tiistai 11. toukokuuta 2010

Perinteinen toukokuu

tunnetila: kylmä

Miksi ihmeessä odotan vuosi toisensa jälkeen kevään ja lämpimien säiden tuloa jo huhtikuun lopussa vaikka lämmintä ilmaa ei kuitenkaan koskaan vielä siinä vaiheessa tule? Kaivelin blogiarkistoja ja alla kuva päivän asusta vuoden ja kahden takaa, lähes päivälleen tänään.

Image and video hosting by TinyPic

11.5.2008
tunika/mekko Marimekko/Samu-Jussi Koski,
nahkatossut JonaK, Pariisista

10.5.2009
tunika Tiia Vanhatapio/Fressis ja Vero Moda,
kangasballeriinat Milanosta

Alla ote blogimerkinnästä vuoden takaa, 10.5.2009 (yritin siis lähteä ystävien kanssa brunssille oikealla kuvassa olevassa Tiia Vanhatapion Skunkki-tunikassa)

"Heitin asun päälle sadetta hieman pitävän Vilan kahinatakin ja samalla sekunnilla kun astuin ulos ovesta tiesin asuvalinnan olleen virhe. Tunsin paleltuvani luihin ja ytimiin asti pienessä hetkessä. Siispä takaisin sisälle ja vaihtamaan vaatteet. Varsinaisesta päivän asusta ei tullut otettua kuvaa, mutta voin kertoa, että se muodostui mm. paksusta villatakista ja saappaista. Enää en palellut mutta jo hiljalleen mieleen kivunnut keväinen fiilis sai kyllä väistyä ja ehkä pikkasen ahdisti kaivaa talvivaatteita päälle ulos lähtiessä."

Hahahaaa! Miten tuttua!! Toistan joka vuosi itseäni. Tänään tuskailin "ihanaa kevättä" kun aamulla pukeuduin housuihin, pitkähihaiseen trikoopuseroon, kashmir-neuleeseen, kaulahuiviin, takkiin ja nahkahanskoihin. Ja kyllä, silti palelin.

Image and video hosting by TinyPic

Joko te olette päättäneet että nyt on kevät, oli pakkasta tai ei?! Kovasti meteorologit lupailevat että huomisesta alkaa sää hetkeksi (kuulemma puoleksitoista viikoksi) lämmetä. Minä en usko enää mihinkään ennustuksiin ennen kuin itse tunnen että villapuserossa tulee liian kuuma! Siihen asti siis... neuleilla ja kerrospukeutumisella mennään!

7 kommenttia:

 1. Mä päätin tänä aamuna, että nyt on kevät ja luovun pitkiksistä. Iltapäivällä vedin ne takaisin päälle ja totesin, että on kuitenkin paljon mukavampi ulkoilla lapsen kanssa lämpimissä vaatteissa kuin palella hiekkalaatikon laidalla. =)

  VastaaPoista
 2. Mäkin kuljen vielä harva se päivä pitkässä villakangastakissa. Saappaista sentään luovuin jo ja pakkasin ne talvisäilöön. Puen kyllä mielummin liikaa kuin liian vähän ja värisen myötätunnosta kun joku on selvästi pukeutunut ennemmin kalenterin kuin sääennusteen perusteella. Toivottavasti nyt pitää ennusteet paikkansa ja tulisi vähän lämpimämpää, että pääsee käyttämään nahkatakkia ja pakkaamaan loputkin talvivaatteet kaapin perälle.

  VastaaPoista
 3. Tänään on lämmintä! Vielä ei tosin uskalla kulkea pelkässä lyhythihaisessa vaan takki on mukana turvana...

  Mieli on ollut kevätvaihteella jo kauan, mutta ilma ei ole vastannut mielentilaa...

  VastaaPoista
 4. Tänään alkoi minulla kevät! Tosin vain henkisesti, päällä on neuletakki ja saappikkaat....
  Koitetaan saada kesä tulemaan ihan vaikka vain mielissämme ;)

  VastaaPoista
 5. Voi että tuo Fressis-tunika näyttää hyvältä. Harmittaa aina jälkeenpäin keksiä, että joku yksittäinen juttu olisi täydellinen vaatekaappiini. Perhana. :D

  VastaaPoista
 6. Kaisu: Heh, järkevä pukeutuminen kunniaan! Jos on lapsen kanssa ulkona eikä koko ajan jaksa osallistua leikkeihin niin siellä alkaa palella jo vartissa. Pitkikset on tuossa tilanteessa korvaamattomat! :)

  Auri: Mä en ymmärrä miten joissain blogeissa on näkynyt jo pidempään kun ihmiset kulkevat paljain jaloin balleriinoissa. APUA! Mä olisin heti flunssassa jos erehtyisin kulkemaan ilman sukkia.

  Heidi: No sanos muuta, mieli on kyllä ollut keväinen jo pitkään. Siksi tuo sää varmaan on niin paljon ahdistanutkin. Mutta nyt paistaa, ainakin hetkellisesti. Jihuu!

  Joy: Kesä eilen mielissä, nyt kesä lähes ulkona! Mielikuvaharjoittelu toimii harvoin näin hyvin. :)

  visuaalisesti vaativa kottarainen: No perhana! :) Ja sit mä vielä menin ja möin sen jollekin muulle Valtterissa. :( Toi oli mulle niin iso että pääntie valahteli "pikkasen" liikaa joten päätin luopua siitä. Olisinpa tajunnut mianostaa sitä täällä niin olisit voinut napata sen itsellesi.

  VastaaPoista
 7. Noi voi perhanan perhana! :D Niinpä tietenkin.

  VastaaPoista