perjantai 2. heinäkuuta 2010

Muka helle

tunnetila: just joo

Iltapäivälehti hehkuttaa kannessaan "kaikkien aikojen helteestä", ja sisäsivuilla juttu kertoo että "lämpöennätykset menevät pian rikki". Miksi sitten palelin tänään koko päivän kun puin ensimmäistä kertaa tänä kesänä ylleni hameen ilman sukkahousuja? Siis onko se vika taas minussa? En vain ymmärrä sopeutua. Olen väärässä kun en suostu uskomaan että Suomen kesän hellelukemat paukkuvat muka rikki heti kun mittari näyttää yli +20 astetta. Kyllä siitä helteestä kuulkaa voidaan puhua vasta sitten kun elohopea lähentelee mittarissa kolmeakymppiä, tai ainakin ylittää maagisen 27 asteen rajan. +20/+25 pitäisi olla ihan normaali kesä, jukoliste!

No, joka tapauksessa laitoin siis aamulla pahaa aavistamatta päälleni hameen ilman sukkahousuja ja palelin ihan joka hetken, niin sisällä toimistossa kuin kaupungilla piipahtaessani. Kun ei tarkene niin ei tarkene. Onneksi mieltä lämmitti edes päälle sattunut asukokonaisuus, sillä se sisälsi kaikki tämän hetken suosikkivaatteeni.

Image and video hosting by TinyPic

silkkirönsytoppi Milanosta,
hame Alexander McQueen, sandaalit Benetton


Kivaa suosikkiasun vaatteissa on mallien, materiaalien ja istuvuuden lisäksi niiden erilaiset taustat. McQueenin hame on syntynyt upean, ikäväksemme jo edesmenneen, maailmankuulun taiteilijan kynästä ja hankittu boutique-liikkeestä. Rönsytoppi on merkitön, löydetty Italiasta pienestä ja rähjäisestä torikojusta eikä maksanut juuri kymppiä enempää. Benettonin sandaalit taas on hankittu Kuopiosta, kauppakeskuksen alennusmyynnistä.

Jokainen noista vaatteista tuo mieleeni muistoja, ja vaikka niiden alkuperä on täysin erilainen, niin ne ovat silti minulle ihan yhtä arvokkaita. Eikä muuten kympin silkkirönsyilijä häpeä yhtään designer-luomuksen rinnalla, vai mitä sanotte?!

4 kommenttia:

 1. Ainakin sulla on ihana rusketus säärissä :) Toimiston ilmastointi on kyllä niin viheliäinen, että mun puolesta voisin pitää koko kesän neuleita päällä...

  VastaaPoista
 2. Hankipa kuule tällainen ihonalainen villapaita nimeltään rasvakerros, niin ei palele;) Ja muuta pois sieltä merenrannasta, täällä sisämaassa läähätetään kuumuudessa, kun ei merituuli viilennä.:)

  VastaaPoista
 3. Joo ei toppi kalpene ollenkaan designerhameen vieressä (sanoo nimim. en osta designervaatteita koska en muka raaski)
  :)

  Ilmastoitu toimisto voi kyllä oikeastikin olla kylmä paikka, joten ymmärrän tuon lämpötilaongelman. Mutta Kalliossa tuntuu kovin lämpimältä, ehkä täällä on erilainen ilmasto kuin ydinkeskustassa?

  VastaaPoista
 4. Noora: Heh, kuva valehtelee. Rusketusta on tullut, mutta vasta ihan nimeksi..

  AnneVee: Tuo merituuli on kyllä joskus aika raskas. Talvella saa tuntumaan pakkasen entistä kovemmalle ja kesällä saa palella. Mut kun on se meri vaan niin ihana.. :)

  Ilona: Mä olin eilen Kalliossa, makasin nurtsilla bikinit päällä ja oli lämmin. Jee jee, vihdoinkin!

  VastaaPoista