perjantai 17. huhtikuuta 2009

Laput kiinni

tunnetila: nolous

Omantunnon kysymys: löytyykö vaatekaapistasi vaatteita, joissa on vielä hinta- ja muut laput kiinni vaikka vaatteen ostamisesta on jo pidemmän aikaa?
Hävettää myöntää, mutta omaa vaatekaappia läpikäydessäni löysin muutamia vaatteita, jotka ovat roikkuneet kaapissa ja odottaneet käyttöönpääsyä jopa vuoden. Kamalaa tuhlausta! Nyt kun hankin vaatteita huomattavasti vähemmän kuin ennen, olisi aika ottaa vanhat, vielä käyttämättömät vaatteet aktiiviseen kulutukseen. Tosin yksi syy käyttämättömyydelle on se, että olen hankkinut joskus niin juhlavia vaatteita, ettei minulle ole tullut kertaakaan tilaisuutta käyttää niitä.

Ensimmäisessä kuvassa päälläni hame, jossa roikkuu edelleen hintalappu kiinni. Tämä hintalappu tosin on niin upeaa katseltavaa ettei sitä ehkä kannata edes irrottaa: hameen ovh. 245€, hinta nyt 10€! Ostin hameen aika tarkalleen vuosi sitten Marimekon Ystävämyynnistä ja kirjoitin silloin blogiini edelleen ajankohtaiset ohjeet Ysmyilyyn. Marimekon Ystävämyynti on taas ensi viikolla, eli lukaise vuosi sitten kirjoittamani ohjeet ja ryntää paikalle!


Ensimmäisen kuvan asu: nahkainen kaulavaate kirppis, korsetti InWear, hame Marimekko/Jaana Parkkila Raiat1, kengät Pastille Paris. Kuvan hameen lisäksi en ole koskaan käyttänyt nahkaista kaulavaatetta, enkä muistaakseni noita kenkiäkään täällä Suomessa. Mutta ihanaa, kohta on kesä ja saan kauniit kenkäni käyttöön. Mutta hameen vaatimaa juhlavaa tilaisuutta ei taida olla edelleenkään tiedossa, joten tämä wannabe Tarja Turunen joutuu takaisin henkariin.


Seuraavassa asussa päällä niin ikään samoista Ystävämyynneistä mukaan lähtenyt Jaana Parkkilan puuvilla-satiinitoppi. Hintalappuineen, hintaa tälläkin 10€. Ohutolkaimiset topit ovat mielestäni niin juhlavia, varsinkin jos materiaali on hohtavapintaista satiinikudosta, että niitä ei ihan arkena pidetäkään. Paitsi kaiken kanssa hauskalta näyttävien Elloksen (taitaa muuten olla tilattu Josefssonin puolelta) porkkanahousujen kera. Voin kertoa yllättyneeni täysin kun kokeilin musta-harmaata toppia röntöstelyhousujen kanssa. Kokonaisuus näytti hauskalle! Hopeanharmaat sandaalit tekevät asusta lähes salonkikelpoisen. Tai ainakin baariin tällä asulla voi mennä, vai?


Kolmannessa asussa hintalappua kantavat edelleen Kaffen puuvillainen taskutunika, sekä useampi vuosi sitten Tukholmasta H&M:ltä ostettu koru. Koru on hauska enkä yhtään tiedä miksen ole käyttänyt sitä.. Ehkä olen kokonaan unohtanut sen olemassaolon. Hävettää.. Tunikan ostin viime kesän viimeisinä lämpiminä päivinä enkä ehtinyt käyttää sitä kertaakaan, mutta uskon, että tulevana kesänä siitä tulee suosikkivaatteeni. Väljyys, keveys, laskeutuvuus, rypistymättömyys ja taskut, mitä muuta voi toimivalta kesävaatteelta toivoa? Kuvan balleriinat Marc by Marc Jacobs.


Näiden käyttämättömien vaatteiden lisäksi kaapista löytyi kaksi hihatonta toppia jotka ostin viime kesänä. Ne roikottavat hintalappua niskassaan ihan siitä syystä, että ne ovat jonkin värisiä. Toinen on kirkkaanpunainen ja toinen on kuviollinen (Marimekko by H&M). Päätin topit ostaessani vakaasti, että nyt alan käyttää värejä, ihan kesän kunniaksi. Niin varmaan... Hah hah... *katkeraa ja väkinäistä naurua*

15 kommenttia:

  1. Voi kyllä..Valitettavasti hintalapullisia vaatteita on kaapissa. Nyt nolottaa. Usein ne ovat olleet sellaisia heräteostoksia, että kun on halvalla saanut, niin miksikäs ei. Yleensä aina jäävät käyttämättä. Miten sitä oppisi olemaan tarkempi ja harkitsevaisempi ostoksissaan? Nuo Marimekot sentään ovat arvokkaita ja nehän voi aina myydä eteenpäin, jos ei käyttöä synny. :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä löytyy, ihan liikaa. Usein ne ovat vaatteita, jotka kaipaisivat jonkin juhlavamman tilaisuuden, kuten vaikkapa tavallisen baari-illan. ;) En ole vielä oppinut ajatukseen, että pitsihörhelöitä ja muita voisi käyttää arkenakin.

    VastaaPoista
  3. Anna-Maria: Ihanaa että muutkin tunnustavat olevansa samanlaisia hamstereita. :) Ja että muitakin hävettää.

