sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Erilaisia käyttökokemuksia

tunnetila: pettymys

Ihan sattumalta, tämän kirjoituksen kommenttiboksissa, tulin maininneeksi pettymykseni useissa blogeissa lähes palvottuun ruotsalaiseen vaatemerkkiin Filippa K:hon. Kommenttiboksiini tuli yllättäen samansuuntaisia kommentteja, joten lupasin kirjoittaa omista kokemuksistani kokonaisen merkinnän.

En tiedä ovatko Filippa K:n nimeen vannovat ihmiset olleet vain keskimääräistä onnekkaampia hankintojensa laadun suhteen tai minä epäonninen, vai mistä muusta käyttökokemuserot voivat johtua? Itse olen nimittäin viimeisen puolentoista vuoden aikana ostanut uutena 6 Filippa K:n vaatetta ja olen pettynyt niistä kolmeen (neljättä en uskalla pestä sillä pelkään senkin näyttävän pesun jälkeen todellisen luontonsa).

Harmaa lampaanlapahihainen mekko muuttui ensimmäisessä pesussa mekosta tunikaksi. Pesin mekon kaikkien ohjeiden mukaan (käsin, sopivassa lämpötilassa, käytin villapesuainetta), mutta silti mekon pituudesta lähti pesussa mittaa lähes 15 cm! Inke kirjoitti syksyllä blogissaan omistavansa ko. mekon mustana ja kertoi vievänsä sen lyhennytettäväksi ompelijalle. Vinkkasin hänelle omasta kokemuksestani ja kas, Inke pesi mekkonsa ja sille kävi samalla tavalla. Onneksi mekkoa ei ehditty lyhentää, muutoin siitä olisi saattanut ensimmäisessä pesussa tulla napapaita! Tämä esimerkkinä siitä, ettei syy vaatteiden pilalle menemiseen ole (välttämättä) minussa vaan jossain ihan muualla.

Hulluilta Päiviltä ostan aina Filippa K:n puuvillaisia trikoopuseroita mallia perus. Niissä laatu on mahtava ja omistankin niitä erilaisilla hihanmitoilla useita. Näihin Filippan tuotteisiin luotan eikä pettymyksiä ole tullut kohdalle. Ison pettymyksen aiheuttivat kuitenkin sarjan organic cotton t-paidat, tai ainakin yksi niistä. Puserot ovat iholla pehmeitä ja siksi ostin niitä kerralla mustan ja valkoisen. Varsinkin valkoinen t-paita pääsi aluksi ahkeraan käyttöön. Ensimmäisessä (ohjeen mukaisessa) pesussa puseron sivusauma alkoi kiertää ja nyt parin pesun jälkeen pusero on niin kiero ettei sitä voi käyttää kuin villatakkien alla. Mustaa t-paitaa olen käyttänyt muutaman kerran mutta en ole uskaltanut vielä pestä sitä. Tympii valtavasti ajatus siitä, että satasen satsaus kahteen t-paitaan oli turha!

Ja vielä lopuksi sananen merinovillaisesta perusneuletakista jonka ostin itselleni parhaaksi ystäväksi useiksi vuosiksi. Ostin neuletakin käyttövaatteeksi ja alussa käytinkin sitä päivittäin. Muutaman viikon ahkeran käytön jälkeen huomasin yllätyksekseni että neuletakki oli jo aivan nyppyinen. Kaupungilla asioidessani kysäisin Filippaa myyvästä liikkeestä mitä neuleelle tulisi tehdä. Sain kehoituksen pestä neuletakki. Herkkien vaatteiden villapesuaine kuulema tekee villan pintaan kalvon joka pitää sen parempana eikä se nyppyynny niin helposti. Neuletakkia ostaessani minulle kuitenkin painotettiin toisessa liikkeessä ettei neuletta kannata pestä, tuulettaa vain.

Päätin kuitenkin koittaa toisaalla neuvottua pesuvinkkiä ja siitähän neuletakki innostui. Neule meni pesussa kamalan näköiseksi! Sen pinta muuttui rypyläseksi ja taskut kinnasivat. Neuleen silitys onneksi auttoi ja siloitti neuloksen pintaa, taskut kinnaavat edelleen. Takki on siis silityksen jälkeen taas käyttökelpoinen, tosin rehellisyyden nimissä sanottakoon, etten ole taskujen "vetämisen" vuoksi käyttänyt sitä kuukausi sitten tapahtuneen pesun jälkeen kertaakaan.. Se siitä ikuisesta ystävyydestä?

Että sellasia kokemuksia täällä viime aikoina.. Mitäs te sanotte?

