perjantai 7. toukokuuta 2010

Ajanvietettä viikonlopuksi

tunnetila: nyyh

Miksei kunnon kevät jo tule? Eilen aurinko paistoi hetken niin lämpimästi että kotiin töistä kävellessä tuli ohuessa takissa kuuma. Olin maailman iloisin jokaisesta lämmittävästä auringonsäteestä. Tänään taas totuus iski vasten kasvoja rankkasateen muodossa ja samalla kasteli ihmisrukan läpimäräksi.

Haluaisin blogata iloisista asioista ja keväisistä vaatteista mutta ei. E
i paljon kiinnosta kun ulkona sataa vettä vaakasuoraan ja lämmintä on +4. Työkaveri suuntasi eilen Etelä-Ranskaan vaeltamaan. Siellä nyt vaeltavat, lumimassojen keskellä takatalven iskettyä sinnekin. Mihinkään ei tässä maailmassa voi enää luottaa!

Säästä puheenollen.. Jos haluatte lietsoa itsessänne paniikkia ilmastonmuutoksesta niin suosittelen lukemaan Risto Isomäen kirjan Sarasvatin hiekkaa. Loistava teos luettavaksi tulevana viikonloppuna jos sää pysyy niin sateisena ettei ulos viitsi nenäänsä näyttää. Jos taas menette helposti paniikkiin en suosittele kirjan lukemista. :) Saattaisin itse olla hieman vähemmän kauhuissani mm. Islannin tulivuorenpurkauksesta jos en olisi kirjaa lukenut.

Jos lukeminen ei tulevana viikonloppuna kiinnosta niin tässä toinen vinkki: Minna Hepburnin Pop-Up Store saapui tänään Helsinkiin ja on auki vielä huomisen päivän putiikki OVVNssä (entinen Hundpark). Pop-Up kauppa on auki huomenna kello 10.00-17.00 osoitteessa Iso–Roobertinkatu 17-19. Minna on itse paikalla liikkeessä, kannattaa mennä moikkaamaan. Ja jos et asu Helsingissä tai et muuten vaan pääse huomenna paikalle, niin Pop-Up hinnat ovat voimassa myös Minnan nettikaupassa viikon ajan, eli 10.-16.5.

Eli jos sinun ei ole pakko mennä sateeseen tulevana viikonloppuna niin keitä teetä, kääriydy vilttiin ja kaivaudu sohvannurkkaan hyvän kirjan tai läppärin kanssa. Molemmista paikoista löydät varmasti sinua viehättävät maailmat jonne paeta ulkona raivoavaa (kevät)sadetta.

Ja hei muuten, laittakaa omat kirjavinkkinne jakoon tulevia sadeviikonloppuja varten! Täällä kommenttiboksissa vinkit pysyvät tallessa ja voimme aina palata selaamaan niitä kun edellinen kirja on luettu loppuun. Vinkkejänne odotellessa!

7 kommenttia:

 1. Luin just Jeffrey Eugenideksen kirjan Middlesex ja se oli ihan mielettömän hyvä. Kieli oli jotenkin kauniin soljuvaa ja päähenkilön persoona kiehtoi.

  VastaaPoista
 2. Kyllä on ihana nauttia palkallisesta kesälomasta näillä säillä :D Mutta onpahan helpompi viettää vkl sivuainepääsykoekirjan parissa...

  VastaaPoista
 3. Voin suositella Khaled Hosseinin Tuhat loistavaa aurinkoa. Aloittelin just Leijapoikaa, vaikuttaa lupaavalta, mutta vasta ihan alussa. Pidin kovasti myös Alexander McCall Smithin Naisten etsivätoimistosta.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi7/5/10 21:12

  Ihana kirja sadepäiville: The story of Edgar Sawtelle.. Jotta pitäisi kirjasta, täytyy olla vähän eläinrakas:)
  Minttu

  VastaaPoista
 5. Ensi viikolla kuulemma + 17!

  Mutta sadesäähän kirjavinkkejä: Mirja Tervon Huimaavat korot, kertoo hänen työstään New Yorkissa luksuskenkämyyjänä. Ei niin glamoröösiä kuin kuvittelisi.

  Ja hömppääkin luen, chick lit on kivan kepeää lukemista ja irrottaa harmaasta arjesta ;)

  VastaaPoista
 6. Minä taas suosittelen kaikille Diane Setterfieldin The Thirteenth Tale -kirjaa (löytyy myös suomennettuna). Ihastuttava tarina.

  [Tulee samalla myös tuo kommentoinnin toiminta testattua ;)]

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille vinkeistä! Yhtään mainituista kirjoista en ole lukenut mutta tartun toimeen heti.

  Ja Minttu, mä olen niin eläinrakas että tulen varmasti pitämään vinkkaamastasi teoksesta! :)

  Ja vielä ellalle: kiitos kun osallistuit ja testasit että kommentointi toimii!

  VastaaPoista