perjantai 16. tammikuuta 2009

Thaimaa: Tiesitkö, että..

tunnetila: yllättävän hyvä fiilis..

Tiesitkö, että...

... viime viikolla vuoden vaihtuessa Thaimaassa alkoi vuosi 2552. Ovat meitä yli 500 vuotta ajanlaskussa edellä.


... Thaimaan kuningas Rama IX on maailman pisimpään vallassa ollut monarkki ja maailman rikkain hallitsija.


...Thaimaassa oli oikeanpuoleinen liikenne ennen kuin Thaimaan kuningas sai Englannin kuningatar Elisabethilta lahjaksi Rolls Roycen jossa ratti oli oikealla. Kuningas päätti, että jos hänellä on ratti oikealla niin muillakin täytyy olla. Ja siltä istumalta liikenne muutettiin vasemmanpuoleiseksi.


... Thaimaassa ei yleensä heitetä wc-paperia pyttyyn. Pytyn vieressä on suihku jolla ensin huuhdotaan, paperia käytetään vain kuivaamiseen ja paperi heitetään pytyn vieressä olevaan roskakoriin.


... edellä mainittu tapa on hygieenisempi kuin meillä käytetty pyyhkimistekniikka. Eikä toileteissa haise.


... ananas ei kasva puussa, vaan pienessä maasta kasvavassa puskassa. Yksi puska tekee elämänsä aikana kaksi ananasta ja yhden ananaksen kypsyminen vie aikaa 9-10 kk. Pikkuinen pensas toimii siis lähes ihmismäiseen tapaan.


... cashewpähkinä ei oikeastaan ole pähkinä, vaan omenan siemenkota. Omena kasvattaa siemenkotansa itsensä ulkopuolelle ja täältä kodasta löytyy pähkinä. Itse omena on yksi maailman parhaista ja ravintorikkaimmista hedelmistä. Sen mehun tiedetään parantavan mm. keuhkosairauksia ja ehkäisevän syöpää.

(Kuvat reissussa mieheni ottamia, kopiointi muuhun tarkoitukseen ilman lähdettä kielletty.)

7 kommenttia:

 1. Arabimaissa harrastetaan myös tuollaista vessasysteemiä ja onhan se tosiaan paljon hygieenisempi:) Hauskoja faktoja, en todellakaa osannut ajatella, että Thaimaan hallitsija olisi se rikkain!

  VastaaPoista
 2. Taisin vastata kaikkiin: en tiennyt!
  Ja vielä kuuluutan sen kaikille, hahahhahah!!

  VastaaPoista
 3. Lovely: Vai on arabimaissakin tuo systeemi.. Ensin tuo tuntui jotenkin inhottavalta, mutta vielä ikävämpi (ja nolo) ajatus oli tukkia putket paperilla joten lopulta se olikin ihan näppärää.

  Joy: No hei, en mäkään tiennyt mitään noista aiemmin, siksi halusinkin jakaa ne nyt kaikkien kanssa. :)

  VastaaPoista
 4. mä luulin aina että brunein sulttaani on kaikista, kaikista rikkain.

  anyhoo, tuo tarina vasemmanpuoleisesta liikenteestä oli mielenkiintoinen. olin aina ihmetellytkin, että miksi maa jota ei ole koskaan ollut iso-britannian siirtomaaherruuden alaisuudessa, on ottanut sen käyttöönsä.

  ihastuttavan lämpimiä kuvia.

  aurinko muuten näyttäytyy taas: kivaa!

  VastaaPoista
 5. I May Say: Juu, tänään Suomessa paistoi oikeasti aurinko. Ihanaa! Ja tuosta varakkaimmasta hallitsijasta, en mene omaa tietoani absoluuttiseksi totuudeksi vannomaan, mutta niin minulle reissussa kerrottiin, kohtuullisen luotettavanoloisen matkaoppaan suulla..

  VastaaPoista
 6. Ihanaa, että olet kirjoitellut näin paljon Thaimaan matkastasi =). Meidän pitäisi nyt varailla elokuuksi reissua Phuketin suuntaan, joten näistä postauksista on meille paljon apua tulevaa matkaa ajatellen =).

  Onko tuonne nyt sitten mitään järkeä ottaa esim. vaatteita ollenkaan matkaan...jos ostais paikan päällä sen, mitä tarvii ?

  VastaaPoista
 7. Jaana: Oi, teillä onnellisilla on Phuketin matka vasta edessä. Mäkin haluan.... :)

  Lentokoneessa takanani istuva pariskunta oli ottanut kahden viikon reissuun mukaansa vain päällä olevat vaatteet ja matkalaukkuun lapselle vaippoja. Olivat ostaneet periltä ihan kaiken, jopa lapselle rattaat jotka matkan päätyttyä jättivät hotellille tulevien lapsiperheiden käyttöön. Ja hyvin olivat kuulemma pärjänneet. Itsellä oli jonkin verran vaatetta mukana mutta mä olenkin niin kranttu että joskus saattaa käydä niin etten löydä reissusta mitään ostettavaa.. :)

  VastaaPoista