34 kommenttia:

 1. Mä olen pienen elämäni aikana ostanut tasan yhden Filippa K:n paidan ja se kutistui ensimmäisessä pesussa ihan muodottomaksi :(

  VastaaPoista
 2. onpa mielenkiintoista kuulla tällaisiakin käyttökokemuksia muutaman blogin jatkuvan hehkutuksen vastapainoksi. Kuulostaa ihan älyttömältä esim. tuo neulemekon kutistusen määrä. :(

  VastaaPoista
 3. No onpa kurjia kokemuksia! Itse en oikein osaa FilippaK:sta sanoa mitään, sillä mitoitus on minulla vääränlainen, siksi omistankin vain yhden ohuehkon villaneulospuseron -joka kyllä myös kutistuo pesussa aika roimasti, ja olen tosi tarkka pyykkääjä myöskin..

  Itselläni on muuten samankaltaisia nyppyyntymis kokemuksia Selected Femmen upouudesta kasmirneulepuserosta: ENSIMMÄINEN käytökerta, ja vaate on niin nyppyinen rinnan kohdalta, että huvittaa -en ole rintamustani hangannut mitään vasten, enkä kantanut laukkua, eikä takissani ole tarroja/hankaavia osia. Lantion ja kainaloiden nyppylät edes jotenkin ymmärrän, mutta harmittaa!

  VastaaPoista
 4. Mulla on vain niitä pitkähihaisia peruspaitoja ja no, oma valitettavani liittyy vaan omaan tyhmyyteen kun piti mennä hukkaamaan yksi paita häämatkalla ja antaa innokkaan koiranpennun napata turhan tiukkaan kiinni toisesta :/ No, reikä ei ole vuoden kuluessa vieläkään lähtenyt purkaantumaan enempää, vaikka kaipa sille silti voisi jotain tehdä kaiken varalta. Joten samaa mieltä perustrikoopaitojen laadusta, muusta en osaa sanoa, mutta tosi harmiteltavaa jos noin on!

  VastaaPoista
 5. Miksi et ole käynyt liikkeessä reklamoimassa asioista? Eihän toi ole normaalia mitenkään, että mekosta lyhenee 15cm. Myyjällä on kuitenkin tuotevastuu.

  VastaaPoista
 6. Salla: Voi ei.. Eipä ole hyvä kokemus sinullakaan.. Mutta jaloillaan sitä tulee äänestettyä ja en muistakaan koskaan blogissasi nähneeni yhtään ko. merkin vaatetta. Opit kerrasta. :)

  Tuhlaus: Olen seurannut merkin hypetystä hiljakseen mutta nyt oli pakko avata sanainen arkkuni. :) Neulemekko todella lyheni valtavasti mutta ei kutistunut muuten. Käytän sitä siis edelleen, nykyään tunikana (linkkikuvassa se siis jo lyhentyneenä ja edelleen käytössä). :)

  Lilou: Vai kutistui Filippan neule sinullakin.. Yllättävän paljon näitä "pettymyksen kokeneita" löytyy.

  Ja voi ei mikä kohtalo tuolla Selectedin kashmirneuleella! Kashmirilla on kyllä ikävä taipumus nyppyyntyä hetkessä, mutta outo kohta tuo rintamus. Omia kashmirneuleitani joudun harjaamaan jokaisen käyttökerran jälkeen juuri lantiolta ja kainaloista jos haluan niiden olevan nypyttömiä, muuten ne pysyvät hyvinä. Kummallinen todella tuo hankauskohta.. Olisiko lapsen sylissä pitämisellä osuutta asiaan..?

  Herttainen: Eikä, tuliko siihen toiseenkin reikä?! Voi tylsyys!

  Pee: Harmaa mekko oli näytekappale joten sillä ei ollut vaihto- tai palautusoikeutta. T-paidasta aion valittaa, en vain vielä ole ehtinyt. Neuletakista ei kai auta enää valittaa, olenhan pessyt sen vaikka minulle liikkeessä sanottiin ettei sitä kannata pestä. Aion tosin kysyä mistä (mielestäni) liian nopea nyppyyntyminen johtuu. Mutta oikeassa olet, myyjällä todella on tuotevastuu.

  VastaaPoista
 7. En omista yhtään Filippa K:n vaatetta joten omakohtaisia kokemuksia ei ole.

  Villainen vaate nyppyyntyy aina jonkin verran. Joskus enemmän, joskus vähemmän. Kannattaa tarkkailla myös sitä millaisia nypyt ovat: jos ne ovat erivärisiä kuin itse vaate on tekstiili silloin kerännyt nyppyä jostakin muusta yhtäaikaa käytetystä vaatteesta kuten esim päällystakin vuorista. Jos taas nypyt ovat samanvärisiä kuin vaate niin silloin nypyt ovat itse vaatteesta. Vaatteessa käytetyn langan valmistustapa tai ominaisuudet voivat aiheuttaa uudenkin vaatteen nopean nyppyyntymisen jos langasta irtoaa kuituja. Jos vaatetta käsittelee nypynpoistajalla niin muutaman käsittelyn jälkeen nyppyyntyminen vähenee kun irtonaiset kuidut poistuvat nyppyjen mukana.

