keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Kesämekko kirppikseltä

tunnetila: juhlaa arkeen

Kaivelin maanantaiaamuna tuskastuneena vaatekaappiani. Vihdoin ulkona oli se kuukausia toivomani helle, mutta tätä harvinaista herkkua varten minulla ei sitten nähtävästi ollut vaatteita. Tai olihan noita, parit shortsit ja toppeja vino pino, mutta ei mitään sellaista millä viitsisi lähteä töihin toimistoon.

Kuin sattumalta käsiini osui syksyllä tekemäni kirppislöytö jonka olin muka liian juhlavana unohtanut vaatekaapin syövereihin. Vetäisin mekon päälleni, kiristin hieman olkaimia ja kas, päätin lähteä juhlamekko päällä töihin! Työpaikalla on tämän viikon ollut lisäkseni vain yksi henkilö joka ei ole vielä jäänyt kesälomalle, joten ajattelin että on ihan sama miltä siellä näytän. Paitsi pussittavia tai lököttäviä shortsejani en taida kehdata töihin siitäkään huolimatta laittaa, ainakaan ilman sukkahousuja.

Image and video hosting by TinyPic

mekko FilippaK (second hand), sandaalit Benetton

Vetäisin mekon päälle vielä mustan pitkän neuletakin jolla peitin ihmisten ilmoilla työympäristöön aika avonaisen yläosan. Mekko meni täydestä kuin väärä raha ja oli mukavan vilpoinen. Ulkona paksu viskoosi tuntui välillä liian kuumalta, mutta vaatteen vaalea väri piti liian tukalan olon loitolla. Voi kuinka rakastankaan tätä lämpöä!

Lindexiltä hankitut Ruusperilasit (kuvassa otsalla) ovat olleet luottoasusteeni koko kesän, eikä yhtään haittaa vaikka minulle ne päässä kuinka nauretaan. Suuret linssit suojaavat herkän silmänympärysihon liialta auringolta ja lasit ovat muutenkin osoittautuneet lähes korvaamattomiksi.

Uusin luottoasusteeni, muovinen muhkusormus (myös kuvassa, näkyy huonosti, täällä paremmin), on myös vertaansa vailla. Tykkään mustista, suurista muovisormuksista, mutta olen viime aikoina saanut niiden "ei jalometalli"-osista ikävää ihottumaa. Siksi olen joutunut olemaan tämän kesän täysin ilman sormuksia ja olo on ollut alaston. Talvisin en sormuksia kaipaa, kesällä ne tuovat kivaa lisää pukeutumisen. Sunnuntaiselta kirppiskeikalta löysin sormuksen josta en hevin luovu: sormus on musta, täysin muovinen, täysin muhku. Juuri sellainen jota olen etsinyt koko kevään sitä täydellistä löytämättä. Ja hinta? Tämäkin maksoi euron. Elämä on joskus reilua, hyvin reilua!

5 kommenttia:

 1. Jihuu, yleistä hihkuntaa kirppailöydöille :)

  Hyvännäköinen mekko, ja selkeästi sellainen vaatekaapin peruspilari jota voi siis käyttää missä tahansa tilanteessa asusteita vaihtamalla.

  VastaaPoista
 2. Ihana mekko! Käy värinsä puolesta hyvin arkeenkin, vaikka olisikin muuten juhlava. Sopii niiiin hyvin ruskettuneelle iholle. :)

  VastaaPoista
 3. Ilona: Jee, täälläkin hihkutaan! :) Tuo mekko kyllä istuu kuin hanska ja menee moneen paikkaan. Eikä rypisty. Loistava ominaisuus helteellä.

  Olga: Kiitos Olga! Talvella, kun olen vitivalkoinen, mekko näyttää ihoa vasten suorastaan pelottavalta. Nyt on ihan eri fiilis kun olen saanut vähän väriä pintaan.

  VastaaPoista
 4. Oikein hyvä mekko töihinkin :) Nautihan helteistä!

  VastaaPoista
 5. Heidi: Kiitos! Sää täällä Helsingissä on ollut tällä viikolla hyvin vaihteleva. Helteinen, mutta myös pilvinen. No, eipähän harmita istua töissä.. :)

  VastaaPoista