torstai 4. huhtikuuta 2013

Takkidilemma

tunnetila: pähkäily

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

villakangastakki 2or+byYAT, kaulaliina Marimekko,
laukku Tory Burch, housut Vila, nilkkurit Vagabond 

Poikkesin pari viikkoa sitten 2or+byYAT -merkin ystävämyynnissä. Vanhat mallistot, mallikappaleet ja mallistojen viimeiset tuotteet myytiin pois uskomattoman edullisin hinnoin. Pitkällisen sovittelun ja pähkäilyn jälkeen ostin itselleni YATin villakangastakin.

Takin kuosi on kiva, materiaali (66% merinovillaa, 12% alpakkaa, 12% mohairia ja 10% polyamidia) on huikea ja takki on kevyt ja ihana päällä. Joku takin mallissa kuitenkin mietityttää. Raglan hihat tekevät yläkropasta mielestäni jotenkin massiivisen ja takin helma on kaltaiselleni pätkälle vähän liian pitkä. Villakankaisen vyön kanssa takista tulee mieleeni kylpytakki. Pitäisiköhän kokeilla takkia nahkavyön kanssa? Ulos lähtiessäni olen laittanut takin päälleni jo moneen otteeseen, mutta aina viime hetkellä vaihdan sen muutaman vuoden vanhaan rönttäiseen parkaan

Olen kaivannut vaatekaappiin siistimpää villakangastakkia jo vuosikausia, mutta nyt kun sellaisen hankin en osaa käyttää sitä. Ostin takin pitkän pohdinnan jälkeen koska se on niin klassinen ja ajaton. Nyt tuo klassisuus onkin minulle ehkä vähän liikaa. Pidän takista mutten kuitenkaan pidä. Harvoin tulee eteen näin konstikasta vaatetta.

Mitä sanotte, kannattaako takki pistää kiertoon vai annetaanko sille sija vaatekaapissa? Työkaverini oli jo ostamassa takkia minulta mutta takki oli hänelle (onneksi??) liian pieni. Näin takki kulkeutui takaisin kotiin ja eilen jopa käytin sitä ensimmäistä kertaa. Takki on siis päässyt jo käyttöön mutten ole vieläkään ihan varma sen kohtalosta.

Kiitos kuvista Wikke!!

22 kommenttia:

  1. Mun mielestä tuo on tosi kaunis! Okei, ehkä _lievät_ kylpytakkivibat tulee mutta olisiko syynä näkyvien nappien puute? En ainakaan kuvassa huomaa nappeja.

    Mutta ehdottomasti keeper :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nina!!!! Tuo näkyvien nappien puuttuminen on juuri se juttu joka takista tekee mielestäni kylpytakkimaisen. En itse ole tajunnut sitä, kiitti että kerroit!! :D Mulla on takista tosi ristiriitainen olo. Matsku on huippu ja malli klassinen, mutta mutta... Äh mitä pähkäilyä! :)

      Poista
    2. Takki sopii sulle tosi hyvin mutta hei, yleensä jos jostain vaatteesta / mistä tahansa ei tuu sitä jeeeee-tunnetta niin todennäköisesti jää käyttämättä :) Mulle käy ainakin IHAN joka kerta niin. Oon oppinu jo että jos sovittaessa oon että "mjoo, ihan kiva" niin en osta :D

      Poista
    3. Mä olen Nina kanssasi TÄYSIN samaa mieltä, eli en normaalisti osta vaatteita jotka epäilyttää mua edes hitusen. Mutta tämä takki jotenkin sekoitti pääni enkä tiedä mitä ajatella. :)

      Poista
  2. Tuo takki on upea! Itsekin olen pätkä (164,5cm), mutta rakastan myös pidempiä helmoja. Yrittäisin varmaan itsekin ostaa tuota takkia sinulta jos 1) se ei näyttäisi noin MAHTAVALTA sinun päälläsi 2) se olisi muutamaan koon suurempi, ei nimittäin minullekaan mahtuisi. Itse en nää kylpytakkiviboja, hmm... Toimisi varmasti myös nahkavyöllä, mutta minusta erinomaisesti noinkin! Ja tuo materiaali kuulostaa ihan unelmalta! Uskon, että tämä on tottumuskysymys. Paljon käyttöä vaan niin kyllä alkaa tuntua kotoisalta. Olet kuule Nina hiton tyylikäs! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Virpi, olipa kiva kuulla! En koe itseäni koskaan tyylikkääksi ja ehkä siksi noin tyylikäs takki tuntuukin oudolta päällä. :) Mä luulen myös että se on juuri tuo tottumiskysymys, tai ainakin toivon niin.

      Poista
  3. Hmm, mun mielestä se on hitusen tätimäinen - tämä on nyt ensimmäinen ajatus, joka tuli mieleen, älä siis ammu!

    Mutta kuten kaimasi tuossa yllä sanoo, että jos epäröit jonkun vaateparren kanssa, se jää todennäköisesti käyttämättä. Täydelliset kostyymit ovat asia erikseen, niitä rakastaa joka kerta, kun ne ylleen vetää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tätimäinen kuvaa myös hyvin tuota takkia, ja juuri siksi ostin sen (tätimäinen, aikuinen, klassinen, mitä näitä nyt on :)). Ja juuri siksi tekisi mieli jättää takki kaappiin odottelemaan niitä aikoja kun olen nelivitonen tai tuntuu muuten tätimäiseltä. :) Olisi jo kaunis, laadukas ja kotimainen takki kaapissa valmiina odottamassa kun tätiytyminen iskee. :D Mutta kuten tiedät, en tykkää jemmailla tavaraa kaapissa joten siksi mietin onko takki säilömisen väärti.

