torstai 12. helmikuuta 2009

Pääasiana muotoilu

tunnetila: uteliaisuus

Tänä iltana vietettiin Designmuseossa Pääasia ja Kulissien takana -näyttelyiden avajaisia. Seuraavassa lyhyet luonnehdinnat huomenna perjantaina (13.2.09) yleisölle avautuvista näyttelyistä (tekstit poimittu suoran Designmuseon sivuilta).


Pääasia-näyttelyssä Designmuseo tutkii ihmisen päähän liittyvää muotoilua ja kulttuuria. Näyttely esittelee laajasti päähän liittyviä muotoiluesineitä aina hatuista, suojakypäristä, koruista ja silmälaseista implanttiteknologiaan ja virtuaalitodellisuuteen, sekä kulttuurista muutosta niin muodin, meikkaamisen, kuin hiustyylienkin kautta.


***********

Designmuseon pohjakerroksessa järjestetään näyttely, joka esittelee suomalaista sisustusarkkitehtien ennennäkemättömiä tai harvoin julkisuudessa esiteltyjä kalusteprototyyppejä kuudelta eri vuosikymmeneltä painottuen erityisesti 1990-ja 2000-lukujen prototyyppeihin. Esillä on kokeneista konkareista nuoriin lupauksiin suunnittelemia valaisimia, pöytiä, divaaneja, kaappeja, pienesineitä ja erityisesti tuoleja.


Annan tällä kertaa suuremman blogitilan Pääasia-näyttelylle, sillä päähineet kuuluvat tyyliblogiin olennaisena osana, ja ainakin silloin tällöin koen kantavani tyyliblogin raskasta (kevyttä) raskasta (kevyttä) viittaa harteillani. Sitä paitsi Pääasia-näyttely oli mielestäni huomattavasti Kulissien takana-näyttelyä kiinnostavampi.

Esillä Pääasia-näyttelyssä oli niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin päähineitä, mm. Marimekon vanhempaa ja uudempaa hattutuotantoa, Diorin ja Yves Saint Laurentin luomuksia (vaatimattomia tosin) sekä useita muita päähinemaailman kaunottaria. Vaikka Pääasia-näyttelyn pääasiana olivat hatut, jotka itsessään olivat kauniita tai erikoisia (mieti Carrie Bradshawn "lintu päässä" -hääpukutyyli ja triplaa se) ja kertoivat paljon eri aikakausista, silti vaikuttavin osio näyttelyssä oli erilaiset kaasunaamarit. Olisin voinut tuijotella niitä pelonsekaisin tuntein vaikka kuinka pitkään!

Illan piristysruiskeena esittelen teille vielä päivän asuni. Tadaa, jälleen kerran musta möykky josta erottuu vain kädet ja osa leukaa. Mutta jos sanat kertoisivat tällä kertaa enemmän kuin tuhat kuvaa. Asu koostui siis huivista (Antti Asplund), neuleesta (FilippaK), pitkästä hieman läpikuultavasta t-paidasta (Koola Anna), Lindexin kapeista housuista sekä Parikan korkonilkkureista (voi että mä inhoan nilkkuri -sanaa, eikö tuolle ole mitään vastinetta?!). Ranteessa Marimekon nahkaranneke ja kello DKNY. Voit klikata kuvaa isommaksi mutta ei siitä taaskaan mitään selvää saa..Kuvien laadun huomioon ottaen minua ei hyvällä tahdollakaan voi kutsua hyväksi asiakaspalvelijaksi (anteeksi!), mutta rehellisyyden puutteesta minua ei ainakaan voi moittia. Kerron suoraan että kuvasta ei saa mitään selvää ja kerron myös, että jos olet Designmuseon kulmilla ja sinulla on aikaa vain puoli tuntia niin käytä se yläkerran Pääasia-näyttelyn kiertämiseen. Näyttelyn ehtii kahlata läpi puolessa tunnissa ja jos joku juttu jää vaivaamaan niin näyttelyyn pääsee aina uudestaan. Ainakin 17.5.09 asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti