keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Reissutossut

tunnetila: ilo

Tykkään kovasti matkustamisesta ja olenkin paljon reissatessani kehittynyt pakkaamisessa aikamoiseksi velhoksi. Omistan ainoastaan pienen Samsoniten lentolaukun joka mukanani reissaan useammankin viikon mittaiset matkat ympäri maailmaa. Pakkausvinkkejä olen antanut mm. täällä, ja muutamalla vaatteella pärjäämisestä vinkkejä esim. tässä.

Pakkaan myös aina mukaani muutaman jutun jotka eivät ole monenkaan mielestä pakollisia reissussa, tai joidenkin mielestä ne ovat jopa turhia, mutta itse olen niin mukavuudenhaluinen että nuo pari juttua tekevät perillä olosta minulle paljon miellyttävämpää.

Image and video hosting by TinyPic


Otan aina mukaani rennot kotihousut. Ohuesta trikoosta, collegesta, silkistä tms. miellyttävästä ja rypistymättömästä materiaalista olevat housut on aina oltava mukana. (Kuvien housut Selected Femme, materiaalina maailman pehmein yhdistelmä: 85% silkkiä, 15% angoraa. Rakastan!!!). Ne jalassa voi vaikka viettää lentomatkan jos edessä on pitkä, esim. mannertenvälinen lento. Perillä tulee aina käveltyä jopa kymmeniä kilometrejä päivässä joten mikään ei ole ihanampaa kuin hotellille saapuessa heittää koko päivän päällä ollut asu tuulettumaan ja vetäistä jalkaan rennot ja mukavat housut. Usein hotelleissa on aika raaka ilmastointi joten ohuet pöksyt myös lämmittävät ihanasti jos lämmikettä tarvitaan.

Toinen must minulle on sisätossut. Hotellihuoneissa on usein joko a) kylmä laattalattia tai b) kokolattiamatto jossa muhivat pöpöt ja edellisten asukkaiden jalkasienet (anteeksi mielikuva..). Minulle ei tulisi mieleenkään olla hotellissa paljain jaloin. (Okei, kuulostan nyt ahdistavalle hygieniafriikille mutta jotkut asiat vain tuppaavat ällöttämään ja tämä on yksi niistä.)

Image and video hosting by TinyPic

Sisätossuissa ei tarvitse olla kovaa, kenkämäistä pohjaa, sillä sellaiset vievät pienessä laukussa liikaa tilaa. Omistan hyvin monet tossukat joita käytän matkustaessani. Viimeisin tossulöytöni on noin vuoden takaa kun KappAhl julkaisi ensimmäisen Vintage Stories -mallistonsa. Siskoni oli mukana kun ostin innoissani kuvissa yllä näkyvät vaalean liilat sukkamaiset tossut. Siskoni katsoi hetken ostostani ja totesi, ettei tiedä ketään muuta joka hamstraa kaappeihinsa noin paljon pikkusieviä asioita, mm. useita pareja erilaisia tossuja.

Heh, käytän yleensä mustia ja aika simppeleitä vaatteita, mutta myönnän pitäväni myös pikkusievistä jutuista, kuten kuvien hempeistä satiinirusetein ja pitsein varustelluista tossuista. Täytyy sitä joskus hieman tyttöillä, eikö?

5 kommenttia:

 1. Kyllä tyttöily tekee välillä hyvää :) Ihanat tossukat! Ja tuommoiset housut pitääkin hommata ennen seuraavaa reissua...

  VastaaPoista
 2. Söpöt tossut:) Tulipa vinkitkin sopivasti. Olen löhdössä reissuun, joka saattaa venyä pidemmäksikin, eli en tiedä ihan tarkkaan kuinka kauan olen poissa kotoa:) Haastetta pakkaamiseen.

  VastaaPoista
 3. Söpökät!

  Mullakin oli vastaavat mukana Bratislavassa, tosin ne olivat brasiliankeltaiset varrettomat nilkkasukat joista tuli aina hyvälle mielelle kun veti ne hotellissa jalkaan. Ja tuon hyvämieli-funktion vuoksi ostin ne matkalle :)

  VastaaPoista
 4. Kuvan tossut ovat aivan ihanat! Mistäköhän tuollaisia löytyisi?

  VastaaPoista
 5. Heidi: Heh, tyttöily kyllä tekee välillä oikein hyvää. Ja tossut tuli tälläkin reissulla todella tarpeeseen.

  Hilja: Oi, minnes sinä nyt olet matkalla?? Ihanaa reissua, toivottavasti pakkausvinkeistä on hyötyä.

  Ilona: Hyvän mielen tuominen on lähes yhtä hyvä funktio tossutteluun kuin jalkasienen pelko. Ehkä jopa parempikin. ;)

  vvk: (Heh mikä lyhenne nimimerkistäsi!!! Anteeksi!!) Nämä tossut ostin siis aikoja, aikoja sitten KappAhlista. Jos törmään jossain näihin niin voin vaikka napata mukaan ja toimittaa sinulle. :)

  VastaaPoista