maanantai 4. tammikuuta 2010

Sumusilmät

tunnetila: yllätys

Tiedoksi kaikille: smoky eyes look on kohta passé. Out. So last season. Auttamattomasti poissa muodista. Jaa miksikö? No siksi, että ajattelin itse opetella tekemään sen ja tulen aina järkyttävän jälkijunassa kaiken meikkaukseen liittyvän kanssa. Eli sitten kun opin tekemään sumuiset rajaukset silmiini tuo trendi on jo luultavasti väistynyt pois muodista. Odottakaa vaan.

En ole koskaan aiemmin edes omistanut kajal-kynää ja olen siinä uskossa että pienet tihrusilmäni näyttävät entistä sikkuraisemmilta mustan rajauksen kanssa. Silti ostin Elizabeth Ardenin Smoky Eyes Powder Pencilin kun löysin sen alennusmyynneistä heti joulun jälkeen. Pakko testata kun saa laatua edullisemmin.

Kynässä on siis tavallinen mutta hyvin pehmeä kajal-kärki ja kynän toisessa päässä on kumimainen pensseli jolla käsittääkseni pehmeä kajal-jälki levitetään sumuisempaan olomuotoon. Huh huh, nyt jo naurattaa ja hirvittää kun kuvittelen ensimmäisiä yrityksiäni tuon kynän kanssa. Toivottavasti en sohi itseäni silmään.. Kaikki vinkit onnistuneeseen sumukatseeseen otetaan vastaan!

Image and video hosting by TinyPic

Poimin mukaani myös toisen aletuotteen Ardenilta: Flawless Finish Maximum Coverage Concealerin. (Noi nimet, tiedän..) Hyvin levittyvällä tuotteella saa peitettyä näppärästi tummat silmänaluset sekä ihon pieniä virheitä. Eikä pitäisi kuulema kuivattaa ihoa. Saapa nähdä. Olen aina skeptinen noiden lupausten kanssa.

Image and video hosting by TinyPic

Olen nyt testannut "täsmäpeitevoidetta" pariin otteeseen ja pidän kovasti sen koostumuksesta. Itselleni sävy saisi olla näin talvella vähän vaaleampi. Kesällä kun saan kasvoilleni hieman päivetystä luulen, että tulen elämään symbioosissa tämän purnukan kanssa. Uskon, ettei mitään muuta meikkiä tarvita. Tässä uskossa ollaan kunnes toisin todistetaan!

Siinä viime vuoden viimeiset ale-ostokset kosmetiikan puolelta. Teittekö te hyviä kosmetiikkahankintoja liikkeiden ale-laareista? Ja hei oikeasti, jokainen vinkki sumusilmien aikaansaamiseksi on tällaiselle tumpelolle kullan arvoinen!

13 kommenttia:

 1. Sumusilmät ovat aina muodissa, no worries! Värin huolellinen häivyttäminen on tärkeää ettei smokystä tule vahingossa teinipesukarhusilmiä. Kannattaa käyttää kajalin/silmämeikkikynän lisäksi myös jotain luomiväriä, se helpottaa häivyttämistä ja kiinnittää kynän jäljen paikalleen. Esimerkiksi Karkkipäivä-blogissa on hyvä kuvitettu ohje sumusilmiin:

  http://eyelovemornings.blogspot.com/2009/10/tutorial-helppo-perus-smoky.html

  VastaaPoista
 2. Hohoo, ostin kans semmoisen smokey eyes -kynän, mutta tuskinpa tuun kokeileen. Näin 30-vuotiaana oon edelleen aikas noviisi. Eh.

  VastaaPoista
 3. Mä meikkaan aina ihan samalla tavalla, oon meikannu jo vuosikaudet, joten et ole ainoa joka ei ratsasta meikkitrendien aallonharjalla. Mäkään en ole koskaan kokeillut tota smoky eyes-hommaa just siitä syystä että mulla on pienet silmät. Toisaalta mulla on myös rillit jotka kutistaa niitä silmiä entisestään ja samalla rajoittaa vähän noita meikkihurjasteluja.

  VastaaPoista
 4. Sain taas naurukohtauksen kun ajattelin sua tökkimässä itseäs meikkikynällä silmään... Sori. Eihän se oikeasti oo naurun asia, mutta itepähän alotit ;D

  Smokey eyes on kyllä siitä hyvä meikkityyli, että ei mene koskaan pois muodista. Ja on mun mielestäni tosi helppo tehdä, etenkin kun käyttää istä .Nekku.nkin suosittelemaa lumiväriä apuna. Lisävinkkinä sellainen, että mustan kajalin päälle kannattaa arkena laittaa esim. harmaata tai ruskeaa luomiväriä, jolloin vaikutelma on pehmeämpi. Ja taas iltariennoissa voi säväyttää yhdistämällä mustan rajauksen esim. turkoosiin luomiväriin.

  VastaaPoista
 5. Noilla Karkkipäivä-blogin ohjeilla luulisi aloittelijankin onnistuvan! :)

  Itselleni ei sovi ollenkaan koko silmä ympäri kulkeva tumma rajaus, joten jätän yleensä silmän sisänurkan vaaleaksi. Kannattaa siis ennen kiireistä töihinlähtöaamua jo testailla mihin asti sitä kajalia kannattaa levittää ;)

  VastaaPoista
 6. Joo, ei ole rakettitiedettä tuos smoky, mutta se kannattaa muistaa, että kaikki muut kukinnot naamasta pitää peittää huolella tai kyllä korostuu. Nimimerkillä kokemusta on...
  Ootteko muuten huomenneet, ettei Kate Mossillakaan ole kovin isot silmät mutta niin vaan käyttelee sujuvasti sisäkajalia?
  Se ei-pienille-silmille on siis sooooo last season ;D

  luv,Prefecta
  
http://anotherfabday.blogspot.com

  VastaaPoista
 7. PS. toi karkkipäiväohje on muuten ihan hyvä, mutta kolmenkympin ylittäneelle harvoin sopii noi helmiäiset varsinkaan kulmaluulle levitettynä (eikä tämä ole siis pelkästään mun oman mielipide). Sen sijaan kannattaa kokeilla mielummin tummempaa ja mattaa, esim. aurinkopuuteria siihen kulmaluulle. Se tuo enemmän sitä silmää esiin eikä tee semmosta hassua pullistunutta vaikutelmaa.

