sunnuntai 20. huhtikuuta 2008

Ystävämyynti

tunnetilat: ilo ja jännitys

Rrrrrakastan Ystävämyyntejä! Marimekko, Nanso, Lumene... On ihana kun kotimaiset merkit palkitsevat uskollisia asiakkaitaan (tai no, pääasiassa tyhjentävät varastojaan uuden sesongin alta) alentamalla reippaasti tuoteiden hintoja. Tässä muutama hyväksi havaittu toimintavinkki Ysmyihin:

a) tee jo kotona lista siitä mitä tarvitset, ja pidä ostoksilla ollessasi lista käden ulottuvilla (ilman listaa Ysmyissä tulee yleensä hulluksi ja hamstraa Sulo Vilén tyyliin kaiken "kun halvalla saa"). Toki heräteostoksia saa, ja kannattaa, tehdä, mutta etukäteen laadittu lista pitää sinut edes hieman mahdollisissa raameissa

b) saavu paikalle heti aamusta ensimmäisenä päivänä, tai vaihtoehtoisesti viimeisenä päivänä, muutama tunti ennen sulkemista

c) varaa aikaa reilusti

d) kierrä myyntitila läpi kahteen kertaan. Tankoihin/koreihin saattaa ensimmäisen kierroksen jälkeeen palautua sovituksesta tai katumapäälle tulevan kanssaostelijan korista juuri etsimäsi tuote

e) jos näet kanssaostelijalla haluamasi tuotteen kannattaa rohkaista mielensä ja kysyä mistä hän on tuotteen löytänyt. Saat joko vinkin paikasta, tai joskus saatat saada tuotteen suoraan asiakkaalta joka miettii onko hankinta itselle sittenkään tarpeellinen

f) vasta kun olet varma ettei muuta enää löydy, mene sovittamaan tai suoraan kassalle

g) ja lopuksi, tarkista kassalla kuitista, että olet varmasti saanut tuotteesta oikean alennuksen.


Näitä neuvoja noudattaen kävin eilen Marimekon Ystävämyynnissä. Menin paikalle lauantaina, muutama tunti ennen sulkemista ja se kannatti. Löysin itselleni Samu-Jussi Kosken Noel-pallohameen normaalia edullisempaan hintaan. Ja mikä parasta, rekissä oli tämän värisenä näitä hameita yksi ja juuri minun kokoni! Jo tästä ilahtuu yhden päivän tarpeiksi. (Kuvan kengät Bronx)Olin ystäväni kanssa jo lähdössä liikkeestä kun kuulimme kuulutuksen: "Kahden viimeisen tunnin ajan kaikki Jaana Parkkilan suunnittelemat tuotteet 10€/kpl!" Suorastaan ryntäsin rekeille ja sovittamatta ostin musta-harmaan puuvilla-satiini topin, mustan kahisevan juhlahameen ja mustat (tietysti) pellavaiset kietaisuhousut. Toppi on kaunis ja kokonsa puolesta juuri sopiva. Pellavahousut oli.. no, sanotaanko kauniisti liian erikoiset makuuni, ja sitä paitsi aivan järjettömän suuret, mutta kangasta housuissa on niin paljon, että ajattelin ommella niistä itselleni sopivammat pellavahousut. 10€ ei ole paha hinta laadukkaasta Marimekon pellavakankaasta josta saan housujen lisäksi vielä jotain muutakin.


Paras löytö oli kuitenkin pitkä juhlahame. Olin ihastellut hameta jo aiemmin Marimekon kuvastossa, mutta hinta ei silloin sopinut kukkarolleni. Nyt sama hame, Jaana Parkkilan Raiat1 maksoi 10€, ovh. 245€! (Kuvassa hameen kassa yhdistetty valkoinen paitapusero (Seppälä), leveä vyö (Gina Tricot) ja lakerinen pikkulaukku (Marc by Marc Jacobs), kengät Caressa)
Ystävämyynnit ovat yritykselle kaikin puolin kannattavia: varastot tyhjenee, myös alennettujen tuotteiden joukkoon sijoitellut normaalihintaiset tuotteet löytävät helposti tiensä ostohuumassa liikkuvien ihmisten koreihin ja mikä parasta, yritykset saattavat saada uusia asiakkaita. Itse en aiemmin käyttänyt Lumenen tuotteita, mutta työkavereitteni mukana eksyin kerran Lumenelle Ystävämyynteihin. Testimielessä ostin sieltä yö- ja päivävoiteen, ihastuin ko. päivävoiteeseen ja siitä lähtien olen sitä käyttänyt. Hyöty oli myös minulle suuri, sillä tätä ennen olin käyttäyt huomattavasti kalliimpaa Elizabeth Ardenin päivävoidetta. Säästöä tulee siis uuden löydön myötä koko ajan!

3 kommenttia:

 1. Voi vitsi! Mitä löytöjä!! Wau.
  Tiedän, että tää postaus on ikivanha, mutta ryhdyin lukemaan näitä vanhimmasta tuoreimpaan kun kirjoitustapasi on niin hauska :)

  VastaaPoista
 2. Ai niin... Onkohan noita ystävämyyntejä vain Helsingissä ja miten pääsee ystäväksi? ;)

  VastaaPoista
 3. Niia: Nyt vasta huomasin kommenttisi! Ystävämyynnit Marimekolla ja Nansolla on tarkoitettu ihan kaikille! Kanta-asiakkaille tulee kutsut kotiin, muuten niistä ilmoitetaan lehdissä. Kannattaa siis olla tarkkana niin pääsee tekemään löytöjä. :)

  VastaaPoista