perjantai 3. huhtikuuta 2009

Kevään merkit

tunnetila: iloisuus

Nyt ne on ilmassa, ensimmäiset kevään merkit! Ai mistä sen tietää? No siitä, että Nina alkaa käyttää pukeutumisessaan värejä. Tai siis valkoista (ja valkoinen ei ole väri, ai nou ai nou), ja jalassa on farkut eikä mustat housut. Voi tätä värien yltäkylläisyyttä!


Keskiviikkona päälläni oli valkoinen hihaton pusero Gina Tricot, neule Comme des Carçon for H&M, organic gotton kaulaliina H&M, farkut Lindex, kengät Nilson. Ja kaulassa Asplundin uudesta mallistosta mattavalkoinen Plussa. Valkoinen väri piristää asua kivasti vaikka se vilahtelisikin kokonaisuudessa vain esim. epäsiististi, tai siis kerrospukeutumisen vuoksi, alla olevan paidanhelman muodossa.

Asplundin valkoinen koru ja Henkan valkoinen kaulaliina ovat tämän viikon vakiovarusteet. Eilen pukeuduin töihin seuraavasti: silkkineule (Selected), farkkulegginsit (Vila) ja saappaat (Vagabond). Neule on yksi upeimmista vaatteistani ikinä suurine taskuineen ja upeine materiaaleineen. Toivottavasti tamperelaiset lukijani otitte taannoin vinkistäni vaarin ja kävitte tyhjentämässä Tampereen Selected-liikkeen näistä neuleista. Tämä on kerrassaan fantastinen vaate.


Työhuoneessani on usein jäätävän kylmä (siksi yläkuvissakin muhkea kaulaliina kaulassa) ja olenkin raahannut töihin kasan vanhoja neuletakkeja joita en enää jatkuvasti käytä. Kauhtunut neuletakki on kiva vetäistä kaapista päälle jos istuu useamman tunnin paikallaan vaikka tietokoneella, mutta sitten kun täytyy lähteä lounastauolle niin mitä tehdä kun et halua poistua huoneesta ilman neuletakkia, mutta toisaalta et halua näyttäytyä virttyneissä kauhtanoissa ihmisten ilmoilla? No silloin täytyy hankkia töihin uusi lämmin neuletakki! Mahtava syy tehdä ostoksia!


Löysin ihanan työneuletakin Lindexistä. Tosin tykkään neuleesta niin paljon että epäilen sen löytävän pian tiensä kotiin ja muuhunkin kuin työpukeutumiseen, mutta toistaiseksi aion ilahduttaa tulevia työpäiviäni kauniilla, lämpöisellä ja pehmoisella neuletakilla. Asussa neuleen kaverina kaulahuivi Henkalta, housut Lindex, pusero GinaTricot ja nahka-avokkaat DinSko.


Muutaman myönnytyksen tosin jouduin neuleen ostotilanteessa tekemään. Ensiksikin, neule on 50% puuvillaa ja 50% akryylia. Keinokuitujen vieroksujaa epäilyttää, mutta noh, aika näyttää pysyykö takki kuosissaan. Ja jos takki menee nopeasti huonoon kuntoon, niin voin pitää sen sitten hyvillä mielin töissä, muiden kulahtaneiden neuletakkien kaverina. Toinen myönnytys oli väri. Olen kertonut etten pidä väreistä jotka ovat hankalasti määriteltävissä. Tämä neule on toisessa valossa harmaa, toisessa lilahtava, toisessa jopa hieman vaaleanpunaiseen vivahtava. Täytynee pysytellä aina sellaisessa valossa jossa tämä näyttää harmaalta.. Kolmas epäilyjä herättävä juttu on neuletakin hihat. Ne jää vähän hölmösti "lepattamaan".


Okei, ihastuin neuleeseen valtavasti mutta siinä on myös monta puolta jotka saavat miettimään sen kohtaloa. Neuletakissa on edelleen laput kiinni, kuvasin takin päälläni kysyäkseni mielipidettänne ja saadakseni apua pähkäilyyni. Mitäs sanotte, onko neuletakki kiva vai onko kolme epäilyttävää asiaa liikaa ja se kannattaa viedä takaisin kauppaan? Tiedän jo itsekin mitä järjen ääni sanoo mutku mutku..