  VastaaPoista
 8. Koetin etsiä alekosmetiikkaa, jota olen vuosien varrella löytänyt usein, mutta viime reissulla ytimeen ei löytynyt mitään! Omituista. En heitä silti toivoani vaan teen vielä uuden retken alelaarien ääreen.

  Mä olen onnettoman huono meikkaamaan luomiväreillä, niillä en siis saa sumusilmiä aikaan. Yläluomen taas olen rajannut lähes niin kauan kuin olen ripsiväriä käyttänyt eli yli puolet elämästäni. Musta rajaus ripsentyvessä tekee katseesta intensiivisemmän ja ripsistä pidemmät.

  Lähimmäksi sumuisia silmiä olen päässyt M.A.C:n Shadestickillä, jonka sävy on Sharkskin (jos muistan sävyn oikein, kyseessä oli siis grafiitinharmaa sävy). Shadestickissa on rutkasti pigmenttiä kuten M.A.C:n tuotteissa aina ja "kynän" pää on aika paksu, pehmeä ja voidemainen.

  Kevyehkösti yläripsen tyveen vetämällä saa jo aika hyvän lopputuloksen, koska "kynän" "kärki" on niin paksu. Sitä voi siitä vielä hieman sormenpäällä hieraista leveämmälle ja/tai pehmeämmäksi. Jos haluan oikein sumuista silmiini, niin teen rajauksista leveämmät ja pehmennän sormilla rajat. Rutkasti mustaa ripsaria ja alaluomelle sama toimenpide, niin se on siinä! Tosin itse laitan alaluomelle harvoin rajauksia, kun tuntuu, että ne juurikin pienentävät silmiä ja korostavat silmänalusihon mahdollista tummuutta.

  VastaaPoista
 9. .Nekku.: Hei kiitos tosi paljon tuosta tutorial-vinkistä! Mä olen oikeasti luullut että tuon sumukatseen toteuttamiseen tarvitaan vain kajaalia ja ihmetellyt miksi muut näyttävät mustilla rajauksilta kauniilta ja minä ainoastaan humalaiselta (tai teinipesukarhulta). :)

  Petra: Nonih, alataan kuule yhdessä suttaamaan noilla kynillä. Voisi tulla hauskin ilta aikoihin. :D

  Auri: Olisipa kiva nähdä jos joku ammattilainen tekisi meille tihrusilmille kunnon smokey eysit. Näkisi miltä sen PITÄISI tällaisissa silmissä näyttää.

  Shandi: Heh, sun naurukohtaukset on parhaita! ;) Kiitos lisävinkeistä, mä olen täällä ihan pyörällä päästäni.

  Ilona: Heh, ajattelinkin testata tuota kynää säännöllisesti joka ilta ennen suihkuun menoa. Hyvä silloin harjoitella kun tietää pesevänsä meikin pois seuraavan vartin sisään. Siis ei julkisille paikoille. :)

  Prefecta: Wow, sähän olet ihan pro näissä sumusilmä-jutuissa. Ja muuten, oli heti pakko Googlettaa Kate Moss ja tarkastaa asia. :) Jos musta saa jotenkin Kate Mossin näköisen niin mä laitan sitä kajaalia ihan mihin tahansa! :)

  Vimps: Ja siellä toinen ammattilainen.. Mä käytän nykyään aika usein nestemäistä eyelineria, eli rajaan ripsenjuuret yläluomelta. Se näyttää ihan kivalle. Alas en millään uskalla laittaa mitään. Ehkä näillä teidän vinkeillä vielä joku päivä onnistun. :)

  VastaaPoista
 10. Ihan ekaksi, myöhästyneet synttärionnittelut! Toiseksi, taidanpa minäkin mennä etsimään tietoa sumisilmien meikkaamisesta, oi kun itsekin osaisin sellaiset loihtia :( ja mulle ei todellakaan sovi rajaus alaluomiin, mikä on epistä :T Mutta rohkeasti vaan kokeilemaan, voisi itsekin joku ilta vähän meikkileikkeillä :D ( joo, ilta on patras vaihtoehto, aamukiireessä ei kande testailla uusia meikkityylejä :D)

  VastaaPoista
 11. Salka: Kiitos onnittelusta! :) Illat on todella parhaita aikoja testata uusia meikkityylejä. Ja jos joku kerta meikki onnistuu niin hyvin ettei ei haluakaan pestä sitä heti pois niin sit voi käväistä vaikka lähibaarissa ihan ex-tempore yhdellä drinksulla. Ja tietty blogiin täytyy muistaa ottaa kuva. ;)

  VastaaPoista
 12. Pitäisi siis ihan selvästi järjestää joku tumpeloiden tihrusilmien savusilmäkurssi. :D Pitäis vaan jostain keksiä se ammattilainen, joka osaisi tehdä ja opettaa.

  VastaaPoista
 13. Auri: No vitsit, pitäis yrittää järkätä joku meikkijutska... Voisin vähän tiedustella..

  VastaaPoista