perjantai 28. toukokuuta 2010

Vailla suurempaa sanomaa

tunnetila: sekava, kai ihan tyytyväinen

Pakko tehdä pikainen päivitys, nimittäin Sex and the City 2 Movie on nyt nähty. Kävin katsomassa sen eilen ensi-illassa täällä Zürichissä. Jos ensimmäinen leffa tuntui teistä pidennetyltä sarjan jaksolta niin tämä tuntui (ainakin minusta) siltä vielä tuplasti enemmän.

En aio pilata kenenkään katselukokemuksia joten en paljasta mitään mitä leffassa tapahtui, mutta sen verran voin sanoa että tämä itkupilli ei leffan aikana itkenyt tai herkistynyt kertaakaan, nauroi sitäkin enemmän. Juttu soljui (ilman sen kummempaa juonta) eteenpäin viihdyttävästi, neitokaisten asut olivat kohdallaan ja useat kohtaukset olivat kuin kenen tahansa meistä omasta elämästä. Samaistuminen oli siis leffassa, kuten ainakin minulle myös koko sarjassa, SE juttu. Vanheneminen, äitiys, pitkän parisuhteen toimiminen sen arkipäiväistyessä sekä uskottomuus, tässä muutamia elokuvan teemoista joista jokainen voi poimia sen itseään eniten koskettavan.

Katselukokemuksena leffa oli siis ihan viihdyttävä ja silmäkarkkia piisasi värikylläisyyden sekä vähäpukeisten miesten (miksei naistenkin) muodossa. Pakko kai tuo on nähdä uudestaan Suomessa, jos niitä piilotettuja merkityksiä tai jonkinlaista syvempää sanomaa löytäisi vaikka uusintakatselulla. Paitsi että, tarvitaanko niitä joka leffassa, eikö pelkkä viihdyttävä hömpänpömppä riitä?

8 kommenttia:

 1. Hö, just kun Johanna sanoi, että leffa oli tylsä ja tuotesijoitteluun keskittyvä!:D Pakko se on kai nyt katsoa, jotta voi tehdä oman arvion...

  VastaaPoista
 2. ehdottomasti riittää pelkkä silmäkarkki tämän leffan suhteen + naurattaminen on iso plussa. Hömppäleffoista syvempää elämän tarkoitusta hakeminen on omituista.

  VastaaPoista
 3. Ps. ja tuotesijoittelu ei haittaa ollenkaan, päinvastoin, minä HALUAN nähdä upeita muotikamoja leffaruudulla :D

  VastaaPoista
 4. Mä haluan vaan, että Aidan saa nenilleen. En voi sietää sitä!:O

  VastaaPoista
 5. Mun mielestä taas siitä ekasta leffasta puuttui juurikin se älykäs ja sarkastinen huumori, jota sarjassa nähtiin ja leffa oli ihan eri maata kuin sarja. Tietysti on eri käsikirjoittajat leffalla kuin sarjalla. Tulenkohan siis pitämään tästäkään? :D Se jää nähtäväksi. ;)

  VastaaPoista
 6. Olen samoilla linjoilla Anna-Marian kanssa. Jäin kaipaamaan sitä sarjan loisteliasta huumoria (jonka tähden sarja lukeutuu suosikkeihini) jo ensimmäiseen elokuvaan ja pahoin pelkään, että samoin käy tämän kakkososankin kanssa. Pakko se on silti nähdä! :)

  MouMou, Aidanhan on just ihana! Ihanaa, että se teki paluun. :D

  VastaaPoista
 7. Ensi-iltaliput jo varattu... Elokuvahan on todellisuuspakoa, siis silmäkarkki kelpaa :) Tietysti voi kysyä, miksi vielä kakkososa leffalle...

  VastaaPoista
 8. MouMou: Musta tuossa oli vähemmän tuotesijoittelua kun siinä ekassa. Mutta joo, pakko sun on se nähdä! Ja hei, yläfemma, mäkään en voi sietää Aidania! :) Big on niin paras! <3

  Nelliina: Samaa mieltä, silmäkarkki on tän leffan juttu. Tässä leffassa silmäkarkkia oli kuitenkin muotia enemmän kaikki upeat värit, kauniit kuvat ja soljuva leikkaus. Vaatteisiin siis vähän petyin, muuten ihan passeli juttu.

  Anna-Maria: Hmm, eipä tässäkään leffassa tuo sanallinen ilottelu ollut nokkelaa, aika perushuttua ja välillä väkisin väännettyjä puujalkavitsejä, mutta sai silti minut nauramaan. Luulenpa siis ettei tämä(kään) leffa oli sinusta kovinkaan kaksinen.. :)

  Olga: Samat sanat sinullekin Olga mitä äsken Anna-Marialle kirjoitin. Ei kovinkaan kaksista tai nokkelaa sanailua, mutta silti nauroin. :)

  Heidi: No mitäs tykkäsit kun kävit itse ensi-illassa? Olen jo kuullut huhuja sarjan kolmannesta leffasta... Uh!

  VastaaPoista