  Sitten trikoovaatteista. Itse trikoovaatteen valmistuksessa ei välttämättä ole varsinaisesti tapahtunut virhettä. Trikoon (ja muidenkin neuloksien) valmistustavasta johtuen kaikki trikookankaat kiertävät jonkin verran. Kankaan viimeistely vaikuttaa myös siihen kiertääkö kangas vähän vai paljon. Tämä voi johtaa laadukkaankin t-paidan sivusaumojen kiertämiseen vaikka itse vaatteen valmistus olisi tapahtunut huolellisesti ja laadukkaasti. Neuloksen suoraan leikkaaminen vaatteen valmistusvaiheessa ei aina auta kiertämiseen. Vaikka vaate olisi leikattu neuloksessa "langansuoraan" se voi silti alkaa kiertää pesun jälkeen edellä mainituista syistä. Tätä on yritetty välttää joissakin tapauksissa tekemällä sivusaumattomia t-paitoja. Tämä ei tietenkään toimi silloin kun kyseessä on muotoonommeltu t-paita malli (ladyfit tai vastaava) vaan onnistuu vain jos paidan sivut ovat täysin suorat.
  jatkuu...

  VastaaPoista
 8. ...jatkoa

  Pesussa hieman kutistunutta neuletta kannattaa yrittää saada alkuperäisiin mittoihin kuivattamalla se pingoitettuna. Neuletöitä paljon harrastavat tietävät että jokainen neulevaatteen osa kastellaan ennen vaatteen yhteen kokoamista ja pingoitetaan kuivumaan oikeaan kokoonsa. Saman voi tehdä valmiille vaatteelle jolloin varmistetaan että vaate ei kutistu kuivumisen aikana. Eli pese vaate ohjeen mukaan haaleassa lämpötilassa villapesuaineella. Huuhtele huolellisesti. Purista vaate valumattomaksi rullaamalla pyyhkeen sisään. Tarvittaessa voit aseettaa rullan lattialle ja kävellä sen päällä jolloin vesi puristuu vaatteesta pyyhkeeseen. Älä väännä vaatetta kuivaksi. Seuraavaksi tarvitset ison tasaisen palan styroksia tai vaahtomuovia. Kiinnitä vaate siihen litteänä nuppineuloin ja muotoile se samalla oikeaan muotoonsa. Jos helma näyttää lyhentyneen pesussa venytä sitä kevyesti ja neulaa huolella muotoonsa. Laita neulat tiheästi välttääksesi neuloista johtuvat venytyskohdat. Anna kuivua hitaasti täysin kuivaksi. Vaatteet jotka eivät sisällä akryyliä voidaan myös höyryttää muotoonsa alustaan pingotettuna kostean rätin läpi.

  VastaaPoista
 9. no toisaalta, jos kolme kolmesta ostetusta tuotteesta on jotenkin viallisia, musta on ihan oikein valittaa tuotteiden yleisestä laadusta blogissaan, kuka niitä nyt yhtä mittaa jaksaa olla palauttelemassa liikkeeseen :D

  mulla ei ole erityisen pahoja, jos ei hyviäkään, kokemuksia filippa k:sta. ei mun mielestä laatuhehkuttajien arvoista, mutta enköhän ostaisi, jos joku nyt erityisesti miellyttäisi.

  VastaaPoista
 10. Rhia: <3 Sä olet niin ihana! <3 Kiitos kattavasta kommentistasi. Sain juurikin kostean rätin läpi höyryttämällä neuletakin kuosiinsa, en tosin pingottanut sitä mihinkään. En tiedä auttaisiko pingottaminen kinnaaviin taskupusseihin..

  Ja tuosta trikoon käyttäytymisestä. Kiitos tiedosta, olen aina luullut että ainut syy saumojen kiertämiselle on se, ettei kangasta ole leikattu lankasuoraan. Noh, oli ominaista tai ei, joka tapauksessa kalliin t-paidan saumojen kiertäminen harmittaa.

  VastaaPoista
 11. Musta tuntuu, että monet ihmiset fanittaa tota merkkiä aika sokeesti. Hyvin on siis blogijulkisuus (ehkä jopa piilomainonta) tehnyt tehtävänsä. Täytyy myöntää, että on niillä kauniita juttuja, mutta laatu ja hinta eivät ihan aina kohtaa...

  VastaaPoista
 12. tiiti: Kiitos tsemppauksesta ja komppauksesta! :) Kuten Rhia kommentissaan mainitsi, niin neulosten nyppääntyminen on tavallista, mutta kun lukee hehkutusblogeista että vaate on ollut jatkuvassa käytössä jo seitsemän vuotta eikä siihen ole tullut yhtään nyppyjä, niin kyllä silloin tympii kun oma vastaava tuote näyttää vanhalta rytkyltä jo kolmen viikon päästä. Pakko saada marmattaa, vaikka sitten omassa blogissa!