Ja ystävät hyvät, synttäriviikon arvonta on edelleen käynnissä! Enää muutama päivä siihen, kun juuri sinä voit olla Antti Asplundin ristipaketin onnellinen omistaja!

24 kommenttia:

  1. Anonyymi3/4/09 09:46

    Miten epäreilua. Miksi minä en näytä hyvältä tuollainen neule päällä. Olisin vain joku epämääräinen tasapaksu möykky. Ja yhä edelleen on kamalat tärinät. Tein kyllä kuten "tohtoori" määräsi ja ostin jotain pientä. Uuden huivin. Ehkä se oli liian pientä, nyt on pakko saada jotain suurempaa. Tuo neule inspiroi minua suuresti ja tahtoisin jonkun lyhyt- ja lepattavahihaisen kivan neuleen ja pitkävartiset ihanat nahkahanskat. Pliis help me. Mut pitää varmaan sitoa tuoliin etten tuhlaa ruokarahojani mihinkään "turhaan". Vai eläisikö puurohiutaleilla muutaman viikon, kokemuksia? :D

    VastaaPoista
  2. Neule näyttää hyvältä!
    Tuontyyppisten hihojen ainut ikävä puoli on se, etteivät ne oikein mahdu takkien alle ilman, että näyttää Michelin -ukolta.

    VastaaPoista
  3. Minunmielestäni neuleen väri ja malli ovat aivan ihanat. Puuvillan kanssa oleva akryyli ei välttämättä nyppyynny ihan niin pahasti, ja käsinpesua suosittelisin:)

    VastaaPoista
  4. Väri on minusta tosi kaunis, harmaa on siitä jännä että se voi olla siniseen, vaaleanpunaiseen tai lilaan vivahtava, taikka kaikkia!
    Hihan malli on sellainen, jota itselle en ostaisi, mutta sinun päälläsi näyttää hyvältä. Ne on kai mun leveät hartiat yhdistettynä lepattaviin hihoihin, jotka saa yök-vaikutelman aikaiseksi.

    Eli siis pitäisin sinuna neuleen ;)

    VastaaPoista
  5. Anonyymi3/4/09 13:37

    Kieltämättä pirteän ja raikkaan näköinen kokonaisuus tuo valkoinen mustien kanssa... Vaikka neuletakeissa yleensä välttelen itse lyhyitä hihoja (kun käsivarsiani alkaa helposti palelemaan) niin sulla tuo malli näyttää kyllä hyvältä.

    Ja harmaa on värinä tosi vaikea ostettava. Nimimerkillä: ostin harmaakuvioiseen pussilakanaan sopivan vaaleanharmaan aluslakanan (pussilakanahan oli kotona, joten en voinut verrata sävyjä), jonka kotiin päästyäni totesin olevan ihan totaalisen vaalean liila, ei edes vähän harmahtava. Se siitä sävysävyyn-ajatuksesta :)

    VastaaPoista
  6. Iiiiihania asuja!! Farkut<3! Harmaa villatakki<3! Kepeemmät kengät<3! NAMNAM.

    VastaaPoista
  7. Jos itselläni olisi kolme muttaa vaatteessa palauttaisin, sillä se jäisi kuitenkin käyttämättä. Eli en yhdy edellisiin vaan palauttaisin.

    VastaaPoista
  8. Emilia: Kiitti! Kokeilin neuletakkia heti kotiin sen kiikutettuani pitkävartisten mustien nahkahanskojen kanssa, mutta ne on vähän liian lyhyet... Täytynee ostaa pidemmät.. :) Ja tuosta materiaalista, pienissä määrin (80-20) akryylin mä hyväksynkin, mutta puolet ja puolet.. No, katellaan!

