tiistai 5. helmikuuta 2013

Kaksi aamiaista

tunnetila: tyytyväisyys

Image and video hosting by TinyPic

Kun en saanut hotellilla aamiaista oli ruokaa haettava muualta. Blogini lukijat olivat jo vinkanneet minulle Kööpenhaminan olevan brunssien mekka ja yksi kahviloista kuulosti jo etukäteen niin ihanalta (sitä luonnehdittiin mm. New York -tyyppiseksi) että marssin sinne heti ensimmäisenä päivänä. Granola Cafe sijaitsee Fredriksbergissä osoitteessa Værnedamsvej 5 ja täytyy sanoa että paikka oli kaiken hehkutuksen arvoinen. 

Saapuessani perille (vähän kahdentoista jälkeen, minulla oli heti aamusta ihan muuta puuhaa) aamiaisaika oli jo ohi, joten kokosin listalta omavalintaisen brunssin. Kasvisleipä tomaatilla, mozzarellalla ja avocadolla, mansikkainen smoothie ja tee maistuivat todella herkullisilta (kuvassa yllä). Kasvisleipä oli varmasti yksi parhaista joita olen koskaan syönyt.

Kahvila oli tupaten täynnä ja ihmiset jonottivat pöytiin aika pitkään. Yksin matkustamisessa on se hyvä puoli että pääset usein jonon ohi ja yksi ihminen saadaan mahtumaan sisälle suurempaa ryhmää paremmin. Odotin pöytääni kymmenisen minuuttia mutta tuota ruokaa olisin odottanut kyllä pidempäänkin. Valtavan hyvää!    

Image and video hosting by TinyPic

Seuraavana aamuna päätin mennä brunssille ensimmäiseen kivaan paikkaan joka tielleni sattuu. Olin menossa Danish Design Centeriin ja ajattelin piipahtaa ennen tulevaa muotoiluähkyä aamiaisella. Aivan DDC:n lähellä huomasin viihtyisän näköisen kahvilan nimeltä Cafe Bar Oscar. Kurkkasin sisään ja kun huomasin että pääsen aamiaiselle takkatulen ääreen marssin tyytyväisenä sisälle. 

Brunssitilaukseni vastaanotti ehkä maailman kaunein ja suloisin nuori mies. Jäin välillä oikein tuijottamaan nuorukaista, niin kaunis hän oli. Valtasin itselleni pienen pöydän ravintolan takaosasta ja aloin katsella ympärilleni. Jumalaisen kaunis nuori tarjoilija, muutamassa pöydässä pari yksinäistä, hyvin tyylikästä miestä aamiaisella ja kaikissa muissa pöydissä niin ikään hyvin viehättäviä ja huoliteltuja miespareja. Hups, paikan ainoana naisena tunsin oloni yhtäkkiä vähän vaivaantuneeksi. Kaivoin puhelimeni esiin ja googletin kahvilan. Ding ding, Cafe Bar Oscar on yksi Kööpenhaminan suosituimmista homobaareista.

Brunssini (kuvassa yllä) oli herkullinen (amerikkalaiset pannukakut oli parempia kuin amerikassa olen koskaan maistanut!) ja harvoin olen päässyt nauttimaan noin komeasta miesseurasta, kerralla yhden kokonaisen baarin verran. Eipä olisi päivä juuri paremmin voinut alkaa!

6 kommenttia:

 1. Hihii, ihanalta kuullostaa eksyminen tuohon kahvilaan. Toivottavasti maltoit rauhassa nauttia brunssista ettet alkanut kiiruhtamaan pois "väärästä" paikasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! Ensin tuli sellainen olo että mitä mä täällä teen, mutta sen jälkeen uppouduin istumaan pehmeälle sohvalla ja nautiskelin brunssiani yli tunnin. :) Ajattelin että täällä jos missä ollaan suvaitsevaisia ja olen ihan yhtä tervetullut paikkaan kuin muutkin paikan asiakkaat. Toki minusta saatettiin ajatella "Typerä turisti!", mutta mikäpä siinä. :)

   Poista
 2. Oijoi, näyttääpäs HYVÄLTÄ molemmat! Miten se Köpis on tuntunutkin niin "lähellä olevalta paikalta" että sinne ei ole tullut tehtyä reissua (kuulostaa varmaan oudolle?). Mutta nyt kyllä olen niin monelta saanut virikkeitä Köpiksen reissua varten, että sinnehän täytyy melkein sitten varata viikonloppureissu :) Viikonloppu varmasti riittää mukavaan tutustumiseen ja brunssailuun? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat annokset oli kyllä ihan mieletömän hyviä!

   Mulla on ollut sama juttu Köpiksen knassa. Olen halunnut sinne vuosikausia, mutta jotenkin aina kun lähtee matkalle niin silloin lähtee jonnekin paljon kauemmas. Sanoinkin juuri miehelleni että voimme jatkossa tehdä viikonloppupyrähdyksiä Tukholman sijaan Kööpenhaminaan. Lentomatka kestää 1h 25min eli vain vähän pidempään kuin Ouluun. :D

   Poista
  2. hei juuri näin, mahtavaa! :D Viikonloppupyrähdyskin piristää niin kummasti! Mulle Berliini on sellainen "pelastus lähellä" kohde ollut :) Nyt sitten varmaan Köpistä suunnittelemaan, krooninen matkakuume kun vaivaa :)

   Poista
  3. Voi Sanna, me kärsitään samasta sairaudesta... Tuo jatkuva matkakuumeilu tulee valitettavasti välillä aika kalliiksi... ;)

   Poista