluat omaksesi kaksitoista suosikkiteosta näppärinä Miki-kirjoina niin jätä kommenttikenttään vastaus seuraavaan kysymykseen: Missä Miki-kirjaa olisi kätevä lukea? Kilpailu on voimassa viikon ja viimeinen päivä osallistua on vapun jälkeinen torstai, 2.5. klo 18.00. Voittajia valitaan siis yksi ja hän saa koko huikean kirjasetin itselleen. Muistathan laittaa kommenttisi mukaan sähköpostiosoitteen josta sinut tavoittaa. 

Onnea kisaan!  

Kuvat Dorit Salutskij

42 kommenttia:

 1. Mahtava kisa ja huippu palkinto!

  Musta Miki-kirjaa olisi kätevä lukea junamatkoilla. Välillä tuntuu että asun Tre-Hki junassa kun reissaan väliä niin paljon työni puolesta. Mukana läppäri ja kaikki muu, pieni kirja olisi kätevä mukaan.

  Sanna

  VastaaPoista
 2. Hmmm.. Kyllä mä kantaisin mikiä mukanani just bussimatkoilla töihin ja muualle. Viime ajat olen roudannut kassissani järkyttävän kokoista Harry Potter -tiiliskiveä ja tuollainen mini voisi olla ihan kätevä :D

  Sähköposti löytyy profiilista :)

  VastaaPoista
 3. Mikiä olisi kätevä lukea kesällä aurinkoisena päivänä puistossa viltin päällä. Laukussakin olisi enemmän tilaa eväille :)

  therethere@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sähköpostiosoite on therethere500@gmail.com, ylläolevassa viestissä virhe.

   Poista
 4. Meitsi vastaa tylsästi, että bussissa. En oo lukenut noista kirjoista muuta kuin tuon Anna-Leena Härkösen kirjan, joten luettava kelpais :)

  noora.kovalainen (a) luukku . com

  VastaaPoista
 5. Tuohan on kätevä käsilaukkukoko, menee mukaan siis ihan mihin vaan. Mutta vastataan että tätä olis kätevä lukea ravintolan vessassa, jos pitäisi kuluttaa aikaa huonoilla deiteillä ;D Nykyisessä elämäntilanteessa vastaan kuitenkin virallisesti että vaikka purjeveneessä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PS. Ekaa kertaa käymässä sun blogissa, lukijaksi jään :)

   Poista
 6. Junassa nuo olisivat näppärää työmatkalukemista ja varmaan aika hyviä lentomatkoillakin! Minäkin olen lukenut noista useammankin, mutta olisi kiva antaa sitten ne luetut kipaleet lahjaksi läheisille :)

  VastaaPoista
 7. Minä kantaisin kirjaa mukana kassissa ja lukisin aina kun vain siihen tulisi mahdollisuus.

  VastaaPoista
 8. Voi että olisi mahtavaa voittaa tämä palkinto! Kuljen työ- ja kaikki muutkin matkat bussilla ja tykkään lukea bussissa. Välillä kirja jää kotiin kun laukku on muutenkin liian täynnä ja sitten matkat on tylsiä. Mun mielestä MiKi-konsepti on tosi kätevä, koska kirja mahtuu tosi pieneenkin laukkuun kätevästi, ja näin lukemista on aina mukana. Plus suurinta osaa noista kirjoista en ole lukenut :)

  katrilaak@hotmail.com

  VastaaPoista
 9. Ehdottomasti matkoilla! Kirja on näppäränkokoinen ja kevyt, voi pakata vaikka useammankin mukaan esim. rantalomalle. Tuossa paketissa riittäisikin luettavaa, koska mulle vain kolme kirjaa näistä on entuudestaan tuttuja. Kiva arvonta siis!
  -SeLma-

  VastaaPoista
 10. Mahtuis näppärästi lentokoneesenkin mukaan käsimatkatavaroihin mutta kun ei taida nyt olla reissuja tiedossa, niin ottaisin Mikin mukaan rannalle.

  paula.susanna@hotmail.com

  VastaaPoista
 11. Ihan missä vaan! Junassa, aamupalalla, sängyssä, rannalla, kahvilassa, töissä kahvitauolla, odotellessa pääsyä lääkäriin. Eli missä tahansa aina kun on pieni hetki aikaa, oli sitten kotona tai ei :)

  e_le_na_85@hotmail.com

  VastaaPoista
 12. Ihana palkinto. Kirja on niin pieni, että sitä pystyy varmaan pitämään yhdessäkin kädessä eli sopii pienten vauvojen äideille imetysviihdykkeeksi. Olisin kaivannut tuota viime kesänä. Nyt miki olisi kätevä matkoilla, erityisesti lentomatkoilla.

  joriol@utu.fi

  VastaaPoista
 13. Suomenkielinen luettava kelpaisi todellakin! Minä lukisin noita kahvilassa vauvan nukkuessa päikkäreitä.

