lauantai 11. huhtikuuta 2009

Outoako?

tunnetila: epäusko

Luin hetki sitten artikkelin laman runtelemasta Amerikasta, jossa lähes kaikkien muiden ylellisyystuotteiden myynti on romahtanut, mutta huulipunien osto on lisääntynyt valtavasti. Vaikka elämä ympärillä horjuu ja äveriäisyyden kulissit romahtelevat, niin huulipunaa täytyy naisilla olla! Kirkkaat värit tuovat kasvoille näyttävyyttä, piristävät mieltä ja saavat näyttämään huolitellulta, kaikesta taustalla vellovasta kaaoksesta huolimatta. Ajattelin artikkelin luettuani piristää myös omaa päivääni huulipunalla. Asuntomme ylösalaisin tornadon lailla kääntänyt etsintä tuotti seuraavan tuloksen: minulla ei ole yhtään huulipunaa! Pidän toki kengistä, laukuista, koruista, ruusuista, parfyymeista, suklaasta ja shampanjasta, mutta tajusin huulipunaa etsiessäni että kaapistani puuttuu yhtä sun toista naiseuteen liitettävistä asioista. Kurkataanpa peilikaappiini tarkemmin.

Tässä kuvassa näette kaikki hiusten muotoilutuotteet joita kaapistani löytyy.


Noin, yksi matkakokoinen hiuslakka, Alternan Caviar Working Hair Spray. Tämäkin purkki on kestänyt käytössäni jo pari vuotta ja sitä on vielä runsaasti jäljellä. Silloin tällöin kyllästyn päätämyöten valuviin hiuksiini, tuperaan niitä vähän ja suihkautan lakkaa päälle. Siihen hommaan tätä lakkaa on käytetty nyt pari vuotta ja tullaan käyttämään niin pitkään kuin lakkaa riittää. Tykkään kyllä kyseisestä hiuslakasta, se ei jätä hiuksia tahmeaksi eikä tee kampauksesta kivikovaa.

Seuraavassa kuvassa esittelen kaikki kajal-kynäni ja kulmavärini.


Jep, minulla ei huulipunakatastrofin lisäksi ole myöskään yhtään kajal-kynää, ei kulmaväriä, ei ripsentaivuttimia eikä hiusten muotoiluun käytettäviä suoristus- tai käherrysrautoja. Meinasin sanoa ettei minulla ole edes hiustenkuivaajaa, mutta silloin olisin narrannut. Muistan nimittäin saaneeni hiustenkuivaajan lahjaksi kesätyöpaikastani vuonna 1995. Tuo kuivaaja minulla on edelleen, kun vain muistaisin missä...


Kaupungilla ja töissä ihailen naisia joilla on hiukset hyvin ja kasvoillaan huoliteltu meikki. Iltatapahtumissa upeasti laittautuneet naiset saavat minulta kateellisia katseita. Käyn säännöllisesti kasvohoidoissa ja ihonpuhdistuksissa jotka maksavat vuodessa satoja euroja. Miksen siis ostaisi yhtä parin kympin huulipunaa ja edes yrittäisi näyttää kauniimmalta ja huolitellummalta päivittäin? Miksen laittaisi hiuksiani muutenkin kuin ponnarille tai niskasykerölle pesun jälkeen? Saan syyttää vain itseäni jokaisesta kateuden aiheuttamasta pistoksesta jonka aina huoliteltu työtoverini saa aikaan.

Hämmästyttikö surkea meikki- ja käherrystarvikevalikoimani vai myönnättekö olevanne samanlaisia hunsvotteja laittautumisen suhteen? Tämän tunnustuksen jälkeen ymmärrätte muuten varmaan miksi pidän blogiani kasvottomana ja päättömänä. :)

13 kommenttia:

  1. Tutulta näyttää. Minulla on kaksi huulipunaa, tullut clinquen rasvojen kylkiäisenä. Ja ei yhtään kulma/kajal kynää. Ensimmäisen meikkivoiteeni hankin pari kuukautta sitten, ja sekin taitaa jäädä käyttämättä ennenkuin pilaantuu. Hiusaineita on muutama enemmän kuin sinulla. Hiusmalli on onneksi niin helppo, että se on kuosissa nopsaan.

    Mutta kenkiä ja käsilaukkuja ja kasvorasvoja on sitten vaikka muille jakaa =))

    Ei kaikkien tartte näyttää samalta =). Toistaiseksi tällä "luonnonkauniilla" lookilla on pärjätty =D.

    VastaaPoista
  2. hunsvotti! mä pelastan tilateen sitten epätarkalla kameralla. mulla tosin _on_ säkillinen kaiken maailman naamapakkeleita, mutta mitään muuta kuin todella karua perussettiä en vaan osaa. enkä senkään vertaa arkiaamuisin.

    VastaaPoista
  3. Oh! Mä yllätyin ja todella! Nauratti kyllä se kajalkokoelma kuva :)

    Itse en vois elää ilman kulmaväriä ja se onkin ehdottomasti tärkein meikkituotteeni, ilman sitä olen täysin kulmakarvattoman näköinen. :D
    Myös hiusten suhteen olen "säätäjä" joten laitetta ja härpäkettä löytyy aasta veehen. Muotoilutuotteita tosin nykyään ei oo ponnekaasullisessa muodossa yhtään ihan vaan siksi, että en halua niitä ponnekaasuputeleita käyttää.