  VastaaPoista
 13. Noora: Just tuon "sokean fanittamisen" vuoksi halusin tuoda esille omat kokemukseni. Moni blogeja lukeva opiskelija säästää innoissaan rahansa ostaakseen vaikkapa blogeissa hehkutetun neuletakin (olikohan se jonkun 135€??) saadakseen pitkäaikaisen kumppanin itselleen. Pettymys voi olla suuri jos tuote ei lunastakaan lupauksiaan. Asiakas tuntee helposti itsensä huijatuksi, ja kaiken lisäksi investoinnin jälkeen vielä köyhäksi. :)

  VastaaPoista
 14. Kiitos kirjoituksesta! Ja pahoittelut vaatteiden kohtaloista.
  Kerroit harjaavasi kashmirneuleet, jotta ne eivät nyppyyntyisi. Nyt utelisinkin, että minkälaista harjaa ko. operaatioon käytät?
  Itse olen aivan järjettömän pikkutarkka kaikenlaisten nyppyjen ja tahrojen suhteen... Ja sekös on ajoittain stressaavaa : )

  VastaaPoista
 15. Itsellä on nuo samaiset merinovillatakit ja kolme luomupuuvillapaitaa, kaikki moitteettomassa kunnossa. Villatakkeja olen käyttänyt todella paljon ja teepparit pesen jokaisen käytön jälkeen, mutta ovat kestäneet hyvin eivätkä kierrä. Venahtivat kyllä pituutta pesun jälkeen, mutta se ei ole haitannut.
  Olen Filipan suurkuluttaja, mitoitus sopii mulle joten merkiltä olen ostanut kaikkea mahdollista aluspaidoista päällystakkeihin.
  Olen suorastaan neuroottisen tarkka vaatteidenhoitaja, mutta villaa en pese jollei ole pakko. Esim villatakit heitän kotiin tullessa aina pariksi tunniksi parvekkeelle tuulettumaan ja "oikenemaan".

  En fanita Filippaa (tai mitään muutakaan merkkiä) sokeasti, tutkin tarkasti koostumuksen ja jätän tekokuidut kauppaan. Olisiko Filipallakin sama tauti kuin esim Acnella, että kun maine ja myynti kasvavat, ajatellaan että laatua voi heikentää kun hype on huipussaan. Sääli jos näin on.

  Noissa sun vaatteissa kuulostaisi kyllä aivan selkeästi olevan valmistusvirhe, kaikki vaan takaisin kauppaan; myös se mallikappale. Helsingissä taitaa kaikissa Filippaa myyvissä liikkeissä saada ymmärtäväistä palvelua tällaisissa tapauksissa.

  VastaaPoista
 16. Anonyymi: Heh, kohtalotoveri! :) Olen itsekin hyvin tarkka vaatteiden ulkonäöstä joten tuo harja, tai siis kashmir-kampa on päivieni pelastus. Oheisessa linkissä kerron jotain kammasta ja siellä on siitä myös pieni kuva. http://ninan-tunnetila.blogspot.com/2009/02/virhe.html Kampa on ostettu Helsingin Stockmannilta ompelutarvikeosastolta ja on merkiltään Prym. Toivottavasti löydät omasi, se pelastaa kashmirneuleesi ja maksoi muistaakseni 4 euroa!

  VastaaPoista
 17. Kirsi: Kiitos kommentistasi! Juuri tuota olen ihmetellyt kun moni kehuu noita neuletakkeja maasta taivaaseen ja omani meni heti nyppyiseksi. Olen välillä jo ajatellut että ehkä ihmiset vaan eivät ole niin tarkkoja kuin itse olen..

  Kysyin Filippaa myyvästä liikkeestä olisiko villa-laatua vaihdettu kun uuden malliston neuletakki nyppyyntyi heti, mutta eivät ainakaan olleet kuulleet materiaalin vaihtumisesta. Ja siellä tosiaan kehoitettiin pesemään neuletakki, eivät pitäneet virhettä mahdollisuutena kun siitä kysyin.

  VastaaPoista
 18. Itselläni on samanlaisia kokemuksia Filippa K:sta, saumat kiertää! En ymmärrä tätä merkkihypetystä ollenkaan. Itse tutkin nykyään minkä tahansa vaatteen materiaalitiedot erittäin tarkkaan, tutkin saumat yms. En tahdo ostaa kertakäyttövaatteita, oli hinta mikä hyvänsä.

  VastaaPoista
 19. Anonyymi: Jännä että pettyneitä tuntuu olevan vaikka kuinka mutta aiemmin en ole kuullut näistä pettymyksistä puhuttavan. Ehkä hypetys on niin äänekästä ettei ihmiset välttämättä uskalla avata suutaan. :)

  Tuosta, oli tuote minkä hintainen tahansa, vielä sananen. Olen nimittäin huomannut, että esim. H&M:ltä löytää hyviä perus t-paitoja jotka kestävät käytössä kalliimpia merkkituotteita paremmin. Eli totta on kun sanot, että tuote kannattaa tarkistaa ennen ostoa, oli halpa tai kallis. Myös halvoista voi löytää laatuyksilöitä kun jaksaa paneutua etsimiseen.