      Poista
    2. Ai niin, tätimäisyydestä tuli mieleen... Uusilla hoodeillamme pyörii laitapuolenkulkija jonka olen nähnyt jo monta kertaa. Normaalisti painelen miehen ohi pipo päässä parkatakissa ja saan olla ihan rauhassa. Elien kun mulla oli tuo kuvien villakangastakki päällä tapasin taas tuon miehen. Tällä kertaa mies mittaili minua katseellaan päästä varpaisiin ja kysin: "Anteeksi rouva, olisiko antaa 2€? On kova nälkä." Parkatakissa ja pipo päässä habitukseni on köyhä ja renttumainen, tässä takissa statukseni nousi heti. :D :D

      Poista
    3. No turhaanpa niitä vaatteita säilöö, ja mistäs sen tänään tietää, haluatko pukeutua yhtään klassisesti kun oot nelivitonen!

      Aika paha muuten tuo kulman kundin asenteen muutos - ja toisaalta siinä nähdään, miten suuri vaikutus vaatteilla on!

      Poista
  4. Anonyymi4/4/13 15:10

    Mulle ei tuosta takista todellakaan tule mitkään kylpytakki-vibat, mutta suosittelen samaa, mitä itsekin mietit eli kokeile takkiin nahkavyötä. Kiiltonahkainen voisi olla jees tai oikein isolla ja näyttävällä soljella. Voisi tuoda kaipaamaasi ryhtiä takkiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että sinäkin olet nahkavyön kannalla. Taidan testata sitä heti tänään.

      Poista
  5. Komia takki! Nahkavyö kuulostaa hyvältä idealta. Ja jos mitta epäilyttää niin käytä toki ompelijalla lyhennettävänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahahahaha, ihana kommentti! Komia takki tosiaan on, ja niin iiiiihanan tuntuinen! :) Lyhennys voisi tosiaan tehdä takille poikaa, mutta katoaisiko siitä sitten se kaivattu klassisuus..? Hmmm ja äh mitä pähkäilyä.

      Poista
  6. Anonyymi6/4/13 12:52

    Minusta mahdolliset kylpytakki-fiilikset tulevat tuosta materiaalista, joka pörröisyydessään näyttää siltä, että se voisi olla froteeta, ja pystyraidoituksesta. Ohuempi vyö voisi keventää vaikutelmaa?
    Jos saat sen myytyä jollekin niin, ettei tule pahasti taloudellista tappiota, niin sanoisin että myy pois. Kyllä se ihan täydellinen villakangastakkikin tulee vielä vastaan. Mutta jos ei sopivaa ostajaa ole, niin jätä takki odottamaan ensi syksyä ja anna sille vielä mahdollisuus. Jos se sitten syksylläkin tuntuu vielä väärältä, niin kiertoon vaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pörröisyys? Check. Pystyraidat? Check. Kangasvyö? Check. Kylpytakki? Check. :D :D Aika paljon on kylpytakkimaisia elementtejä tässä takissa. Ilmankos tuntuukin vähän siltä. :)

      Mutta juu, täytyy nyt vielä pohtia takin kohtaloa. Mulla oli takki taas eilen päällä, tällä kertaa lenkkareiden kanssa. Se oli oikeastaan aika kiva yhdistelmä.

      Poista
  7. Heh, minäkin ostin täksi talveksi klassisen, harmaan villakangastakin. Rakastan sen mallia yli kaiken - ja silti en voi olla saamatta siitä kylpytakkiviboja! Pituus (kaltaiselleni pätkälle) on samaa luokkaa kuin tuossa sinun takissasi, vyö on paksu ja kankainen ja napit ovat nappilistan alla piilossa. Olen ajatellut, että juurikin napittomuus on se syy kylpytakkimaisuuteen.

    Takki on toistaiseksi päässyt vain kerran käyttöön, koska arkisin renttuilen parkatakissa, mutta en aio luopua siitä, koska se on vain niiiin kaunis ja sai oloni hirmu naiselliseksi (ja ehkä aavistuksen tätimäiseksi :)).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, takkimme kuulostavat ihan samanlaisilta ja ovat samalla tavalla ongelmallisia. :) Takki saa kyllä olon naisellisemmaksi kuin mikään muu takkini ja siksi se onkin kaivattu lisä vaatekaappiini. Toivotaan käyttöä molemmille takeille. :)

      Poista
  8. Ihana takki! Helmasta vähän pituutta pois ja ohuempi nahkainen vyö niin se on täydellinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Myy kommentistasi! Ohut nahkakengät vyö voisi olla se ensimmäinen juttu jota takin kanssa kannattaa testata. Täytynee kokeilla.

      Poista
    2. Hah, sanojen arvaaja korjasi mahtavasti sanan nahkainen vyö. Nahkakengät, mitä hmettä?? :D

      Poista
  9. Mitä vikaa on kylpytakkimaisuudessa? Synonyymi mukavalle ja rennolle. Skarpeilla asusteilla kontrastia!

    VastaaPoista