torstai 9. huhtikuuta 2009

Ensimmäinen neljännes

tunnetila: pohdiskelu

Muistattehan uudenvuodenlupaukseni? Saan ostaa tänä vuonna puolet viime vuonna ostamastani tavaramäärästä. Sääntö koskee siis vaatteita, kenkiä ja laukkuja. Muistin virkistämiseksi tässä vielä laskelmat viime vuoden lopusta.


Vuoden 2009 ensimmäinen neljännes (1.1.-31.3.) on takana ja ensimmäisen kvartaalin lukemat näyttävät seuraavaa:


Vaatesaldo näyttää hyvältä. Kiva ettei juuri mikään uusi juttu ole inspiroinut alkuvuodesta (paitsi jotain kivaa löytyi heti vuodenvaihteessa Thaimaan reissulta), mutta kenkä ja laukkuostoksia saan tehdä tulevan vuoden aikana aika niukasti. Tosin yhtään laukkua en tällä hetkellä tarvitse eikä kenkiäkään kaappini juurikaan kaipaa. Paitsi ne jo vuosia metsästämäni nilkkurit ja perusballeriinat ostan heti jos löydän, ja myös uudet tennarit olisi kiva saada. Talvikenkiä en tarvitse tulevana syksynä/talvena yhtään paria, joten perunkin nyt puheeni niukkuudesta ja totean, että ihan hyvältähän tämä näyttää!


Listoja ja suht tiukkaa kontrollia pitäessä tulee punnittua ostohalut huomattavasti tarkempaan kuin ennen. Kuten viime postauksessani mainitsin, niin viime viikkojen heräteostokset on palautettu kauppaan eikä ikävöimään ole jääty. Näin tiukan listan pitäminen on välillä hiukan ahdistavaa, mutta toisaalta taas tavoitteessa pysyminen (kun siitä olen täällä julkisesti teille kaikille kertonut!!) on mahtava tunne. Sitä paitsi jos tuntuu että löydän jotain niin upeaa että ostosaldoni paukkuvat loppuvuodesta yli niin so what! Itseäni vastaanhan tässä taistelen, mistään sen vakavammasta ei kuitenkaan ole kyse.

Kirppislaatikkoon on muuten kertynyt taas aika kasa myytävää. En ole vielä miettinyt mitä kirppiksellä myytyjen vaatteiden määrä tekee vuoden ostossaldolleni.. Lisäävätkö myydyt vaatteet ehkäpä uusien ostomahdollisuuden määrää? Tai sitten teen kuten tein viime keväänäkin: käytän koko kirppissaldon yhteen kivaan juttuun jota en muuten ehkä raaskisi ostaa. Pääsen kirpulla eroon viidestäkymmenestä vaatteesta ja saan tilalle yhden sitäkin kivemman ja laadukkaamman jutun. Viime keväänä ostin kirppikseltä tienaamillani rahoilla uudet Parikat.

No, se siitä pohdiskelusta. Anteeksi että kaadan niskaanne tilastoja ja epämääräisiä taulukoita. Tulen kuitenkin, halusitte tai ette, ilmoittamaan myös seuraavien kvartaalien saldon blogissani jotta tiedätte missä mennään, ja jotta saisin itse tsemppiä julkisessa tavoitteessani pysymiseen. Alla olevasta "päivän asu" -kuvasta voimme kuitenkin todeta, että listoista huolimatta tarvitsisin ehkä jo uusia vaatteita..


Päällä t-paita Gina Tricot, neuletakki H&M, housut Lindex, huivi H&M, kengät OIS, koru Asplund. Kuvan kengät sain muuten lahjaksi, joten ne eivät vähentäneet vuoden ostossaldoani. Näppärää, kiitos äiti!

13 kommenttia:

 1. Eipäs ois muuten pahempi idea tehdä tuollainen laskelma-jutsku... Että tsemppiä :) !

  VastaaPoista
 2. Voiskohan sitten osan vaatekiintiöstä käyttää kenkiin tai laukkuihin? ;)

  Mutta hyvin näyttää menevän! Ois ehkä hyvä itsekin alkaa pitää kirja, toistaiseksi pidän kirjaa vain menoista. Olen kyllä ollut niin pihi viime aikoina ettei ihan kauheen hullusti oo asiat mutta petrattavaa on aina!

  VastaaPoista
 3. Mun mielestä nää ostoraportit on kiinnostavia. Osittain tämän inpiroimana aloin jokin aika sitten kerätä kuitteja ostoksistani (siis ihan kaikista). Tavoitteena on kuukauden jälkeen katsoa, mitä menee mihinkin ja missä voisi petrata. Ihan tervehenkistä välillä pohtia omaa kulutustaan :).

  VastaaPoista
 4. Hmmm, aika hyvin sujuu tuo puolittaminen!

  Et kai palauttanut tuota Ord. nahkalaukkua, sehän on tosi hyvännäköinen?! Paljonko se maksoi?

