maanantai 25. helmikuuta 2013

Oscar-gaalassa H&M:n asussa

tunnetila: hämmästys

Image and video hosting by TinyPic

En vielä edes tiedä ketkä saivat eilen Oscar -pystit viime vuoden parhaista suorituksista elokuvamaailmassa, mutta sen bongasin heti aamulla koneen avattuani, että Helen Huntilla oli gaalassa H&M:n iltapuku!

Puku ei tosin ole hankittu H&M:n liikkeestä vaan H&M:n suunnittelijat ovat suunnitelleet asun varta vasten Huntille, mutta taitaa olla ensimmäinen kerta kun Huntin kaltainen maailmanluokan tähti liihottelee punaisella matolla H&M:n luomuksessa. Normaalisti keskustelua herättää saman puvun käyttäminen useampaan kertaan eri gaaloissa tai vanhan puvun muodistaminen toista tilaisuutta varten, mutta harvoin pukuja hankitaan muualta kuin maailman johtavilta muotitaloilta.  

Syvä sininen väri sopii Huntille täydellisesti ja puvun mallikin on kaunis, mutta näyttääkö puku Teistäkin kummallisen ryppyiseltä ja puvun helma jo vähän repsahtaneelta? Tässä olisi ollut H&M:lle tuhannen taalan paikka näyttää miten ketjuliikkeestä saa (pienemmällä rahalla?) myös upeita luomuksia punaiselle matolle, mutta puvun helma on mielestäni suttuinen ja saa koko asun näyttämään halvalta.

Pidän suuntauksesta jossa samoja asuja kierrätetään juhlista toiseen ja esimerkiksi presidentti Tarja Halonen sai aina pisteet kotiin kun hän käytti Linnan Juhlissa aiempien vuosien asujaan hieman muokattuna. Helen Huntin ele edullisemmasta asun valmistajasta on myös hieno. Toivottavasti tämä kerta ei jäänyt viimeiseksi H&M:lle. 

Mitähän sitä itse laittaisi päälle jos joskus pääsisi Oscar-gaalaan...? Luulen etten kääntyisi ainakaan H&M:n puoleen vaan hankkisin tilaisuuteen jotain uniikkia vaikkapa Katri Niskaselta tai muilta suomalaisilta suunnittelijoilta. Olisipa hienoa edustaa punaisella matolla Suomea kotimaisessa luomuksessa! *jää hetkeksi haaveilemaan miltä tuntuisi astella Oscareissa punaisella matolla, mutta kun pian näkee kuvitelmissaan tekevänsä Jennifer Lawrencet niin lakkaa saman tien kuvittelemasta* 

12 kommenttia:

 1. Hieno kaatuminen Jenniferiltä ;). Ihanan inhimillistä. Minä myös suosisin suomalaista, vaikkakin kivaahan se on että ruotsalaista "rättiä" pääsi Oscar-gaalaan. Tosin minusta oli tosi hieno juttu että Helen Huntilla oli Henkan ja Maukan luomus, ei kaikilla tarvitse aina olla Dioria, Chanelia yms yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun täytyy myöntää etten tiennyt yhtään kuka Jennifer Lawrence oli ennen tätä gaalaa. Hups, olen nähtävästi täysin pihalla Hollywoodin uusista tähdistä. No, nyt seurasin muutamiakin haastatteluja nuorelta tähtöseltä ja neito vaikutti aika hyvältä tyypiltä. Ja tosiaan, hoiti kaatumisen ihanan rennosti. :)

   Poista
 2. Ajattele, miten ihanaa olisi, jos joskus pääsisi Dolbyn matoille! Hienosti Jennifer kyllä paikkasi valitettavan onnettomuuden huumorilla. Mietin samaa: tuskin pukeutuisin Oscar-gaalaan hooetämmään. Helen Hunt on tainnut olla niin monissa bileissä, ettei edes Oscarit ole enää iso juttu...? Kotimaisuus Oscar-gaalassa olisi hyvä juttu, vaikka pukuja sataisi varmaan myös rapakon takaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin ihan samaa tuon Huntin asun suhteen. Että kun on juossut kaiken maailman gaaloissa vuosikymmenet niin nyt voi ottaa jo vähän rennommin. Jos itse olisin joskus menossa moisiin juhliin niin vaikka minulla olisi miten upea puku tahansa, niin otsaan nousisi edellisenä yönä ihan varmasti mojoava finni tms. Apua, onneksi ei ole kutsuja kuulunut. ;)

   Poista
 3. Mekko olisi muuten todella kaunis, mutta nuo rypyt..taitaa vaan olla niin, että Diorilla ja kumppaneilla on käytössä laadukkaammat kankaat, kuin H&M:llä :( mutta ideana hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, idea on kyllä kannatettava, mutta ihmettelen minäkin tuota materiaalivalintaa ja varsinkin helman huonoa päärmäämistä. (Tai no, hyväkin päärmäys purkaantuu jos astuu toistuvasti helman päälle tai helma jää kiinni korkoon tms.) Harmi ettei ollut ihan täydellinen suoritus.

