keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Koti New Yorkissa

tunnetila: innostus

Image and video hosting by TinyPic

Hip hei, täällä ollaan!!! Ehdin eilen (vai tänään, olen ihan sekaisin miten nämä ajat Suomen ja New Yorkin välillä menevät..) kirjoittaa jo yhden postauksen Olotilan puolelle. Löydätte sen täältä. Tänne ajattelin kuitenkin turista vähän enemmän ja kertoa tarkemmin asunnon etsimisestä New Yorkissa.

Kotimme sijaitsee kuvassa yllä olevassa punaisessa talossa. Talo on ihanan new yorkilainen ja jotenkin sievä, pidin siitä heti ensisilmäyksellä. En kuitenkaan asuntoa valitessani tiennyt millaisessa talossa tulemme asumaan. 

Kun reissumme varmistui ja varasimme lennot, aloin heti etsiä asuntoa. Ykkösvaihtoehtona halusin asumaan Manhattanille, kakkosena tuli Brooklyn. Brooklyn olisi ollut edullisempi paikka asua, mutta tiesin että suurin osa tapahtumista joissa työn puolesta kävisin, olisi Manhattanilla, joten siksi päädyimme lopulta Manhattanille. Olin kuullut ystäviltä kehuja nettipalvelu Airbnb:stä joten keskitin etsintäni sinne.

Asuntoja oli tarjolla valtavasti, joten rajasin hakua listaamalla hakuun ainoastaan omat suosikkialueemme. Suunnitelmissa oli vuokrata kaksio, mutta kun kaksioiden vuokrat Manhattanin kivoilla alueilla olivat alkaen $5000 kuussa (!!!) päätimme ottaa yksiön. (Asuntoja saa toki edullisemminkin. Airbnb:n pääasiallinen vuokrauskohde on lyhyet, viikon parin lomat, joten hinnat voi pitää aika korkeina. Airbnb on kuitenkin niin luotettava paikka että halusimme ottaa asunnon sitä kautta.) Etsimme sopivaa asuntoa aktiivisesti ehkä kuukauden ja lopulta tärppäsi. Sijainti, hinta ja asunnon varustelu osuivat toiveittemme kanssa nappiin ja kun vuokraisäntä lupasi vuokrata asunnon meille näin pitkäksi aikaa teimme sopimuksen asunnosta heti.

Teimme sopimuksen vuokraisännän kanssa ja maksoimme heti ensimmäisen kuukauden vuokran. Vuokra jäi makaamaan Airbnb:n tilille kunnes pääsimme perille ja muutimme asuntoon. Maksamamme vuokra oli siis takuu siitä että saamme asunnon, asunnon omistaja sai maksun kun kaikki oli kunnossa. Olen kuullut tilanteista joissa vuokraa maksetaan etukäteen ja kun saavutaan perille asuntoa ei olekaan. Tuo turvallisuus oli tärkeä syy vuokrata asunto vuokrapalvelun kautta vaikka siihen pieni palvelumaksu tulikin.

Nyt olemme täällä ja asuntovalintamme meni ihan nappiin! Tunsimme heti saapuneemme kotiin. Vaikka asunto on pieni ja ulkona on lämmintä noin +30 ja ilmankosteus on yli 90, asunnossa pystyy silti olemaan. Nukuimme mm. viime yönä ikkunat auki, tätä emme pysty tekemään Helsingin kodissamme sillä sieltä kuuluu enemmän meteliä kuin täällä. (Ikkunamme on täällä sisäpihalle.) Onhan täällä kuuma ja suihkussa käynti ei kauaa virkistä, mutta kun olen palellut koko menneen kesän tämä kosteus ja kuumuus on vain ihanaa!


Ps. Olen avannut Tunnetilalle Instagram -tilin ja laittelen sinne kuvia reissusta. Jos käytätte Instagramia tulkaa seuraajiksi. Jos taas ette käytä palvelua niin olen laittanut Instagramin blogin sivupalkkiin josta pääsette katsomaan kuvia. Esim. nyt siellä on pari viimeisintä kuvaa asunnostamme sisältä.

15 kommenttia:

 1. Oi! Ihanan näköinen talo <3 Oli onni matkassa hankinnan suhteen :) Nauttikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, talo on kyllä ihana! Ja keskellä kaikkea mutta silti rauhallinen. Hyvä löytö tosiaan.

   Poista
 2. Just tänään mietin että jokohan jo lähditte enkä ehtinyt ees hyvää matkaa toivottaa. Mutta nyt toivotan oikein iiiihanaa syksyä Nykissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänne ehdittiin jo livahtaa, onneksi toivotukset tulevat perille tätäkin kautta! Kiitos Onneli!! <3

   Poista
 3. Syksy New Yorkissa, legendaarista leffa-ainesta. Pirteä punainen koti! Kiva nähdä myös Instagram-kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, syksy New Yorkissa on selvää hittiainesta. :D Kiva jos tykkäät Instagram kuvista. Mulla ei ole vielä paikallista puhelinliittymää joten elelen wifin voimin, parannusta tilanteeseen pitäisi kuitenkin olla tulossa ja silloin saan napattua kuvia kaikkialla.

   Poista
 4. Hiphei! Kiva kuulla, että olette perillä ja uusi koti on oikein hyvä! Toivottavasti teillä on ihan supersuperihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisailona!! Herättiin äsken ja todettiin miehen kanssa molemmat että vitsit miten mahtavaa asua täällä. Vaikka aina New Yorkissa on mahtavaa, niin nyt kun on oikein oma koti niin se tuntuu entistä huikeammalta.

   Poista
 5. Moikka! Olen satunnainen lukijasi ja liityin lukijakuntaasi vasta nyt (en kyllä ymmärrä miksi viivyttelin(?) :) No, kaikella on aikansa ja nyt vain osui ja upposi, kaikki. Vuorotteluvapaa, ihanan Jugend asunnonmyynti, irtiotto ja asuminen ulkomailla. Vieläpä yhdessä maailman parhaimmassa kaupungissa. Onnittelut rohkeudesta! Oot mun idoli :) Nauti Nycistä. Innolla odotan postauksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Sanna, kiva että löysit nyt mukaan!! Mäkin odotan innolla postauksiani sillä en yhtään tiedä mitä seuraavaksi on tulossa. :D

   Poista
 6. Arvaa menenkö mä sekaisin kun pitäisi blogata kolmeen paikkaan vähän eri sisältöjä ja vielä tuntikausia vievän bloggaamisen ohella käydä hankkimassa matskua tapahtumista, käsitellä kuvat ja suunnitella millä aikataululla julkaisen mitä missäkin. Huh, toivottavasti tähän tulee pian parempi rutiini enkä ole koko ajan ihan sekaisin. :)

  VastaaPoista
 7. Oo ihanaa! Tuollaisessa talossa kun pääsis asumaan. Sä oletkin sitten East Lower Siden Gossip Girl kolme kuukautta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Nasu! Paitsi että tästä tilaisuudesta toiseen juoksemisesta puuttuu kyllä kaikki glamour mitä Gossip Girliltä voisi odottaa. :D Olen itse tehnyt itselleni aikataulun ja ajattelin että kun kerran täällä ollaan niin yritän nähdä niin paljon kiinnostavia juttuja kun ehdin, mutta siinä mielessä meni vähän pieleen, että vaikka näen paljon niin en miettinyt missä välissä muka ehdin postata kaikesta näkemästäni. Joulukuussa?? :)

   Poista
 8. Ihana talo!! Ihan ku elokuvissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, niin on, ihan kuin elokuvissa. Tuntuu superilta asua täällä. :)

   Poista