  VastaaPoista
 14. Miki olisi varmasti mahtava mukana lomareissuilla. Lentolaukku/käsilaukku täyteen pakattuna on ihan riittävän massiivinen ilman että siellä on vielä tiiliskivi mukana! Lukisin siis lentokentillä ja juna-asemilla ja muissakin odotustiloissa.

  VastaaPoista
 15. Oi, miten ihana palkinto! Rakastan lukemista ja luen paljon kirjoja bussimatkoilla töihin. Tuollainen kirja olisi oikein kätevän kokoinen ruuhkaiseen aamubussiin, kun silloin on muutenkin tunkua ja ahdasta. En osaa olla lukematta bussimatkaa aamuisin, rupeaa muuten nukuttamaan, jos ei ole tekemistä.
  - Susanna
  susanna.pa@netti.fi

  VastaaPoista
 16. Voi tää kirjastontäti olisi kyllä ihan innoissaan, jos saisi tällaisen kokoelman käsiinsä. Kyllä töissä kihistäisiin kateellisena. ;)

  Ja kuten ehkä jostain jo arvaakin, mun mielestä tällaiset kirjat (kuten oikeastaan muutkin kirjat) sopii luettavaksi ihan mihin vain. Näitähän lukee työmatkalla, töissä ja lounastauolla, bussipysäkillä, junassa ja vaikka vessassa. Vastataan nyt kuitenkin näin "bussit kulkee kaksi kertaa tunnissa" -alueella asuvana se bussipysäkki!

  Osoitteeni on, jos onni sattuu nappaamaan, adaliaana at gmail.com

  VastaaPoista
 17. Sängyssä selällään :)

  VastaaPoista
 18. Ihana palkinto tällaiselle lukutoukalle! Nykyisin kulkee harvemmin laukussa muita kuin tenttikirjoja ja luentomateriaalia - sen lisäksi ei jaksa enää kantaa mitään muuta. Siksipä tämä palkinto olisikin aika mahtava: tällaisen miki-kirjan kyllä saa heitettyä vielä sekaan ja siellähän se sitten olisi bussimatkoja yms. tylsyyskohtauksia varten :)
  Ja mikä hirveintä: en ole lukenut yhtäkään noista kirjoista! "Sinä päivänä" oli pitkään yöpöydällä, mutta oli pakko palauttaa se kirjastoon ennen kuin ehdin lukea... Itse asiassa paketin kirjat ovat kaikki sellaisia, jotka minulla on ollut tarkoitus ja aikomus lukea, mutta aika ei ole riittänyt, joten olisipa mahtava palkinto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sähköpostiosoite unohtui: tarja_72@hotmail.com

   Poista
 19. Ihanan lämpimänä kesäpäivänä olisi mahtavaa kaivaa minikirja laukusta terassilla ja nautiskella virkistävästä hedelmäsmoothiesta samalla :)

  VastaaPoista
 20. Lentokoneessa matkalla Eurooppaan :)

  VastaaPoista
 21. Vastaan tylsästi: matkalla töihin. Syy tähän on nykyinen työmatkani julkisilla kulkuneuvoilla. Yhdistelmä bussi-juna-bussi vie minulta mokoma liki pari tuntia vaihtoineen suuntaansa ja tästä syystä pokkareista on tullut ystäviä. Hyvän kirjan avulla herään aamulla, jaksan matkan töihin ja rentoudun töiden jälkeen. Aina vaan parempi kun Mikien myötä myös laukku kevenee matkan lisäksi :)

  VastaaPoista
 22. evakkosiili26/4/13 17:46

  Trans-Mongoliaa pitkin junaillessa. Matkaillessa harmittelen aina sitä, että en löydä ikinä mistään edullista ja tarpeeksi kevyttä (siis ihan painoltaan :))suomenkielistä luettavaa. Mikit vaikuttavat kyllä aivan mahtavalta keksinnöltä! Pitänee nipistää matkabudjetista rahaa vielä pariin tämmöiseen.

  hentuttu@gmail.com

  VastaaPoista
 23. Mä en keksi paikkaa, missä MiKi EI olis kätevää kuljettaa mukana ja lukea! Minäkin kirjastoalan ihmisenä luen AINA ja kannan paksuja kirjoja mukanani joka paikkaan. MiKi-kirjat eivät veisi kirjahyllyssäkään niin paljoa tilaa. No tää oli kysymyksen vierestä, mutta vastaus on missä vaan!

