keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Thaimaa: muoti ja vaatteet

tunnetila: kyllä tämä tästä

Ostoksilla Thaimaassa.. Mitähän siitä kaikesta yltäkylläisyydestä osaisi kertoa? Ainakin sen, että mitä ei Thaimaasta löydy, sitä ei ole olemassa. Paitsi tietääkseni kotimaiset suosikkini Parikka ja Asplund eivät taida olla maassa mallistoinen esillä, mutta tiedätte kyllä mitä yltäkylläisyydellä ja ylitsepursuavalla tarjonnalla tarkoitan.


Ennen matkalle lähtöä tekemäni ostoslista oli pitkänlainen, enkä saanut kaikkia kohtia listasta toteutettua. Mm. kohta "teetä räätälillä kashmirvillasta duffelitakki" jäi toteuttamatta. Löysin kyllä mieluisan räätälin jolla teetin upeasta englantilaisen villan ja kashmirin sekoituksesta pikkumustan, mutta takkiostokseeni vaikutti hinta (halusin takin niin laadukkaasta kashmirista että takin hinnaksi olisi tullut monta sataa euroa, eikä takin onnistumisesta ollut takeita sillä Thaimaassa talvitakeilla ei ole juurikaan kysyntää) ja se, ettei räätälillä ollut sopivia nappeja duffeliin. Mutta pikkumusta on kiva ja täyttää siistin pikkumustan aukon vaatekaapissani vuosiksi eteenpäin. Hintaa mekolle tuli 5000bht, eli vähän yli 100€. Tosin valitsin räätäliliikkeen kalleimman kankaan, joten paljon halvemmallakin olisi päässyt. (Älkää välittäkö kuvan kengistä. Sievien korkkareiden kanssa mekko pääsee oikeuksiinsa ja niin sen tulette vielä joku kerta näkemään.)


Thaimaan ostoskadut ja maailman suurimmat ostoskeskukset pursuavat parin euron kenkiä ja feikkilaukkuja, mutta näistä kiinnostumattomalle valikoimissa olisi parantamisen varaa. Tai sitten liikutaan hintatasossa ääripäästä toiseen. Bangkokissa esim. suositun MBK-kauppakeskuksen kenkä ja laukkutarjonta oli muovista ja hinnat olivat 2€:stä ylöspäin pariin kymppiin. Kyllästyneenä nahkakenkiä kysyessäni saamiini hämmentyneisiin katseisiin suuntasin askeleeni luksusliikkeistään tunnettuun Siam Paragon-kauppakeskukseen jossa oli vieri vieressä ihan kaikki maailman desing-kermaan luettavat merkit, mm. Gucci, Versace, Hermes, Chloe, Mulberry, Marc Jacobs sekä suursuosikkini Balenciaga. Viivyin Balenciagan liikkeessä lähes tunnin ja sovittelin ihan kaikkea ja testailin unelmieni laukkua moneen otteeseen. Valitettavasti laukussa ei edelleenkään ollut kaipaamaani vetoketjua jonka vuoksi jo aiemmin peruin Pariisissa tekemäni ennakkotilauksen, eikä laukusta saanut kuin 15% alennusta, joten jätin sen edelleen liikkeeseen. Laukku oli sitä paitsi Bangkokissa lähes puolet kalliimpi mitä Pariisissa!

Perusmerkkejä (Esprit, Mango, Zara) löytyi kauppakeskuksista pilvin pimein, mutta periaatteeni "älä osta ulkomailta mitään mitä saisit Suomesta" piti, enkä hairahtunut liikkeisiin ostoksille. Yhtään H&M-liikettä ei silmiini sattunut ja tästä olin yllättynyt. Yleensä HenkkaMaukkoja vilisee silmissä missä päin maailmaa oletkin. Promod on yksi perusmerkkien ketjuista joka ei ole vielä syystä tai toisesta rantautunut Suomeen ja jossa vierailen aina reissussa ollessani. Tällä kertaa Promodista mukaan tarttui jännästi leikattu militanttinen, mutta silti naisellisen mekkomainen ja kymmenillä yksityiskohdilla somistettu harmaa villakangastakki ja ohuesta rautalangasta punottu rannerengas.

