lauantai 31. heinäkuuta 2010

Mitä onni on?

tunnetila: onnellisuus

Image and video hosting by TinyPic

Onni on saada kaksi vuotta sitten pystyyn kuollut orkidea puhkeamaan kukkaan. Orkidea kukki ostohetkestä kuukauden ja sen jälkeen kuoli hiljalleen pois. Ensin putosivat kukat, sen jälkeen varret muuttuivat ruskeiksi. Vain vihreät lehdet jäivät jäljelle.

En raaskinut heittää kukkaa roskiin, sillä vihreät lehdet kertoivat siinä olevan vielä elämää. Kun en noin vuoden säännöllisen kastelun jälkeenkään huomannut kukassa minkäänlaista muutosta päätin antaa sille vielä yhden mahdollisuuden jonka jälkeen ajattelin heittää sen roskiin. Leikkasin pystyyn kuolleet rangat pois ja siirsin "kukan" (siis ruukun jossa oli lehdet ja juuret) eteläikkunalle.

Kukan sijoittamisesta uuteen paikkaan on aikaa hieman yli kuukausi ja katsokaa mikä näky minua odotti kun tulimme kotiin parin viikon reissultamme. Oksat ovat niin täynnä kukkia ja suuria nuppuja ettei varret jaksa kannatella niitä kunnolla. Tätä on onnellisuus!

Ihanaa viikonloppua kaikille!


Image and video hosting by TinyPic

7 kommenttia:

 1. Oooh, kaunista! Mä en saa noita koskaan kukkimaan uudestaan. Äiti käyttää säännöllisesti lannoitetta ja sillä ne kukkivatkin sitten säännöllisesti :)

  VastaaPoista
 2. wau, miten onnistuitkin tuossa?? Itse olen yhdeltä koulutukseltani puutahuri ja floristi, enkä vielä koskaan ole saanut orkideaa kukkimaan uudestaan ... ;)

  VastaaPoista
 3. Meillä odotti ihan sama yllätys ikkunalaudalla. Vanha orkidea kukki runsaammin mitä viime talvena ostohetkellä. Nyt harmittaa kaikkien niiden orkidea-parkojen puolesta jotka olen nakannut roskiin. Näköjään ne virkoaa sittenkin!

  VastaaPoista
 4. Päinvastoin kävi minulla. J yritti olla avulias ja vei molemmat (kukattomat) orkideat parvekkeelle, jossa ne PALOIVAT. Kun tulin reissusta kotiin, parvekkeella oli kaksi rankaa ja palaneet lehdet. Jee.

  No, J lupas ostaa uuden :)

  VastaaPoista
 5. Anonyymi2/8/10 14:01

  tuohan kuullostaa ihan normaalilta - vanhat kukat putoavat, varret kuivuvat, lehdet jäävät!Itselläni on viisi orkideaa ja ne ovat kaikki kukkineet uudelleen useita kertoja aina paussien jälkeen. Tällä hetkellä on yhdessä ennätykselliset neljä varta samaan aikaan kukassa - ja siis tämä kukka on yli kuusi vuotta vanha. en omaa minkäännäköistä vihreää peukaloa eli en voi ainakaan allekirjoittaa väitettä, että orkideat ovat vaikeita kasvatettavia. kastelen kerran kahdessa viikossa (upottamalla), vuosikaudet samalla (länsi) ikkunalla ja kesäisin lannoitetikkuja. kauniita kukkia ovat -samanvärisiä kuin sinun kukkasi.

  VastaaPoista
 6. Onpa kauniit kukat! Ehkä orkidea päätti toivottaa teidät tervetulleeksi takaisin kotiin :)

  Äitini orkideat kukkivat lähes koko ajan, mikä lie siinäkin salaisuus. Itselläni ei ole yhteiselo onnistunut, minkään kasvin kanssa.

  VastaaPoista
 7. Noora: Mäkään en ole koskaan aiemmin saanut noita kukkimaan uudelleen. Ehkä niiden täytyy kitua pimeässä ensin pari vuotta, sitten kun saavat aurinkoa niin innostuvat kunnolla. :)

  Joy: Heh, onnistuminen on mysteeri. Mutta kuten Nooralle tuossa jo sanoin, niin ehkä parin vuoden kiduttaminen ja kukan lähes unohtaminen auttaa. :)

  Lili: Jee, ihana kuulla että toisaallakin nautitaan samasta yllätyksestä. Kukka on aivan mahtava ja nyt jo niin täynnä kukkia ettei meinaa pysyä pystyssä.

  Petra: Voi ei... Onneksi meillä mies ei koske kukkiin. Tosin tuo ominaisuus on tappanut niistä pari mutta ei nyt puututa siihen.. ;)

  Anonyymi: Oi, vaikka sanot ettet ole viherpeukalo niin kuulostaa kyllä siltä että sinulla on ainakin orkideoihin maaginen kosketus. Orkidea on niiiiin kaunis kukka, nautitaan omistamme täysin rinnoin!

  Ilona: Minulla muut kasvit kyllä pärjäävät kohtalaisen hyvin mutta tämä on jo sellainen jymyjuttu jota en lakkaa vieläkään hämmästelemästä. Tuo kukka on niin täynnä kukkia ja niin lumoavan kaunis!

  VastaaPoista