  VastaaPoista
 5. Näähän on mielenkiintoisia! Välillä pistää miettimään myös omaa kulutustaan.. Grh..

  VastaaPoista
 6. Ei haittaa ollenkaan, päinvastoin, tätä tavoitteen saavuttamistasi on tosi kiva seurata!:-) Voisi itsekin pitää tuollaista laskuria, ihan mielenkiinnon vuoksi ja tekisi mieli lisätä siihen vielä, että kuinka paljon rahaa mihinkin on mennyt... :-) Varmaan pyörtyisin vuoden lopussa:-D

  VastaaPoista
 7. Anonyymi9/4/09 12:24

  En itse asiassa edes tiennyt uudenvuodenlupauksestasi :) Mutta nyt kun tiedän, nin hyvältä näyttää! Äläkä turhaan pyytele anteeksi näiden tilastojen julki laittamista, tämähän on vain mielenkiintoista! ;) Voisin kokeilla itsekin jotakin samantapaista...

  VastaaPoista
 8. Iris: Kiitos tsemppauksesta, oikein jännittää miten pärjään edessä olevat ulkomaanreissut ja tulevan kesän alennusmyynnit näiden listojeni kanssa.. :)

  Rva Herttainen: Voisi... ;) pihiys on hyvä, mutta juuri vaateja asustejutuissa saatan heittäytyä välillä aika höveliksikin.. :)

  Midinetti: Kiva ettette aivan puudu kuiviin raportteihini. :) Mustakin tämä kulutuksen tarkkailu on tervettä ja siksi aloitin prosessin jo puolitoista vuotta sitten. Pitkällä tähtäimellä tulee paras tulos. Tai ainakin ankarin koulu.

  Joy: Kiitos! :) En toki palauttanut O&R:n laukkua!! Ostin sen tämän kuun puolella eli se ei kuulu ensimmäisen neljänneksen saldoon. :)

  Mikkan: Hyvä jos antaa miettimisen aihetta.. ;)

  heini: Mulla on noissa listoissa myös merkattuna jokaisen ostoksen hinta, eli tiedän miten paljon meni noihin ostoksiin rahaa viime (ja tänä) vuonna. Mutta se on sen verran kamala luku etten julkaise sitä täällä. :)

  Johanna: Kiva ettei ihmiset lyttää raporttejani. Saan niiden julkaisemisesta itsekin tsemppiä yrittää pärjätä koitoksessa paremmin.

  VastaaPoista
 9. Perusballeriinoja minäkin etsin, jo vuoden päivät ainakin, eikä vielä ole tullut vastaan niitä, jotka haluaisin. Siis miten se voi olla niin vaikeaa? En kai minä nyt niin paljon niiltä vaadi: kärki ei saa olla terävä vaan sopivasti leveän pyöreä, mallin täytyy kaunistaa jalkaterää muutenkin, nahkan on ehdottomasti oltava hyvälaatuista ja herkkähipiäisiä jalkojani hellivää ja koon täytyy olla just eikä melkein. Jos löydät itsellesi sopivat, raportoithan heti, makumme näyttäisi menevän kovasti yksiin.

  Leppoisaa pääsiäistä, toivottavasti ilmat suosivat!

  VastaaPoista
 10. Hienoa, että jaksat raportoida ostoksistasi. Mielenkiinnolla odotan seuraavaa kvartaalitilastointia =)

  Hyvin on mennyt ostosten kanssa, koska olet selvinnyt jo yksistä alennusmyynneistä ja tilastot näyttää hyvältä.

  Taisin bongata kuvasi Nelliinan blogista ja tyylisi näytti luonnonvalossa vielä paremmalta.

  VastaaPoista
 11. Ami: Tismalleen! Mäkään en ymmärrä miten en löydä täydellisiä balleriinoja. Kaupat on täynnä erilaisia versioita mutta mikään ei ole hyvä. Ahdistavaa... Mukavaa pääsiäsitä sinullekin!

  Piksi: Heh, kerrankin kuva asustani josta saa selvää. Vaikkakin kuva on heilahtanut ja tuijotellaan maahan.. Mitähän mielenkiintoista siellä näkyy..? :D
  Mutta kiva että raportit kiinnostaa, niitä täältä pesee. :)

  VastaaPoista
 12. Onpa ihana asu! Ei tarvi uusia vaatteita :D Vaikka tuollainen vaatekirjanpito voisi olla ihan hyödyllinen juttu, tulisi ehkä tarkemmin harkittua joka ostosta :)

  VastaaPoista
 13. Bea: Kiitos! Ja olipa kiva "kuulla" sinusta pitkästä aikaa! Vaate- ja asusteostosten listaus on näppärää, mutta onnkesi et aloittanut sitä tänä vuonna. Olisi ollut hieman haastetta pukeutua esim. vanhoihin farkkuleggareihin. :D

  VastaaPoista