    Kotiäitinä EI oo varaa käydä kasvohoidoissa usein ja niissä kävisin tosi mieluusti, kuten myös värjäyttämässä kulmani jatkuvasti jos olis pari sataa enemmän kuussa:)

    Mutta ihmistä joka käyttää sellaisia materiaaleja vaatteissa kun sinä ja osaa niitä myöskin huoltaa ei voi missään nimessä sanoa hunsvotiksi! :D

    VastaaPoista
  4. oho! oon aina luullut että mulla on vähän hiustuotteita ja meikkejä :D
    toisaalta, mäkin pärjäisin vallan mainiosti pienemmällä varastolla kuin mulla nykyään on.

    VastaaPoista
  5. Hih, mä todellakin yllätyin :D Itse tosin olen alkanut meikkiminimalistiksi, ripsari, rajauskynä, meikkivoide sekä kumlaväri saavat rittää. Jos muistan, niin lisään päivän mittaan kyllä puuteria jne...mutta kauas ollaan menty ajoista, jolloin laitettiin luomivärit, poskipunat jne..:,

    VastaaPoista
  6. Mä olen kyllä aikamoinen naturellielli, päivittäin naamalle pääsee vain ripsari ja toooosi harvoin meikkaan muuta. Vieläkin on korkkaamatta joskus syyskuussa ostamani meikkivoide, kun häämeikkiin meikkaaja käyttikin niitä sen omia meikkejä (vain ripsari oli mun oma). No, nyt toukokuussa meikkaan itteni joten pääsen käyttään sitä ja muita meikkejä ;) Hiustenkuivaajakin mulla on, semmonen oranssi jostain 70-luvulta, piti kyllä sitäkin penkoa kun kaveri saunomisen jälkeen muutama viikko sitten kyseli. En ite koskaan käytä, annan hiusten kuivua itsestään.

    Nyt oon vähän noihin kynsiin satsannut ja kävin jonkun suosituksesta ostamassa lasiviilan ja jotain kynsinauhaöljyä. Niitä täällä nyt hämmästelen :D

    VastaaPoista
  7. Piksi: Hei, toinen hunsvotti! :) Mä toivon myös että ripsiväri ja ihon epätasaisuudet peittävä ja ihoa ilmansaasteilta suojaava meikkivoide riittävät arkipäivän kaunistautumiseen.

    Tiiti: Ja lisää hunsvotteja! Mä nukun mielummin 10 min pidempään kuin käytän tuon ajan ehostamiseen. Tosin töissä se aina kaduttaa kun aina laitettu työkaveri pyyhältää paikalle. :)

    Niina Än.: Kiitos, ihanasti sanottu! <3 Minulla on luonnostaan pikimustat kulmat ja ripset ja vastaavasti hyvin vaalea iho, joten kulmien nyppiminen kuosiin riittää. Onneksi, en nimittäin osaisi tehdä kulmakynällä mitään, paitsi tuhoja! :)

    eve: Vähälläkin meikillä tulee toimeen. Sen huulipunan päätin kyllä nyt tarvita ettei ihan maine mene. :)

    Salka: Voi ei, toivottavasti en järkytä teitä kaikkia liian syvästi. :) Mä ostin ihania MACin luomivärejä Thaimaasta ja olen käyttänyt niitä muutaman kerran. Ne on niin ihania tuotteita että niihin voisi jäädä koukkuun, mutta helposti kuivuvat luomeni eivät kestä usein meikkaamista. Tyhmää kun kerrankin haluaisin meikata vähän enemmän. :(

    Rva Herttainen: Hih, postauksen julkaistessani tulit heti mieleen. Ajattelin, että sinulla on varmaan vielä vähemmän meikkejä mitä minulla ja taisin olla oikeassa. :)

    VastaaPoista
  8. Oletkin tosiaan minimalisti!!

    Mulla on kaapit pullollaan jos jonkinmoisia alennuksista ostettuja meikkikyniä ja punia...

    VastaaPoista
  9. Joy: Oi, hienosti sanottu! Minimalisti kuulostaa paaaaljon paremmalta kuin epänaisellinen surkimus joka ei osaa meikata tai laittaa hiuksiaan upeasti. :)

    VastaaPoista
  10. Aikojen huonontuessa naiset koettavat piuristää itseään edullisilla keinoill, esim. 30-luvubn lama-aikaankin myydyin kosmetiikkatuote oli kirkkaanpunainen huulipuna.

    Kosmetiikkafriikki ilmoittautuu. Minä olen niitä ihmisiä, jotka eivät edes roskia vie ulos ilman meikkiä. Arkena meikiksi saattaa riittää pohjustus + ripsari + huulikiilto tai -puna, mutta aika usein laitan myös luomiväriä, rajauksen ja varjostuksia. Vähän fiiliksen mukaan.

    Vaikka naamaa puunaan, hiuksiin on onneksi löytynyt malli, joka ei tarvitse niin paljon aineita ja aikaa, pöyhiminen + lakka riittää useimmiten.

    Ja jos oikein kiire tulee, kotoa löytyy valikoima aurinkolaseja ja päähineitä, joill pelastaa tilanteen ;D

    VastaaPoista
  11. Shandi: Sinulla on hiuksissa niin kiva ja näppärä malli että se saa melkein harkitsemaan uutta kampausta. Minulla on on ollut pitkät hiukset oikeastaan koko ikäni enkä osaa kuvitella itseäni lyhyemmissä hiuksissa.

    VastaaPoista
  12. No kyllä mäkin olen aika nirso huulipunan suhteen, mutta sinulla taitaa olla silti enemmän tilaa kylppärin kaapissa ;)

    VastaaPoista
  13. Ilona: No jaa, kylppärin kaappi on kyllä aika täynnä koska meikeistä viis, mutta ihonhoitotuotteita ja jos jonkin sortin rasvapurnukoita sieltä löytyy pilvin pimein.. :)

    VastaaPoista