  VastaaPoista
 20. Kuulostaa pahalta. Minä olisin jo kiikuttanut maanantaiversiot kauppaan. Minusta kallis ja laadukas vaate ei saisi kutistua pesussa noin paljoa eikä 100% merinovillapaidan kuuluisi nyppyyntyä ihan vähästä.

  Itsellä on paljon filippan vaatteita. Suurimman osan olen ostanut pikkubutiikista, jossa ne on myyty minulle asiantuntevasti. Eli kerrottu etukäteen mikä trikoopaita kutistuu ekassa pesussa ja miten villavaatteiden käy 30 asteen konepesussa. Ilman näitä ohjeita olisin saattanut ostaa muutaman liian pienen vaatteen. Vaatteiden selvittyä kunnialla ekasta pesusta ei ole ollut moitteen sanaa. Minulla on pääosin vain puuvillaisia paitapuseroita/t-paitoja sekä merinovillaisia neuleita.

  Merinovillaiset neuleet ovat kovassa käytössä/pesussa ja ovat menneet ekassa konepesussa (niin pesen kaikki villavaatteet koneessa villapesuohjelmalla) hieman kasaan. Nyppyjä niissä ei ole. Lampaanvillainen neule nyppyyntyi odotetusti. Trikoopaitojen yksi materiaali kutistuu ekassa pesussa, joten otan suosiolla siitä aina kokoa isomman.

  Kallis hinta ja laatu ei kulje käsikädessä. Ohuesta/pehmeästä materiaalista valmistetut t-paidat jätän suosiolla kauppaan ja näin myös villasekoiteneuleet olivat ne sitten mitä merkkiä tahansa.

  Alesta vastoin peraatteita nappasin mukaani filippan ihanan pehmeän villasekoiteneuletakin. Lötkö malli ja "halpa" hinta houkuttivat ostamaan. Tiesin ostaessa, että vaate päätyy lopulta kotivaatteeksi. Jo toisen päivän jälkeen vaatteessa oli nyppyjä ja kulumisen merkkejä, joten vaate tuskin on kovin pitkään salonkikelpoinen.

  VastaaPoista
 21. Omistan FilippaK:n viskoosisen topin ja mekon, jotka tuli hankittua 2006. Molemmat ovat vielä hyvässä kunnossa ja käytössä kesäisin. Tosin FilippaK:n ostaminen loppui siihen kun myöhemmin ostetusta puolihameesta tuli nyppyläjä tokan pesun jälkeen. Ei hyvä. Nykyään FilippaK on aika paljolti "Made In China"-lapulla varusteltua ja itse suosin Euroopassa tehtyjä vaatteita.

  VastaaPoista
 22. Mielestäni laadukkaampienkin neuleiden laatu on viime vuosina huonontunut. Vaikka neule olisi 100 % villaa ei ole mitään takeita siitä, että se kestää moitteetta käytössä. Syksyllä ostin marimekon magentanvärisen neuletakin, jossa on leveät hihat. Marimekko oli laittanut hihaan valmiiksi roikkumaan lapun, että "tämän neuleen langan luonteeseen kuuluu pilliintyminen eli nyppyyntyminen:" Minusta se oli erinomaisen hyvä osoitus siitä miten marimekonkin laatu on mennyt tosi paljon alaspäin. Tällä lappusella marimekko siirsi siis vastuun kuluttajalle. Kuka haluaa neuleen, jonka tietää nyppyyntyvän? No minä ostin neuleen, koska tykkäsin siitä kovasti. Käytössä neule on ollut iloinen yllätys: pilliintymistä ei ole tapahtunut. t. O.,

  VastaaPoista
 23. Filippa K:n laatu on täälläkin ollut yksi suuremmista pettymyksistä. Hankin keväällä harmaan villatakin ja heti perään mustan, innoissani olin kun luulin löytäneeni kaiken kanssa käyvät perusvillatakit. Kappas, pari viikkoa kului ja harmaaseen ilmaantui reikä. Vein villatakin takaisin liikkeeseen, jossa ainoaksi vaihtoehdoksi reiän syntyperäksi keksittiin "kotonanne majailevat turkiskuoriaiset".

  Paniikki päälle, koko koti käännettiin ylösalaisin, villat pakastettiin ja kaapit ovat edelleen täynnä pahalta haisevia puupaloja koiden yms. torjumiseksi. No, harmaaseen villatakkiin ilmaantui ajan myötä toinen reikä.. Ja kolmas reikä. Jännä maku niillä meidän turkiskuoriaisillamme, kun pelkkä FilippaK kelpaa - esim. vieressä roikkuvat 3 CDG:n villatakkia ovat edelleen aivan ehjinä.