    KA.: Loistavaa, tohtorin neuvoista on otettu vaari! Opiskeluaikoina kun tuli joskus elettyä vähän yli varojen niin tein "palveluksen muille" ja vein kaikki bileistä jonkun kämppään jääneet pullot kauppaan. Autoin bileiden pitäjää siivouksessa ja pulloista sain rahaa ruokaan. :) Kyllä hätä keinot keksii!

    Mj: Hyvä pointti! Testasin tuon heti parin takkini kanssa ja toiseen hihat meni hyvin, toiseen hihat oli liian isot. Mutta jos käytän tuota töissä niin sit en sitä takin alle tarvitse edes laittaa. Ja kuten yllä mainittu, tämä käy takista jo yksinään lämpimämpinä päivinä.

    Lovely: Kiitos! Toivon, ettei tuota usein tarvitse edes pestä. Ellen sitten pudota siihen tapani mukaan esim. punajuurta... :)

    Joy: Mielipidettäsi arvostetaan, kiitos! Mulla on omasta mielestäni myös tuo "leveät hartiat" ja sen lisäksi vielä lihaksikkaat käsivarret ongelma.. (Ja silti vaan pitää treenata...)

    Molly Moll: Tuo on niin harmittavaa kun värit ei sovikaan yhteen, ja jos ne ovat vielä täysin erisävyiset niin ei niitä edes halua käyttää yhdessä. Aina pitäisi kävellä kaupungilla mallitilkkujen kanssa että onnistuisi.. :)

    VastaaPoista
  9. Heini: Heh, kiitos! Ihana kommentti! :)

    Shandi: Sieltä se tuli: järjen ääni!!!!! Kiitos! (Paitsi en silti tiedä mitä teen... :) )

    VastaaPoista
  10. nnnansku3/4/09 14:52

    aivan ihana neule ! <: haluaisin tuollaisen itsekin, hmmm<;

    VastaaPoista
  11. Anonyymi3/4/09 17:05

    Oi, ihania asuja :) Tykkäsin paljon tuosta neuletakista, kivan värinen ja mallinen ja sopii mielestäni sinulle. Minä pitäisin, mutta jos epäilyttää liikaa niin tietysti teet kuten parhaaksi näät :)

    VastaaPoista
  12. tuo neule on kaikessa erikoisuudessa tosi kivan näköinen.
    mutta itse varmaankin vierastaisin käytössä kummallisia hihoja ja outoa väriä. :)

    VastaaPoista
  13. IIIIIIIIK!! Soikaistun tuollaisesta värien ilotulituksesta! ;)
    Okei, mulla ei ole varaa sanoa mitään - tänäänkin turvallisesti mustavalkoisissa liikenteessä. Ja siis pääasiassa siinä mustassa.

    VastaaPoista
  14. nnnansku: Kiitos, tykkään neuletakista itsekin. Ja mikä parasta, näitä saa kaupasta! Lindexille mars! :)

    Johanna: Kiitos mielipiteestä! Oli kivasti sanottu että neuletakki sopii minulle koska olin juuri miettinyt tekeekö tämä minusta liian harteikkaan..

    Junja: Niinpä, hihoja ja väriä mäkin mietin... Voi vitsi että on vaikeeta! :)

    Missu: Hahaa, ensi kerralla laita varmuuden vuoksi aurinkolasit päähän kun avaat blogini ettei väri-ilotulitus häikäise. :) Paitsi tänään oli päällä vain mustaa ja harmaata.. Yllätys!

    VastaaPoista
  15. Aivan mielettömän upea tuo Selectedin neule, menee mainiosti minimekkona!

    Mä tykkään mielettömästi tuon Lindexin pähkäilyn alla olevan neuleen väristä, mutta en kyllä oikein osaa auttaa tuossa probleemissa :T Mutta jos yhtään epäilyttää, niin kyllä silloin kandee palauttaa. Toisaalta, jos neuleen tarkoitus on olla toimistolla vain lämmittimenä, se varmasti ajaa sen asian, todella tyylikäs lämmitääjä kun on :)

    VastaaPoista
  16. Komppaan Shandia. Palauttaisin. Ei se paha ole, mutta muttia on minustakin turhan paljon. Harmaa on ihana vain jos se on yksiselitteisen kaunis sävy. Tietysti mustan ja valkoisen kanssa se ei pääse riitelemään, oli minkä sävyinen tahansa.

