torstai 8. elokuuta 2013

Tunnelmasta toiseen

tunnetila: onni

 photo summer2_zps4f05cf64.jpg

 photo summer3_zps4a87d59f.jpg

 photo summer4_zps2a4c2de2.jpg

Palasin eilen Helsinkiin viikon kestäneeltä kotimaanmatkalta. Vietin koko viikon nautiskellen kauniista kesäsäistä, tyynestä järven pinnasta ja ihanasta hiljaisuudesta. Uin, otin aurinkoa, tapasin tärkeitä ihmisiä, kävin soutelemassa, grillasin, lenkkeilin upeissa maisemissa, saunoin, söin taivaallista raparperipiirakkaa, tuoreita marjoja ja savustettuja muikkuja (muikut samana aamuna isän pyytämiä ja raparperit sekä marjat omasta pihasta kerättyjä) ja kävin myös äidin ja siskon kanssa kaupungissa ostoksilla ja tein kivoja alelöytöjä.

Eilen palasin tuon kaiken rauhan ja hiljaisuuden jälkeen Helsinkiin ja suunnistin saman tien Happy Joe Ciderin kutsumana Flow-festareiden avajaisiin Suvilahteen. Oli ihan outo fiilis tulla mökkimäisen rauhallisista maisemista ihmispaljouden keskelle jossa lintujen lempeä sirkutus vaihtui festariteltassa pauhaavaksi popiksi. Onneksi pääsin aloittamaan illan festarialueella sijaitsevalla, kovin viihtyisällä Happy Joen pisteellä, jossa sain virittäytyä festaritunnelmaan kivassa seurassa puun alla mukavassa terassituolissa istuskellen.

 photo flow1_zpseaa0d6a7.jpg

 photo flow2_zps8d24c4e9.jpg

Ilta festareilla oli mukava, mutta yhtäkkinen ihmispaljous tuntui sen verran oudolta että päätin kävellä Suvilahdesta yksin omassa rauhassa kotiin. Oli ihana kävellä Merihaan rantaa ja katsella kauniina avautuvaa merimaisemaa. Vaikka rannan veneet olivat pikkuriikkisiä verrattuna Monacossa juuri ihastelemiini valtaviin jahteihin, niistä tuli silti hyvä fiilis. Nämä veneet olivat ihmisen kokoisia ja olemassa niitä ihmisiä varten, jotka haluavat nauttia Suomen kesästä veneillen ja purjehtien. Näillä veneillä ei näytetä naapurille tai koko maailmalle miten ylimääräistä rahaa löytyy miljoonia, nämä veneet ovat olemassa ilahduttaakseen veneen omistajaa ja juuri niin pitääkin olla.

Hakaniemen kohdalla alkoi sataa kaatamalla vettä ja hyppäsin ensimmäiseen näkemääni ratikkaan. Tuo taisi olla ensimmäinen kesäsade jonka tänä kesänä kohtasin. Jalassa olleet valkoiset kangastossut kastuivat ja menivät likaiseksi. Silti hymyilin koko matkan kotiin. Kyllä Suomen kesä on sitten ihana, vietit sen maalla tai kaupungissa. Mieleen laskeutui tyyneys. Olen valmis aloittamaan työt ensi viikolla.  

 photo merihaka2_zps17d17c89.jpg

2 kommenttia:

 1. Minulla myös oli tunnelmanvaihdoksia lomalla - ekan lomaviikon Berliinin vilinästä vikan viikon mökkirauhaan Savon sydämessä :)

  Molemmilla taisi olla onnistunut loma siis, kun olemme valmiita töihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, molempien lomat ovat tainneet tehdä tehtävänsä ja edessä oleva arki tuntuu ihan mukavalta. Oli kyllä niin mahtava kesä ettei ole tosikaan! Jäin lomalle vasta heinäkuun puolella mutta kuun säät ovat olleet erinomaiset koko kesän niin tuntuu kuin olisi ollut lomalla pidempäänkin.

   Poista