  Musta villatakki joutui ensimmäiseen pesuun loppusyksystä. Se pestiin pesukoneessa, mutta ehdottomasti erityisesti villalle suunnitellussa käsinpesuohjelmalla, hienopesuainetta käyttäen. Tulos? REIKIÄ. Saatana.

  Bonuksena joukkoon FilippaK:n raitapaita, ohutta viskoosi-puuvillasekoitetta. Selkään ja vatsan puolelle ilmestyi pesun jälkeen pieniä reikiä jonossa. Siitä sentään saatiin lahjakortti, että voi ottaa tilalle toisen tuotteen.. Minkähän sitä sitten näiden viime aikojen kokemusten perusteella haluaisi?

  VastaaPoista
 24. Hyvin erilaisia kokemuksia näyttää ihmisillä olevan ko.merkistä! Haluaisin vielä sanoa, että itsekin olen kyllä tarkka laadusta! Kaikki muut vaatteni Filipalta on kyllä osoittanut rahanarvoista laatua, paitsi tosiaan ne vähän kiertyneet t-paidat.

  Tuli tässä kuitenkin mieleen, että näin loppusyksystä Helsingin Stockmannilla Filipan sellaisen pienen nahkaisen vetoketjulaukun. Siitä näkyi jo ulkoapäin järkyttävän huonot materiaalit! Nahassa oli erilaisia painaumia/jälkiä (näitä laukkuja oli siis useampi ja kaikissa tämä sama homma) laukun vetoketju kupruili kamalasti ja kaikenlisäksi koko vetoketjut ei meinannut toimia! Itse omistan tälläisen kys.laukun, jonka ostin kesällä Tukholmasta. Sen laatu taas on aivan päinvastainen! (En muuten kyllä olisi ostanut) Näistä laukuistahan tuli kovin suosittuja -olisiko sillä ollut sitten osuutta asiaan? Markkinoille haluttiin nopeasti lisää ja samassa laatu kärsi ja pahasti.

  VastaaPoista
 25. piksi: Jatkossa, jos enää rohkenen ostaa Filippan neuleita, täytynee varmaan ottaa tuo normaalia suurempi koko. Onneksi mainitsemani lampaanlapahihainen ex-mekko on kiva myös tunikana, ei siten tuo kutistuminen harmita niin valtavasti. :)

  marsu: Itsekin ostin Filippan viskoosimekon kirppikseltä, oli uuden veroinen. Viskoosi kyllä kestää hyvänä, mutta luonnonkuitujen kanssa on näemmä ongelmia.

  O.: Ihana kuulla kerrankin positiivisesta yllätyksestä! Ja tuo yleinen laadun heikkeneminen on monelta osin totta. Kun vertaa omia vaatteita esim. sukulaisten 40 vuotta vanhoihin neuleisiin jotka ovat vielä priima kunnossa. :)

  Jan: Okei... Onnea vaan sinnekin! Enää nämä pettymykset ei kuulosta pelkältä sattumalta tai huonolta tuurilta. Kuuluu samaa palautetta liian monesta suusta. Kurja juttu!

  teresa: Mä katselin itsekin silloin niitä pikkulaukkuja Stockalla ja ihmettelin niiden materiaalia. Voisiko todella olla niin, että kun suosio yllättää niin vastaavia kyhätään nopeasti kasaan, vähän huonommista matskuista??? Ei vitsit sentään...

  VastaaPoista
 26. Kannanpa minäkin korteni kekoon näissä FIlippa K kokemuksissa. Itselläni on luomupuuvillaisia t-paitoja eri hihanpituuksin, kaksi merinovillaneuletta ja se paljon puhuttu pikkuvetskarilaukku.

  Luomupuuvillapaidoissani on kaikissa saumat kiertyneet, mutta pistin sen valmistustavan piikkiin kuten Rhia jo kommentoikin. Alussa pesin paidat ohjeen mukaan 30 asteessa, mutta nykyään heitän ne huoletta 40 asteen pesuun, eivätkä ne mene siitä miksikään (saumat kiertyivät jo aikaisemmin).

  Merinovillaisiin neuleisiini olen ollut erittäin tyytyväinen. Toinen on vuoden vanha ja olen pessyt sen jo useasti koneessa 30 asteessa. Pesun jälkeen neule on aina selvästi mennyt littaan ja ensimmäisessä pesussa se myös hivenen kutistui, mutta silittämällä neule on taas ollut melkein kuin uusi. Neule on nyppyyntynyt vain lantion sivuilta, koska neule on hangannut lyhyempään takkiin.

  Pikkulaukkuni taas ostin juuri tämän paljon puhutun blogeissa villinneen mainostuksen uhrina, enkä ostaessa suostunut kyseenalaistamaan laukun laatua, koska "laukusta saa ikuisen kumppanin, se on ihanan pehmeää nahkaa jne". Nahan laatu on kuitenkin ollut pienoinen pettymys. Nahka on kulunut muutamasssa kuukaudessa takapuolelta ja parista kohti nahan pinta on rikki. Joo, kulumat ovat tulleet hankautumisesta muihin vaatteisiin, mutta silti mielestäni 160 euron laukun pinta ei saisi mennä rikki näin lyhyessä ajassa, vaikka käytänkin sitä ihan oikeasti päivittäin.

  VastaaPoista
 27. Oma Filippa K:n rib-neulosta oleva puuvillatoppini oli ihan onneton: pitkänmallinen toppi venähtää käytössä vartissa sellaiseksi lurppahelmaiseksi liuhakkeeksi, ettei sitä voi käyttää. Heitin pois, harmittaa kun kalliskin oli. Samoin ostin mustan ja valkoisen "perus t-paidan": molemmat kutistuivat pesussa, v-aukkoinen musta myös kiertää saumoista. Tyytyväinen olin paksuun villatakkiin jonka ostin jo ikuisuuksia sitten jostain Stockan kantistarjouksesta. Siinä tosin vyön lenkit eivät olleet kiinni oikeastaan ollenkaan ja ne piti itse ommella etteivät jatkuvasti repsota, mutta muuten kesti vuosia.

  VastaaPoista
 28. Jo: Voi ei... 160€ maksavan (pikku)laukun soisi kyllä olevan ikuinen. Kunnolliset nahkalaukut kestävät ehjänä sen 30 vuotta, ei pintanahka saisi noin nopeasti kulua rikki. Inhottavaa!

  MissJ: Just joo... Enpä olisi arvannut että näin monelle on käynyt näin huonosti paljon hehkutetun merkin kanssa. Luulin oikeasti olevani ainut ja pilaavani vaatteet itse kun olin kuullut niistä vain kehuja. (Ihmettelin vain miksei muut vaatteeni meni pilalle samasta kohtelusta.) Helpottaa tietää ettei syy ole minussa. Tosi kurjaa että sinullakin on huonoja kokemuksia. :(

  VastaaPoista
 29. Eksyin lukemaan tätä postausta Issues-blogin puolelta.

  Hmm.. omistan kaksi mustaa merinovillaista neuletakkia Filippa K:lta. Toinen on ollut about päivittäisessä käytössä 1,5 vuotta ja toinen reilut puoli vuotta. Olen pessyt molemmat villapesussa muutaman kerran. Edelleen molempien neuletakkien pinta on kuin uusi. Sileä ja täysin nyppyyntymätön. Kulumisen merkkejä on kyynärpäiden sekä kyynärtaipeiden kohdalla ahkerasta käytöstä johtuen. Jostain mystisestä syystä molempien neuletakkien molempiin kainaloihin on tullut pienet reiät, jotka olen itse korjannut. Ihan kuin joku neulos olisi lähtenyt purkaantumaan niistä. Mutta reiät eivät häiritse, ne ovat pieniä ja eivät näy kainaloista.

  Mutta nämä organic cotton t-paidat ovat olleet todellinen pettymys. Mulla on ihan samalla tavalla menneet muodottomaksi kaikki nämä paidat ja samoin yksi läpikuultava pellavainen t-paita viime kesän mallistosta. Kaula-aukot ovat venyneet niin isoiksi, että t-paidan alle saa pukea topin, jottei rintavarustus pullahda pääntiestä ulos. Filippa K:n liikkeessä myyjä sanoi, että t-paitaa pitää hieman muotoilla pesun jälkeen ja muistaakseni kuivattaa vaakatasossa. No eipä ole auttanut.

  Suurin pettymys on kuitenkin syksyn mallistosta ostettu perus musta trikoomekko. Luulin sen olevan samaa kestävää ja nyppyyntymätöntä materiaalia kuin Filipan perus trikoopaidat. Ja katin kontit. Mekko nyppyyntyi kahden käyttökerran jälkeen sen näköiseksi kuin se olisi kotoisin Henkkamaukan alerekistä. Ja maksoi muistaakseni jotain 160 €. Pikkuisen ketuttaa. Olen koittanut ajella sitä nukanpoistokoneella, mutta turhaan.

  Viime syksyn mallistosta ostin myös pitkän kauluspaidan. Se on pysynyt kauniina pesutkin. Nyt olen varannut kevättakin, kunhan ne saapuvat myyntiin, 400 €. Kai ne takit sentään kestävät...?

  VastaaPoista
 30. Itsekin löysin tänne Issuesin puolelta.

  Huomasin kommenteissa yhden jutun, joka on pakko korjata.

  Eli vaihto- ja palautusoikeus vs. reklamaatio-oikeus. Kaupat voivat vapaaehtoisesti luvata tuotteilleen x päivää vaihto- tai palautusoikeutta ilman mitään vikaa tuotteessa. Tämä ei siis ole pakollista, ja useimmiten juuri malli- ja alekappaleissa tätä oikeutta ei olekaan. Jos kuitenkin ostat kaupasta tuotteen, jota ei nimenomaisesti myydä viallisena, eli esim. II-laatuna, saat aina, AINA, reklamoida siitä, ja olet oikeutettu korvaukseen. Hinnanalennukseen tai kaupan purkuun. Tämä tulee ihan laista, joten siitä luu kurkkuun myyjille, jotka yrittävät luistaa velvollisuuksistaan vedoten alennustuotteisiin tai muuhun vastaavaan.

  VastaaPoista
 31. Voisiko olla mahdollista, että eräissä blogeissa paljon hehkutettu filippa olisi maksanut näistä mainoksista?

  Niiden myyntihän on räjähtänyt käsiin suomessa eräänkin tunnetun blogin ansiosta. Tässä samassa blogissa mainostettiin myös enormous lash tuotetta varsin epäilyttävällä tavalla.

  Pidän kyllä kyseisestä blogista ja bloggaajasta, kyse ei ole siitä, vaan alan olla melko varma, että ainakin aikoinaan blogista ostettiin mainoksia, joista ei sitten postauksissa mainittu.

  Arvelua, arvelua :) Aion kyllä olla hyvin tarkkana vastaisuudessa.

  VastaaPoista
 32. Katja: Voi ahdistus tuota mekko-asiaa! Tuntuu ihan epätodelliselta että noin kallis vaate menee noin nopeasti pilalle. Ei saisi, ei todella. Toivottavasti neljänsadan takki pysyy käyttökelpoisena vuosikaudet. Ei ole mielekästä heittää satasia kankkulan kaivoon kun neljällä kympillä saa H&M:ltä kivoja ja kestäviä takkeja. Nim. kokemusta on

  yurist: Kiitos sanoistasi! Sen tiedän, että ko. liikkeestä rahojaan ei saa pois vaikka mikä olisi, lahjakortteja tarjotaan. Ja kuten Jan tuossa aiemmin jo sanoi, mitähän sillä lahjakortilla sitten ko. mallistosta hankkisi. :)

  Anonyymi: Hmm.. Maksetut mainokset on hyvin kiinnostava ilmiö blogimaailmassa. En usko että tässä raha on vaihtanut omistajaa, mutta onhan sekin "maksamista" jos luvataan satojen eurojen tuotteita ilmaiseksi. Tosin jos oma suosikkimerkkini (paitsi että mulla ei ole sellaista!!) antaisi minulle ilmaiseksi vaatteita ja seisoisin vankasti merkin laadun takana, niin kyllä ilmaiset vaatteet kelpaisivat minullekin. Tosin tietysti kertoisin blogissani saaneeni vaatteet ilmaiseksi.

  VastaaPoista
 33. Tämä viestiketju vahvistaa todella epäilykseni merkin (Filippa K) huonosta laadusta. Ostin elokuussa Filippa K:n luomupuuvillasta tehdyn harmaan t-paidan. Pesin sen kerran pesukoneessa 40 asteessa pesupussissa ja muina kertoina käsin. Materiaali oli niin ohutta, että en uskaltanut pestä paitaa useammin pesukoneessa. Ehdin käyttää paitaa noin kaksi kuukautta ja siihen ilmestyi muutama reikä. Kyllä harmitti, kun luulin ostaneeni laadukkaan ja vielä vähän eettisemmän t-paidan itselleni. Vein t-paidan takaisin liikkeeseen, josta sen ostin ja saan rahat paidasta lähiaikoina takaisin (kuulema paita pitää lähettää jonnekin maahantuojalle tms. ennen kuin rahat voidaan palauttaa).

  Ostin äskettäin Filippa K:n 100% villaa olevan neuleen ja nyt täytyy sanoa, että pelottaa, että neulekin on huonolaatuinen :(

  Elin vielä jokin aika sitten harhaluulossa, että 100% luonnonmateriaalia, kuten esimerkiksi villaa, olevat vaatteet (jotka ovat yleensä myös todella kalliita) olisivat laadukkaita ja kestäviä. Mutta ehei, näin ei todellakaan ole.

  Olen tullut siihen tulokseen, että on vain tiedettävä mikä brändi tekee vaatteita, joiden hinta-laatusuhden on vielä kohdallaan. Vinkkejä? :)
  On kauheaa nähdä kaupassa monen sadan euron hintaisia vaatteita, jotka ovat alkaneet nyppyyntyä jo rekissä! Samaa laatua saa mistä tahansa halpisketjusta maksamalla murto osan kalliin vaatteen hinnasta.

  VastaaPoista
 34. Minulla on kolme Filippa K:n jakkupukua ja jokainen on kestänyt vuosia. Paidatkin ovat kestäneet hyvin. Toivottavasti jatkossakaan ei ole yhtä huonoa tuuria kuin sinulla.

  VastaaPoista