    VastaaPoista
  17. Minä palauttaisin neuleen, jos yhtään mietityttää.

    Itselleni en ehkä kelpuuttaisi, juuri mainitsemistasi syistä. Värin epämääräisyys, keinokuitujen määrä sekä hihat. Ostin itse vastaavanmallisen villatakin, jossa paksuhkot pönköttävät töpöihat. Takkia voi pitää toppatakin alla, mutta kevättakin alla hauikset näyttävät ylikehittyneiltä. Jos aikomuksena pitää neuletta takin kanssa, niin testaa ihmeessä sitäkin.

    Selectedin neule on tosi kaunis.

    VastaaPoista
  18. Upeita asuja! Hyvältä toi neulekin kyllä näyttää. Ymmärrän toki pähkäilyjäsi varsinkin materiaalin suhteen, sillä onhan se varsin epäekologista ostaa "kertakäyttöisiä" tai ainakin lyhyen aikaa siistiltä näyttäviä vaatteita. Tuulettelemalla ahkerasti ja pesemällä harvoin neule saattaa toki pysyä vallan siistissä kuosissa, joten kallistuisin pitämään.

    VastaaPoista
  19. neuletakki näyttää kuvassa hyvältä. mä ehkä sinuna pitäisin sen.

    VastaaPoista
  20. Uusi lukija täällä kommentoi että ei pidetä. Kivahan tuo on, tai oikeastaan "ihan kiva", mutta jos siihen ei rakastu, niin ei kannata ottaa.Tämä sääntö pitäisi munkin muistaa ostoksilla....:)

    VastaaPoista
  21. Harmaa neule näyttää tosi kivalta sun päällä. Laadusta ei sitten tiedä..mulla aina samoja ongelmia vaatteiden kanssa, ostaako vai eikö. Liian usein tulee kyllä huti ostoksiakin tehtyä, joten kannatan pitämistä vain jos omasta mielestäsi kymppiostos :).

    VastaaPoista
  22. Näytät kaikissa kuvissa törkeän hyvältä! :)

    VastaaPoista
  23. Salka: Fiksusti sanottu! Mutta kyllä tämä taitaa nyt enemmän epäilyttää kun ihastuttaa.. Hmm...

    Ami: Selkeä mielipide, kiitos! Muttia tosiaan taitaa olla liian monta. Ja kun olen kohta lähdössä reissuunkin niin sieltä saattaa löytyä vielä jotain kivempaa.. :)

    Piksi: Selectedin neule on kyllä nappi ostos. Tosin senkin kanssa venkoilin kaupassa vaikka kuinka kauan ennen kun osasin päättää. :)

    Angela: Erittäin totta tuo ekologinen ajattelu. Miten tämä vaatteiden osto voikin olla aina näin turkasen hankalaa.. :)

    I May Say: Kiitos mielipiteestäsi. Nyt kun pitää tuota kirjaa noista ostetuista vaatteista niin ahdistaa jos tämä neule vie uuden vaatteen paikan joltain vielä kivemmalta jutulta.. Kyllä mä teen itse elämästäni hankalan! :)

    Zana: Oikein, jos ei kolahda täysillä niin ei kannata tyytyä "ihan kivaan".

    Pöllö: Kiitos mielipiteestäsi! Musta alkaa tuntua että neuletakki lähtee palautukseen...

    Riksu: Jee! Kiitti kommentista, ilahdutit päivääni!

    VastaaPoista
  24. Repesin ihan täysin värikommentillesi valkoisesta. Itse vuosia mustaan pukeutuneena olen myös joutunut hetkellisen mielenhäiriön valtaan ja ostanut valkoisia ja harmaita vaatteita. Lieneekö kevät tulossa vai mistä on kyse. :)

    VastaaPoista