perjantai 23. elokuuta 2013

Tehokas möhkäle

tunnetila: tyytyväisyys

 photo singer1_zpseeac7042.jpg

 photo singer2_zps322f579a.jpg

Modernista Marttakerhosta päivää! Jatketaan viime postauksen viitoittamalla tiellä ja (yleisön pyynnöstä) puhutaan vähän lisää nypynpoistajista. 

Pidän vaatteistani aika hyvää huolta ja minulla onkin jos jonkinlaista vempelettä jotka auttavat pitämään vaatteet hyvässä kunnossa ja pidentämään niiden käyttöikää. Ostan yleensä vaatteita hankkiessani vain lempijuttuja ja siksi haluan niiden kestävän käytössä vuodesta toiseen. Käytän paljon neuleita ja neuleiden omistajan must -tuotteisiin kuuluu kashmirkampa tai -harja, joilla kammataa kashmirista ja muista hienoista materiaaleista käytön aiheuttamat nypyt pois. 

Käytin pitkään herkempien materiaalien nypyn poistossa edullista kashmir-kampaa (saatavilla ompelutarvikeosastoilta esim. tavarataloista), mutta viime syksynä New Yorkissa investoin kerralla laadukkaaseen vaatteidenhuoltopakettiin ja ostin samaan syssyyn myös isomman (ja ihan törkeän hintaisen) kashmir-harjan. Harja on osoittautunut käytössä erinomaiseksi ja hyvin hellävaraiseksi, mutta neuleita kovempiin kankaisiin harja ei valitettavasti kunnolla pure.

College-kankaita varten minulla onkin mahtavan järeä nypynpoistaja Singeriltä. Jättimäisen kokoisilla pattereilla toimiva kapistus painaa paljon mutta saa aikaan ihan uskomatonta jälkeä. Oman Singerini ostin Stockalta, mutta näyttääpä sitä saavan tällä hetkellä myös esimerkiksi Ellokselta

Viikonloppuna vaatehuonetta läpi käydessäni kaivoin esiin viileneviä iltoja varten viime talven lempiasuni, JumpIn -haalarin. Käytin haalaria koko viime talven joka päivä ja keväällä viikkasin sen vaatehuoneen hyllylle pesun jälkeen aika nyppyisenä. Nyt kun katselin haalaria kesän jälkeen uusin silmin se näytti ihan järkyttävälle. Näki, että haalaria on rakastettu ja käytetty jopa enemmän kuin laki sallii. Levitin haalarin eteisen lattialle ja kävin sen läpi Singerin ihmevekottimella. Nyppyjä haalarissa oli niin paljon että jouduin tyhjentämään nypynpoistajan nukkasäiliön kahdesti, mutta kyllä kannatti, haalari näyttää taas ihan uudelta!

Jos käytät paljon college-vaatteita ja/tai paksuja eikä niin herkkiä neuloksia ja haluat niille lisää käyttöikää, suosittelen investoimaan vähän yli kympin maksavaan Singerin möhkäleeseen. Tuo hankinta maksaa hetkessä itsensä takaisin ja parhaassa tapauksessa selviät useamman vuoden vanhoilla neuleillasi eikä sinun tarvitse ostaa uusia pilalle nyppyyntyneiden vaatteiden tilalle. Jos siis et välttämättä halua shoppailla. ;)      

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti