lauantai 6. joulukuuta 2008

Perusvaatekaappi osa 3

tunnetila: laiskuus

Tänä iltana jopa kaksi miljoonaa suomalaista tuijottaa useamman tunnin vuoden tapahtumaköyhintä tv-ohjelmaa, LinnanJuhlia. Pari vuotta sitten eräillä kansainvälisillä filmifestivaaleilla jokaisen maan edustajia oli pyydetty esitelemään maansa katsotuin ohjelma. Suomalaiset pitivät esittelyn LinnanJuhlista. Muiden maiden katsojat olivat ällistyneinä tuijottaneet nauhalta näytettyjä pätkiä. Alkuun kättelyä. Kättely jatkuu, kuvan ylälaitaan ilmestyy teksti "tunnin jälkeen", ja edelleen kättelyä, kuvassa teksti "kahden tunnin jälkeen". Pelkkää kättelyä, kättelyä ja kättelyä. Lopulta koko yleisö oli nauranut katketakseen eivätkä he meinanneet millään uskoa, että ohjelma kerää oikeasti Suomessa vuoden suurimmat katsojaluvut. No, hullultahan se tuntuu, mutta pakko ne on silti katsoa! Joka vuosi.

LinnanJuhlilla on meille mieheni kanssa vielä erityinen merkitys: ensimmäiset varsinaiset treffimme olivat viisi vuotta sitten. Katsoimme LinnanJuhlia, söimme kahdestaan perhepizzaa ja joimme kuohuviiniä. Tämä traditio on toistunut joka vuosi ja tulee toistumaan myös tänä iltana. En malttaisi odottaa!

Mutta jottei koko päivä menisi iltaa ja iltapuku-unelmia odotellessa, palaan hetkeksi arkisempiin asioihin. Peruspuvuston kolmanteen ja viimeiseen osaan. Nämä ja aiemmat listat siis kirjasta "Chic -valitse oikeat vaatteet, luo oma tyylisi".

Yllä siis uima-asut ja sporttikamat. Tähän minulla ei ole huomauttamista. Urheiluvaatteissa listan pelastaa sana "vähintään", joten sillä voin selittää omistamani kahdet joogahousut, yhdet vielä löysemmät pöksyt Pilatekseen sekä salille ja jumppaan vielä erikseen kireitä trikoita. Topeista puhumattakaan. Mutta hei, vaikka kaappiin haluttaisiin lisää tilaa niin hygieniasta ei lähdetä tinkimään. Urheiluvaatteita kun ei voi käyttää useita kertoja niitä välillä pesemättä, ja kun yhdet vaatteet on pesussa niin toiset on saatava päälle. Loogista.


Kenkälista näyttää toimivalta, mutta säälittävän lyhyeltä. Totta on, että tuolla kenkämäärällä tulisi varmasti toimeen, mutta entäs jos tänään haluaa laittaa jalkaansa matalat ruskeat saappaat, huomenna mustat tolppakorkoiset saapikkaat tai sitten todella pitkävartiset piikkikorkoiset saappaat? Entä sitten ne punaiset kiiltonahkakengät jotka on ihanat pikkujouluihin yhden asun kanssa, toiseen asuun sopii vielä korkeammat mustat avokkaat ja kolmannen asun kanssa parhaalta näyttää maltillisella kannalla varustetut peep toet? Jos kaapista löytyy listalla mainitut yhdet juhlakengät ja yhdet saapikkaat, mitä tapahtuu? No, kaapissa on paljon tilaa asetella kengät esille väljästi, mutta aika helposti sitä nainen joutuu epätoivoon. Ainakin minä joutuisin. Ei sille vaan voi mitään. Siis sille, että välillä pukeutumisella ja vaatteiden/kenkien hamstraamisella ei ole mitään tekemistä järjen kanssa.

Ja vielä viimeinen kohta, asusteet. Järkevää, hyvin järkevää. Ei tähän taas muuta voi sanoa. Miksi sitten kaapistani löytyy erikokoisia ja erivärisiä laukkuja röykkiöittäin, lähemmäs 30 kaulaliinaa (joista aktiivisessa käytössä on varmaan kymmenen) eikä yhtään ihan ehjää sateenvarjoa? Voi turkanen. Kuten yllä sanoin, järjellä ei taida olla tämänkään asian kanssa yhtään mitään tekemistä!

Tekstit siis "Chic -valitse oikeat vaatteet, luo oma tyylisi" / Karina Ericsson Wärn/ WSOY

3 kommenttia:

 1. Toi perhepizza ja skumppa kuulostaa loistavalta yhdistelmältä :) Meillä on tänään myös perinteiset valvojaiset siskon kanssa: viiniä, hyvää syötävää ja armotonta arvostelua. Kotona on kaappien siivonta käynnissä, joten olen lukenut mielenkiinnolla noita listoja. Mun kaapeissa on ihan liikaa tavaraa....

  VastaaPoista
 2. Hih:) Onhan se varmaan vaikeaa ulkopuolisten silmin ymmärtää. Toisaalta onhan siellä julkimoita, kauniita asuja ja ihmissuhdedraamaa;D Suomen Oscar-juhlat.

  Vaikeaa on kyllä tuota kirjan kirjoittajaa ymmärtää!! Miten ihmeessä voi selvitä vain yhdellä huivilla ja pohjolan oloissa tarvitaan ehdottomasti enemmän kenkiä.

  VastaaPoista
 3. Kay: Perhepizza ja skumppa oli eilen yhtä hyvää kuin aina! Toivottavasti kaappi-inventaariosi sujuu mallikkaasti. Mä inventoin kaappini keväällä mutta taas sinne on kertynyt vaikka mitä kummallista.. Kuka niitä vaatteita sinne laittaa?? :)

  Lovely: Joo, Suomen Oscar-juhlat on aika hyvä luonnehdinta. LinnanJuhlia katsoessa kun jännittääkin, siis se, kaatuuko kukaan tai astuuko joku laahuksen päälle. :)

  Ja tuosta listasta vielä. Kirjoittajat ovat ruotsalaisia, eli Pohjolan oloissa ollaan sielläkin.

  VastaaPoista