  Ellu (jos arpaonni sattuu osumaan kohdalle, laitan sähköpostiosoitteeni sulle henk.koht. meiliisi:)

  VastaaPoista
 24. Ooh, tuossapa olisi juuri oivaa kokoa olevia kirjoja kesän kotimaanmatkailuun ja vieläpä useita, jotka ovat lukujonossa. Eli juna- ja bussimatkoille näin ensisijaisesti. :)

  olgasown@gmail.com

  VastaaPoista
 25. Tuon kokoinen (ja varsinkin painoinen) kirja olisi näppärä esim. työ- tai lomamatkoilla. Työmatkoilla kassi painaa läppärin, laturin ja muistikirjan takia jo sen verran, että matkalukemisen on syytä olla kevyttä. Lomamatkoilla lentokoneen käsimatkatavaroissa on "pakko" olla lukemista mukana ja mitä kevyempää sen parempi :).

  VastaaPoista
 26. Missä Miki-kirjaa olisi kätevä lukea?

  Olen kulkenut koko kevättalven ja kevään työasioissa toisessa kaupungissa ja taittanut matkat junalla. Hotellihuoneessa on pirun tylsää (puhumattakaan junamatkoista), ja nopeana lukijana ei yhdestä kirjasta aina moneksi illaksi riitä. Siksi Miki-kirjoja olisi näppärää pitää mukana useampikin! Vastaukseni on siis: työmatkalla, hotellissa ja junassa. :)

  email annahastholm@gmail.com

  VastaaPoista
 27. Ottaisin kirjat työpaikalle kahvi- ja ruokapausseille luettaviksi. Ne tarjoaisivat toivottua irtaantumista työasioista edes sen kymmenen minuutin ajaksi.

  saija-liisa@hotmail.com

  VastaaPoista
 28. Mä lukisin missä vaan reissussa ollessa: työmatkalla, lomamatkalla jne.

  punahilkka84@gmail.com

  VastaaPoista
 29. Miki-kirja sopisi mainiosti rantakirjaksi :)

  VastaaPoista
 30. Mummeli.

  Sinä päivänä ilahduttaisi. Lukisin junassa.

  VastaaPoista
 31. Onpas niin hauska palkinto, että pakko tämänkin laiskan kommentoijan osallistua! Samalla voinkin kiitellä mukavasta blogista, jota on tullut jo pitkään seurattua :)
  Lukisin pikkuruisia kirjoja mieluiten kesälomareissuilla: lentokentällä odotellessa, lentokoneessa, junassa jne. Kokonsa puolesta niitä voisi ottaa mukaan laukkuun useammankin!

  (jos sopii, sähköpostiosoitteeni laitan sulle vasta, jos arvonnassa onnistaa!)


  VastaaPoista
 32. Laiturinnokassa, mökillä.

  VastaaPoista
 33. Lentokoneessa matkalla jonnekin kauas tai aurinkotuolissa siellä kaukana..
  T:vivander

  VastaaPoista
 34. No siis todellakin haluan! :D Olisipa kätevää sujauttaa tuollainen kassiin ison kirjamöhkäleen sijasta. Työmatkoilla hyvä, istun bussissa aamuisin ja iltapäivisin sen 40 minuuttia.

  kissaamma@gmail.com

  VastaaPoista
 35. Tuollainenhan olisi todella kätevä lentokoneessa, vie vain vähän tilaa, joka on kuitenkin melko rajattua.

  meikkileikkeja@hotmail.com

  VastaaPoista
 36. Aivan ihana palkinto!! Lukisin omassa sängyssä :)
  misspiggyspearls@gmail.com

  VastaaPoista
 37. Voi jestas! Täähän on tosi hieno palkinto!
  Lukisin työmatkoilla bussissa, jotka kestävät tunnin suuntaansa. Kaksi tuntia päivässä hyvää lukuaikaa siis, jos sen haluaa positiivisesti ajatella. :)
  maalipurkilla@gmail.com

  VastaaPoista
 38. Kätevää! Kirjanen toisensa perään laukkuuni sujahtaisi. Arkisin bussissa työmatkat, lomilla autossa, matkailuvaunussa, lentokoneessa.... lukutoukan unelma paikoissa joissa tilaa ei ole liikaa. :)

  Hyvää Vappua!

  Leben
  Meikki_monsteri@luukku.com

  VastaaPoista
 39. Mahtava käsilaukkukoko, kun itsellä on pahana tapana raahata jatkuvasti mukana järkyttäviä tiiliskiviopuksia, joiden takia käsilaukunkin täytyy olla suuri. Tuollaisen kirjan kanssa voisi käyttää kauniita pienempiäkin laukkuja :D Eli lukisin kirjaa eniten juuri bussissa työmatkoilla ja voisihan tuollaisia ottaa ilolla mukaan ulkomaillekin, eikä haittaisi, vaikka olisi useampikin, eivät veisi paljoa tilaa eikä painaisikaan paljoa :) Ainahan mulla on kirja mukana, tuollainen minikirja olisi vain sata kertaa näppärämpi kantaa mukana!

  sensaisti (at) gmail piste com

  VastaaPoista