   Poista
 4. Nätti, mutta aika tavallinen puku. Tarkoitan nyt lähinnä sitä, että jos menen täällä Helsingissä melkein mihin vaan iltapukuja myyvään liikkeeseen, niin tuo malli on siellä joka vuosi henkarissa. Ehkä vähän huonolaatuisemmasta kankaasta ja ilman laahusta, mutta silti... Ja puhun nyt henkilönä, jonka elämässä on vähintään kerran vuodessa tarve iltapuvun käyttämiselle (ei siis henkilönä, joka on vailla rinssessaunelmamekkoa sen ainoan kerran kun on tilaisuus iltapuku päälleen laittaa).

  Mutta tyylikäs puku yksinkertaisuudessaan kuitenkin, ehkä olis vaan voinut höyrysilitysrautaa tahi jotain sille näyttää ennen punaiselle matolle astumista. Jotenkin itse kaipaan tuohon jotain juttua, mihin katse vähän kiinnittyisi, ja joka veisi vähän pois tunnetta että on vaan kiedottu satiinia henkilön ympäri ja pistetty takaa kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, samaa mieltä: nätti mutta tavallinen. Väri on kyllä Huntille tosi hyvä.

   Oih, ihana kuulla että joku pääsee vähintään kerran vuodessa käyttämään iltapukuja. Minä en pääse koskaan. No, toisaalta siinä mielessä ihan hyvä, että joutuisin heti pukuostoksille jos kutsu kävisi. Minulla on tällä hetkellä yksi kaunis iltapuku, mutta olen 100% varma ettei se enää mahdu päälleni.. :)

   Poista
  2. No kyllä tästä silti tulee pieni pukuahdistus joka kerta, vaikka tietää juhliin "joutuvansa". Itse olen ratkaissut tämän niin, että omistan vain yhden yksiosaisen iltapuvun, ja sen lisäksi muistaakseni kolme alaosaa ja ehkä neljä yläosaa, joista saa yhdistelemällä jo ihan kohtuullisen määrän vaihtoehtoja.

   Ongelmakohdat nimittäin joskus yllättää. Aina ei huvita mennä mustassa, vaikka se olis miten klassinen ja ns. helppo valinta. Joskus käy niin, että se ainoa värikäs iltapuku mätsäis ihan tasan illan koristeisiin, ja sekään ei oo hirveen kiva ajatus... Ja joskus, onneksi harvoin, käy niin, että on viikon välein iltapuvulle tarvetta, ja jos niissä ensimmäisissä juhlissa onnistuu sen ainoan pukunsa jotenkin sotkemaan tai tärvelemään, niin tulee kyllä kriisi ja kiire. Eli ihan vain mielenrauhani vuoksi omistan useita :)

   Poista
  3. Huh, kuulostaa hyvin järkevältä omistaa useita juhla-asuja jos niitä usein tarvitsee. Tuo erilliset yläosat ja alaosat on hyvä idea. Myös minulla tuo ainut juhlapukuni on kaksiosainen ja olen käyttänyt hametta ja kortettimaista yläosaa erillisten alaosien kanssa. Joskus yläosaa jopa farkkuihin yhdistettynä. Monikäyttöisyys kunniaan!

   Poista
  4. Siis korsettimainen, ei kortetti... :)

   Poista
 5. En tietysti tiedä, onko Helen Huntilla ja H&M:llä joku tuttavuussuhde taustalla, mutta minulle tuli skeptisenä heti mieleen että H&M on myynyt itseään kaikille mahdollisille superjulkkiksille ja sitten juuri Huntin pr-agentti on suostunut jonkinlaiseen maksulliseen yhteistyöhön. Tai sitten olen vain kovin kyyninen tätä nykymaailman menoa kohtaan. :)

  Joka tapauksessahan tuo on firmalle hieno pr-tempaus, ja yksi sulka hattuun jolla voi keikaroida. Että ei meidän vaatteet ihan lumppuja ole, kun ollaan päästy oikein Oscareihinkin ;)

  VastaaPoista