Kahteen paikalliseen merkkituttavuuteen, Baking Soda ja Greyhound Original, ihastuin kovasti. Greyhoundin liikkeen löysin Paragonista ja Siam Center-keskuksesta, Baking Soda taas löytyi Siam Centeristä. Siam Centerin nettisivuilla liikkeistä sanotaan seuraavaa:
Baking Soda: A Darling clothing store for all stylish youngster with an affordable price. (Toim. huom. pitäisiköhän tuo "darling" olla "daring"??) Liikkeessä myytiin nuorten suunnittelijoiden vaatteita ja oli hauska huomata, miten samat trendit ovat esillä ympäri maailman yhtä aikaa. Liikkeessä tuntui kuin olisi selannut rekkejä esim. HundParkissa. Sovittelin liikkeessä hirvittävän kasan vaatteita mutta lopulta mukaan lähti vain yksi jättikokoinen harmaa t-paita (kuvassa alla). Materiaalina ohut ja miellyttävä villa.

Greyhound Original: Our Greyhound fashion concept and design are always simple but chic, trendy but not too avant-garde. Even our Basic wear such as Jeans and Simple-t, still carry an unusual feels in either quality fabric used or the graphic printed. Greyhoundista löysin ehkä koko reissun ihanimman jutun joka vaatii ihan oman postauksensa! Ostos ei ole suuri, mutta ehkä maailman kätevin kapistus ja sen hehkuttaminen tässä, jo nyt huiman pitkässä postauksessa, veisi liikaa tilaa. Taidankin tehdä oman postauksen reissusta löytyneistä asusteista joihin tämäkin näppäryys kuuluu.

Muita vaateostoksiani olivat mm. harmaa t-paita jossa on pussihihat, jännä epäsymmetrinen helma ja iso kukka rinnuksessa, sekä musta merinovillainen tunika jossa on lyhyet hihat ja taskut. Hassua sinänsä että koko reissun ajan ulkona oli lämmintä yli +30 astetta ja lähes kaikki ostokseni olivat mustaa tai harmaata villaa ja nahkaa.. Tosin eräältä hotellimme lähellä sijaitsevalta rantabulevardilta ostin bikinit, sharongin ja isolierisen hellehatun. Kaikki 5€ kpl. Bikinit ja sharongin toin kotiin, hatun jätin kokonsa vuoksi hotellille. Saattaa olla, että tulevissa fiilispostauksissa pääsette näkemään tätä rentoa matkaeleganssiani... :)


(Postauksen ensimmäinen ja yllä oleva kuva ovat Baking Sodan esitteestä itse kuvattuja. Kannattaa klikata suuremmaksi ja tutustua vaatteisiin tarkemmin.)

8 kommenttia:

 1. Ihana mekko.. Wau!

  Ei se vaihtoon lähtö itseasiassa edes mennyt pieleen, helmikuun 10 pvä vasta on lähtö! :)

  VastaaPoista
 2. Ihania ostoksia, kelpuuttaisin kaappiini!

  VastaaPoista
 3. kun jotain kuvaillaan sanoilla harmaa ja militantti, se ei voi olla kuin parhautta (paitsi ehkä joku stalinin muumio). takki on ihana :)

  VastaaPoista
 4. Mikkan: Kiitos! Ja mahtavaa! Ihana että pääset kunnolla matkalle. Oma vaihto-oppilasaikani oli tosi kiva!

  Ocean: Kiitos! Olen itsekin iloinen ettei mukaan tarttunut mitään parin euron hömppää vaan ihan Suomessakin käyttökelpoista tavaraa.

  Joy: Kiitos! Sama maku hyvä maku! ;)

  Tiiti: Kiitos!! Takki pääsi eilen ulkoilemaan ja se oli aika kiva päällä. Ja näihin keleihin sopivan lämmin mutta sopivan ohut. (Just.)

  VastaaPoista
 5. Ihana tuo mekko! Ja muutenkin onnistuneet shoppailut!

  VastaaPoista
 6. Oi kuinka istuu ihanasti tuo mekko! Kyllä sen vaan erottaa, kun vaate on mittojen mukaan tehty!

  VastaaPoista
 7. Anniina: Kiitti. Mekosta tuli ihan onnistunut. Kuvissa se vaan ei pääse oikeuksiinsa.

  Lovely: Kiitos, ja näin on. Minulla on aika notko selkä ja mekossa on vetoketju sivussa, joten selkä on mielestäni himpun verran liian löysä. Toisaalta taas jos mekko olisi kireämpi sillä olisi hankala istua. Eli ihan hyvä näin. Ja onpahan lihomisen varaa.. :)

  VastaaPoista