    Olga: Ihan sama juttu, moni vaate tuntuu olevan "liian hieno" käytettäväksi. Heh, tavallinen baari-ilta on kyllä minullekin aika erikoinen juhlatilaisuus. :)

    VastaaPoista
  4. Tunika on ihana<3

    VastaaPoista
  5. Heini: Kiitos! <3 Tulis vaan se kesä.. ;)

    VastaaPoista
  6. Onpa hassua, kun yritin googlata Asplundin nettikauppaa ja etusivulle pamahti viis siun kirjotusta:D Onks siulla sisäpiiritietoa, että toimittaako ne ulkomaillekki vai kannattaako jättää suosiolla tilaaminen siihen ku tuun takas Suomeen? Tekis vaan mieli tilata se plussa jo nyt ni se ois ilosesti oottamassa Skoteissa ku pääsen sinne takas;D

    VastaaPoista
  7. Kyllä löytyy joo, myin viimeksi niitä kirpparilla :)

    Tuo valkoinen tunika on ihana.

    VastaaPoista
  8. Suhkur: Ohoh! Varsinainen Asplundin lähetti tällä... :) Luulisin, että toimittavat myös ulkomaille, ainakin noin pienen tilauksen, mutta jos eivät, niin mä voin ihan hyvin hakea sinulle korun ja laittaa postiin. Laita mulle vaikka yksäriä jos kiinnostaa!

    Melina: Samat sanat! Itsekin olen myynyt niitä kirppiksellä mutta viimeksi yksi nainen tiedusteli mitä vikaa tuotteessa on kun on laput vielä kiinni.. Oli noloa sanoa ettei mitään mutta en vaan ole käyttänyt sitä.. :)

    VastaaPoista
  9. Yksi lapullinen löytyy, mutta odottaa sopivaa vuodenaikaa. Ostan nykyisin vaatetta pääosin suoraan pitoon. Nuorempana tuli hamstrattua tuota siistimpää kampetta, jos sattu tekemään löytöjä.

    Kantapään kautta jo oppinut, että juhlavampi vaate kannattaa ostaa vasta kun todellinen tarvis. Muoti muuttuu ja mieli siinä samassa, jotta niitä sitten oikeasti viitsisi pitää.

    Mutta niiden erittäin harvinaisten baari-iltojen/ulosmenojen kanssa tuleekin sitten aina ongelma. Mitään mukamas ei ole ja arkivaate tuntuu tylsältä. Olen ratkaissut ongelman somistamalla arkikamppeet uudella huivilla/korulla/käsilaukulla, joilla myöhemminkin sitten käyttöä.

    VastaaPoista
  10. Piksi: Mahtavaa, vain yksi lapullinen vaate mutta sillekin on jo suunniteltu käyttötarkoitus. Loistosuoritus! Ja myös tuo arkivaatteiden somistaminen juhlaan koruilla yms. on kullanarvoista kun sen ymmärtää. Niitä biletoppeja kun tulee käytettyä todella harvoin.

    VastaaPoista
  11. Ylpeänä ilmoitan, että juuri tällä hetkellä ei lapullista vaatetta kaapista löydy! :D No, onhan niitä vuosien varrella tullut omistettua, mutta käyttämättömät/pieneksi jääneet vaatteet tuppaavat menemään eteenpäin pari vuotta nuoremmalle serkulleni.

    Totta kai kaapista löytyy niitä vaatteita joita käyttää viikottain, ja sitten taas niitä, joita käyttää harvemmin... mutta käytössä jotakuinkin kaikki! :D

    VastaaPoista
  12. Johanna: Vau, upeeta! Tuohon täytyy itsekin pyrkiä.. :)

    VastaaPoista
  13. Löytyy, ihana kynähame halkiolla, joka on ostettu ehkä kolme vuotta sitten ja johon allekirjoittanut edelleen toivoo jossain vaiheessa mahtuvansa.... Pari toppia ja yksi hame, joissa hintalaput roikkuvat pari vuotta löysivät talvella tiensä vihdoin kirppiselle ja sitä kautta parempaan kotiin mutta tuosta kynähameesta en raski luopua. Samaa sarjaa löytyy myös jakku ja shortsit

    VastaaPoista
  14. Onko sinulla tarkempaa tietoa, että koska ja missä marimekon ysmyt ovat? mahtavatko olla vielä ensi vkon sunnuntaina...?

    VastaaPoista
  15. Kay: Ihanaa että muillakin on samoja ongelmia! En ymmärrä miksi tulee ylipäänsä ostettua vaatteita, jotka joutavat laput kiinni kirppikselle myyntiin?! Jos niistä ei tykkää niin miksi niitä ostaa? Ja miksei noista ostoksista koskaan opi?! :) Tsemppiä hameeseen mahtumiseen.. :)

    Anonyymi: Marimekon Ysmyt on kaikissa Marimekon tehdasmyymälöissä ympäri Suomen ensi viikolla 22.-26.4. (ke-su). Ke ovet on auki kanta-asiakkaille ja sunnuntaina auki on liikkeet valtateiden varsilla, esim. Virroilla, Kiteellä, Humppilassa ym. Muut liikkeet (esim. mielestäni suurin ja paras jossa olen itse käynyt, eli Herttoniemi) ovat normaalisti sunnuntaina kiinni.

    VastaaPoista