tiistai 20. marraskuuta 2012

Hyväntekeväisyyttä

tunnetila: auttamisen halu

Hirmumyrsky Sandysta on vähän yli kolme viikkoa ja osa ihmisistä on edelleen ilman sähköä. Jos rannikolla sijainneet talot eivät täysin tuhoutuneet myrskyn voimasta ne ovat näiden viikkojen aikana homehtuneet asuinkelvottomiksi. Uutisissa näytetään päivittäin kodittomaksi jääneitä ihmisiä ja ihmisiä joiden omaisia kuoli myrskyssä. Toki olen onnellinen kun selvisimme koettelemuksesta ainoastaan neljän päivän sähkökatkolla, mutta tuntuu ihan hirvittävän pahalta olla se hyväosainen turisti joka työkseen kiertelee tilaisuuksissa juomassa kuohuviiniä ja tutustumassa luksusmerkkien uusiin tuotteisiin.

Olen miettinyt pääni puhki miten voisin auttaa. Sandyn uhreille on järjestetty laajoja keräyksiä jonne on voinut lahjoittaa mm. talvivaatteita ja keittiötarvikkeita. Meillä on mukana hyvin vähän vaatteita, lämpimiä vaatteita ei juuri lainkaan, emmekä voi lahjoittaa asunnostamme mitään sillä emme omista yhtäkään tavaraa täältä. Pieniä rahallisia lahjoituksia olen antanut keräyslippaisiin, mutta matkamme alkaa olla jo lopussa ja tänne varatut rahat alkaa olla vähissä itselläkin. 

Joogakouluni Yoga High järjesti pari viikkoa sitten tempauksen, jossa koululta kerättiin ryhmä halukkaita auttajia ja porukalla lähdettiin kiertämään tuhoutuneita alueita ja päästiin auttamaan mm. vanhuksia jotka eivät pääse itse käymään kaupassa tai apteekissa hakemassa lisää lääkkeitä. Ilmoittauduin innokkaana mukaan hankkeeseen mutta osallistumiseni kaatui siihen, etten tiennyt mitä matkailijavakuutukseni korvaisi jos minulle sattuisi noilla alueilla jotain. Voi vitsit että harmitti kun muut läksivät auttamaan ja minä jouduin jäämään kotiin. Harvoin on ollut noin avuton olo.

Viime viikolla löytyi vihdoin tapa jolla pystyin kantamaan edes pienen korteni kekoon ja lahjoittamaan vähän enemmän rahaa Sandyn uhreille. CFDA (Council of Fashion Designers of America), VOGUE ja Tory Burch -säätiö järjestivät Designer Salen jonne suunnittelijat lahjoittivat tuotteitaan myyntiin. Alennukset olivat vähintään 50% ja koko myyjäisten tuotto lahjoitettiin Sandyn uhreille. Tapahtuma oli ihan huikea ja olen onnellinen että sain osallistua siihen! 

Ostin myyjäisistä Tory Burchin mustan, hyvin simppelin käsilaukun joka näytti heti omalta. Tykkään laukusta paljon, ja entistä enemmän kun muistan että hankkimalla laukun olen tehnyt hyvää. Toki tiedän että design-tuotteiden shoppailu on jälleen hyväosaisten tapa auttaa, mutta parempi kai sekin kuin olla kokonaan auttamatta, vai mitä sanotte?  

2 kommenttia:

  1. Autoit omalla tyylilläsi ja se on hienosti tehty :) Parempi tosiaan auttaa vaikka noin, kun on rajalliset mahdollisuudet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi! <3 Tuosta auttamisesta tuli kyllä tosi hyvä mieli!

      Poista