tiistai 12. helmikuuta 2013

Muotia ja ostoksia Kööpenhaminassa

tunnetila: muistelu

Image and video hosting by TinyPic

Syy toissa viikonlopun Kööpenhaminan reissulleni oli piipahdus Kööpehaminan muotiviikoilla. Viimesyksyinen järjetön juoksentelu pää kolmantena jalkana New Yorkin muotiviikoilla oli kuitenkin vielä niin tuoreessa muistissa, että tällä kertaa pidin kohtuuden mielessä ja pyrin yhdistämään viikonlopun ohjelmaan muotiviikot ja lomailun yhtä lailla. Onnistuin tavoitteessani täydellisesti. Näin muotia, mutta koin myös kaupungin ja sen eri osia niin hyvin kuin viikonlopun aikana voi ehtiä kokemaan.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Muotia minulle tarjosi isot muotimessut Galleryssä ja 2or+byYATin näytös Kööpenhaminan vanhassa pörssissä. Suomesta mukana messuilla oli YATin lisäksi Katri/n, Lumi, R/H ja Marimekko. Tutkailin messuosastolla Katrin ensi syksyn mallistoa hieman tarkemmin ja voi vitsit sentään, mallistossa on taas ainakin yksi niin kiva juttu että se täytyy hankkia itselle heti kun vaatteet ilmestyvät liikkeisiin. Mustaa, monikäyttöistä ja lämmittävää. Enpä juuri muita ominaisuuksia lempivaatteeltani yleensä kaipaa.

Satuin Kööpenhaminaan hyvään aikaan, sillä juuri kyseisenä lauantaina Köpiksessä järjestettiin valtava muotikirppis. Suuri kulttuuri- ja vapaa-ajankeskus Korsgadehallen oli täynnä kööpenhaminalaisia tyttöjä ja naisia myymässä vaatteitaan ja voih mitä vaatteita tarjolla olikaan! Tanskalaiset merkit Malene Birger, Rützou, DAY Birger & Mikkelsen, Selected Femme jne. pursusivat jokaselta pöydältä. Mukana oli myös paljon Acnea, Isabel Marantia, Louboutinia, Vuittonia ja niin edelleen. Valikoima oli ihan hullu, oikeasti! 

Ostin itse kirppikseltä pari peruspaitaa, mutta se määrä mitä useimmat ihmiset ostivat vaatteita, kenkiä, laukkuja ja muita asusteita laskettiin muovikasseissa. Olisin varmaan itsekin saanut uusittua tuolla vaatekaappini kokonaan, niin paljon kaikkea oli tarjolla, mutta päätin pitää järjen päässä ja kun olin liikkeellä pelkillä käsimatkatavaroilla niin en viitsinyt alkaa hamstraamaan. Olen ihan tyytyväinen noihin pariin puseroon mitä sieltä löysin.

Image and video hosting by TinyPic

Kiertelin yhtenä päivänä ostoskatu Strøgetin tuntumassa monta tuntia ja liikkeitä oli ihan huikeat määrät. Strøget itsessään oli makuuni aika vaisu, mutta Strøgetin poikkikadut pursuilivat aarreaittoja. Strøgetin parasta antia oli suuri HAY:n liike joka sijaitsi hieman piilossa erään vanhan talon yläkerrassa. 

Tanskalaisten ylpeys Malene Birger juhlii tänä vuonna synttäreitään (10v) joten Malene Birgerin liikkeet olivat täynnä kauniita somistuksia ja synttärijuttuja, mm. käsintehtyjä karamelleja joita oli tietysti pakko ostaa. Suositeltavista liikkeistä Strøgetin tuntumassa mainittakoon vaikkapa Stig P jonka valikoimista löytyy hintavampia brändejä kuten Michael Kors, Munderingskompagniet, Sonia by Sonia Rykiel, Vanessa Bruno jne, mutta myös heidän oma, laadukkaan oloinen ja vähän edullisempi merkkinsä Stig P. Tanskalaisia merkkejä, joista en ollut aikaisemmin kuullut, oli aivan valtavasti. Yksi merkki joka erityisesti kiinnitti huomioni oli Julie Brandt.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Strøgetilla sijaitsee myös Köpiksen ehkä kuuluisin tavaratalo Illum. Tällä kertaa en löytänyt Illumista mitään, mutta Strøgetin päässä, Kongens Nytorv -aukion kupeessa olevassa tavaratalo Magasinissa oli alen loppurysäys ja vitsit miten kivoja löytöjä sieltä teinkään! Mm. aiemman postauksen Repetton -kengät löytyivät sieltä.

Näin muutaman päivän kokemuksella Kööpenhamina tuntuu aikalailla shoppailijan paratiisilta, varsinkin näin ale-aikaan. Muutoin Köpiksessä on aika kallista, hintataso ihan Suomen luokkaa. Liikkeiden aukioloajat sen sijaan ovat suomalaiselle aika hämmentäviä. Liikkeet menevät iltaisin kiinni noin kello 19.00 ja sunnuntaisin juuri mikään liike ei ole auki. Siksi pyhitin itsekin sunnuntain museolle, Kristianiaan tutustumiselle ja nähtävyyksiä kiertelevälle kanaalikiertoajelulle.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Kööpenhamina voisi olla täydellinen paikka karata tyttöporukalla arkea pakoon. Herkuttelua, shoppailua sydämen kyllyydestä, museoita ja vaikkapa Tivoli -käynti voisi kuulua onnistuneen viikonlopun reseptiin. Lennot Köpikseen ei maksa paljon, joten idea on hyvinkin toteuttamiskelpoinen.

4 kommenttia:

 1. Joo, Tivoli oli kiinni nytkin. Ajattelin juuri samoin kun sinä, eli uusiksi on pakko päästä joskus kesämmällä ja Tivoliin kans! :)

  VastaaPoista
 2. Tivoli oli aivan mieletön! Varsinkin joulun alla, kun oli pimeää ja kaikkialla oli valoja. Itsehän odotin jotakin Linnanmäen tyyppistä huvipuistoa muutamalla lampulla, mutta menimme kuitenkin, kun iltaisin useimmat paikat olivat kiinni.. Otin varmasti 75% koko reissun kuvista sen yhden illan aikana :)

  VastaaPoista
 3. If some one desires expert view concerning blogging then
  i advise him/her to pay a quick visit this weblog, Keep up the fastidious job.  Feel free to surf to my blog - my payday loan
  My website - click here

  VastaaPoista
 4. Olin reilu vuosi sitten parhaassa tyttöporukassa viikonlopun Köpiksessä enkä voin kuin hehkuttaa ja suositella kaupunkia. Sinne olisi kiva päästä pidemmäksi aikaa, ja luottokortilla ilman limittiä :)

  VastaaPoista