lauantai 23. tammikuuta 2010

Tie voittoon

tunnetila: ihastus

Sain pari vuotta sitten tarpeekseni siitä, että kenkäkaappini oli täynnä kenkiä joilla en pystynyt kävelemään pidempiä matkoja. Päätin, että vuonna 2009 ostan vain järkeviä kenkiä. Keväällä serkkuni luona Milanossa käydessäni välillä oikein itketti kun kiersimme kenkäkaupoissa etsimässä minulle balleriinoja. Laitoin (oikeasti!) kädet silmille etten näkisi sitä kaikkea ihanaa mitä en voisi saada. Pysyin kuitenkin lujana, enkä sortunut epäkäytännöllisen kauneuden edessä.

Syksyllä sortuminen oli lähellä. Sortumiseen ei tarvittu ulkomaan matkaa, käynti Stockmannilla riitti. Stockan uudistunut naisten kenkäosasto teki minuun suuren vaikutuksen ja siellä törmäsinkin Dumondin nilkkureihin jotka saivat käteni hikoilemaan. Nilkkurit olivat minulle aivan liian korkeat, ja aivan liian kalliit siihen nähden etten luultavasti voisi edes kävellä niillä paria metriä pidempään. Jätin kengät sovittamatta mutta kävin ihailemassa niitä syksyn aikana useammankin kerran.

Image and video hosting by TinyPic


Muotimessuilla löysin Dumondin osastolle ja jäin hetkeksi juttelemaan merkin edustajan kanssa. Himoitsemani kengät olivat messutarjouksessa -30%. Tällä kertaa niitä oli ihan pakko sovittaa, ja suureksi yllätyksekseni kengät tuntuivat jalassa tukevilta ja pehmeiltä. Harkitsin ja punnitsin kenkien ostamista pitkään, mutta lopulta jätin ne edelleen hyllyyn.

Kotona iski katumus: nuo kengät on sittenkin pakko saada! Marssin ostoaikeissa Stockmannille josta kengät olivat (tietysti) loppuneet jo aikoja sitten. Netin syövereistä löysin pari liikettä jotka möivät ko. kenkää, oma kokoni oli (tietysti) kaikkialta loppu. Lopulta en enää kestänyt vaan otin yhteyttä samaiseen Dumondin maahantuojan edustajaan jonka kanssa rupattelin muotimessuilla pitkät pätkät. Sain kuulla, ettei maahantuojallakaan ole enää kenkiäni. Vitsit että harmitti.

Image and video hosting by TinyPic


Vuosi ehti jo vaihtua kun yhtäkkiä sain maahantuojan edustajalta, ihanalta Jenniltä, viestin, hän oli löytänyt minulle Tampereelta yhden parin kenkiä oikeassa koossa. Kaikki kävi hetkessä: kengät varaukseen, tamperelainen ystävä asialle ja kengät postiin. Voi sitä onnen päivää kun kengät tulivat perille ja paketista löytyi vielä yllätyksenä kaupan päälle nahkakenkien paras ystävä, minkkiöljyä sisältävä nahkarasva. Kiitos Jenni, kiitos Petra ja kiitos Shoepark!

Olen tepastellut jo muutamat juhlat näillä kaunottarilla ja täytyy sanoa, että nämä ovat kokkareilla seisoskeluun ehkä parhaat kengät ikinä. Eivät kiristä eivätkä purista, varsi tukee nilkkaa ja platform tukevoittaa jalan juuri oikeaan asentoon. Fiilistelin näissä kengissä mm. Indiedaysin lanseerausbileissä 8 tuntia eikä tuntunut missään! Hyvästä istuvuudesta huolimatta ei näitä kuitenkaan järkeviksi kengiksi voi sanoa, mutta alkaneena vuonna 2010 saankin ostaa ihan mitä vaan!

8 kommenttia:

 1. Aivan ihanat kengät!!! Tahtoo myös tollaiset popot :)

  VastaaPoista
 2. Haa, kenkäupeudet saivatkin ihan oman postauksensa. Pienen metsästyksen jälkeen hyvä hankinta tuntuu varmasti vielä paljon ihanammalta. Se on kyllä tuskallista kun päättää haluavansa jotain ja sitten se onkin ulottumattomissa.

  VastaaPoista
 3. On kyllä ihastuttavat kengät ja ihana stoori, jälleen kerran vaikeuksien kautta voittoon :) Hmm, täytyykin tehdä merkkiin tarkempaa tuttavuutta, sillä kuvat, mitä olen heidän kengistään nähnyt, ovat erittäin lupaavia!

  VastaaPoista
 4. Ovat kyllä upeat kaunokaiset! Hyvä että jaksoit etsiä, näiden kohdalla kyllä kannatti :)

  VastaaPoista
 5. Ovat upeat, ja ainahan on plussaa jos oikein kävelemäänkin pystyy! ;)

  VastaaPoista
 6. Hanna: Kiitti, nämä on kyllä niiiiin hienot että! :)

  Auri: Joo, pakko oli kertoa kenkien tarina ennen niiden saapumista luokseni. Välillä oli mennä hermot. :)

  Salka: Juu, vaikeuksien kautta voittoon! Mulle ostelu ei taida juuri koskaan olla helppoa. Aina tykästyn johonkin mitä ei sitten olekaan niin helppo saada. Mutta jos "hanke" onnistuu niin silloin on triplasti parempi fiilis!

  wikke: Kiitos, ja sanos muuta. Tämä pakkomielle on osoittautunut oikein järkeväksi ja kaikki juhla-/baari-illat pelastavaksi hankinnaksi. Jei!

  Joy: Heh, kenkien tärkein funktio on näyttää hyvältä. Käveleminen tulee vasta kakkosena. :) Mutta kyllä, näillä on ihan ok kävellä. Eilen illalla olin ystävän syntymäpäivillä näissä kengissä yöhön asti eikä jalkoihin sattunut yhtään!

  VastaaPoista
 7. Voi kun onkin ihanat kengät!

  VastaaPoista
 8. Mikkan: Kiitos! Haluaisin käyttää näitä ihan koko ajan, harmi vaan ettei näistä ihan työkengiksi ole.. ;)

  VastaaPoista