sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Synttäriasu

tunnetila: pohdiskelu

Image and video hosting by TinyPic

Omistan hyvin vähän juhlavaatteita. Aina silloin tällöin törmään kaupassa juhlavaan vaatteeseen josta pidän, mutta yleensä jätän ne ostamatta. Ajattelen, että vaate jää roikkumaan käyttämättömänä vaatekaappiin sillä juhlin niin harvoin, ja juhlavan vaatteen sijaan ostan uuden neuleen. Sitten kun tulee juhlan aika tuijottelen neuleita pursuavaan vaatekaappiini ja manaan typeryyttäni. 

Viime viikolla kävin ulkona lähes joka ilta ja kaksi tilaisuuksista vaati (tai olisi vaatinut) asuun panostamista. Kun kaapista ei löydy huikeita juhlaluomuksia on luotettava klassisuuteen ja ajattomuuteen. Toki jos kutsussa mainitaan pukukoodi jossa pyydetään pukeutumaan iltapukuun on pyyntöä kunnioitettava, mutta jos pukukoodia ei ole, niin klassinen, siisti ja puhdas asu on mielestäni aina ok.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

toppi Mango, huivi &Other Stories,
housut Samuji, vyö COS, kengät Repetto

Juhlimme perjantaina pienellä porukalla Iinan synttäreitä ja vaikka aavistin erottuvani mekoista ja koroista pitävien leidien joukosta pukeutumalla housuihin ja mataliin kenkiin, valitsin silti illan asuksi yllä olevan asun. Laadukkaat materiaalit (toppi silkkiä, housut villasekoitetta ja kengät sekä muut asusteet nahkaa) tekevät asusta siistin ja klassisen, ja mielestäni asu sopii hyvin moneen tilaisuuteen vaikka onkin aika arkinen.

Image and video hosting by TinyPic

Kööpenhaminasta tammikuussa ostamani Repetton herrainkengät pääsivät perjantaina ulos ensimmäistä kertaa ja jestas miten mukavat ne on jalassa! Kengät saavat mukavuudestaan huolimatta odotella seuraavaa käyttökertaa, oli nimittäin näissä ihanissa lempeissä huhtikuun säissä paljaat nilkat ja jalat umpijäässä hetken ulkona oleskelun jälkeen. Voi kesä kuinka sinua kaipaan.

Mitäs sanotte asusta? Menisittekö ystävän synttäri-illalliselle housuissa vai vaatiiko juhlava pukeutuminen mielestänne aina hameen tai mekon? 

Ps. Juhlissa kädet pois taskusta, se ei ole kaunista!  

6 kommenttia:

 1. Tämä on aika lailla mielipidekysymys. Hosut voivat olla yhtä juhlavat tai jopa juhlavammat, kuin kymmenen mekkoa yhteensä. Varsinkin jos jälkimmäisen yhdistää leggareihin, mitä yllättävän paljon näkee edelleen "juhlapukeutumisessa". Esim. meidän häissä monella naisvieraalla oli housut jalassa, eikä se meidän menoa haitannut yhtään. Painvastoin loi mielenkiintoisen kontrastin siihen kokonaisuuteen, johon ollaan normaalisti totuttu. Ja sitäpaitsi kaikki eivät viihdy mekoissa/hameissa, joten valinnan vapaus on vaan hyvä juttu! Materiaalit sen loppupeleissä sanelevat, joten täyttä peukkua tähän ainakin itseltäni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. A-P-U-A, leggarit mekon kanssa juhlissa!?! Olen nyt kovasti suvaitsematon ja nipottaja, mutta hei oikeasti, ei kai ihmiset käytä leggingsejä juhlissa? Kukin saa toki pukeutua tyylillään, mutta mielestäni puuvillaiset trikoovaatteet ei ole hirvittävän juhlavia, ellei trikoo sitten ole silkkitrikoota tai muuta vastaavaa vähän "ylevämpää" materiaalia.

   Kiitos Domi peukusta!! :)

   Poista
 2. Kyllä mä voisin pukeutua ihan samanlaiseen asuun kuin sinä. Mun mielestä tuo on kiva yhdistelmä. Lisäksi nuo kengät ovat upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tara! Mietin kenkiä ostaessani osaanko käyttää "värillisiä" kenkiä. Onneksi ostin nuo, tuovat heti vähän ilmettä muuten käyttämiini perusväreihin.

   Poista
 3. Kaunis ja tyylikäs asu ja oikein sopiva synttäreille mielestäni. Löysin muuten täydellisen mustan blazerin Lontoon reissulta ja torstaina saan laittaa sen ekaa kertaa päälle. Päivällä asustan sen farkuilla ja huivilla arkisemmaksi ja illallisella vaihdan hameen ja statement-korun. Olen näet päättänyt opetella huivien ja korujen käyttöä. Ne viimeistelevät asun. Sä olet kyllä mun tyyliesikuva. Kiitos raikkaasta, tyylikkäästä ja monipuolisesta blogistasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Nasu kiitos, olet ihana! <3

   Mainitsitkin jo aiemmin löytäneesi mustan blazerin. Olisipa kiva nähdä se, kuten myös tuo statement-korusi. :)

   Poista